Узгој и нега за репу сорте Беетс

Потрошња поврћа у посуђу и на свјежем облику објашњава потражњу за домаћинствима која их сади и узгаја.У репи се налази комплекс корисних супстанци и витамина који су неопходни за развој тела.

Дејствие пчела се распространат на парцелах

.морате знати основе и суптилности бриге о биљкама.Брига за репу се састоји од узастопних акција:

 • сетва семена;
 • узгој садница;
 • брање садног материјала;
 • пребацивање на отворено земљиште;
 • заливање, ђубрење и отпуштање земље.

Пчеле се узгајају директном сетвом у отвореном тлу и узгојем садница.Други метод је пожељнији, јер су сјеменке у отвореном тлу изложене климатским факторима који негативно утичу на очекивани принос.

Брига за репу почиње сејењем семена и узгојем садница. Прије сијања, сјеме их треба одбацити.Изаберите исто велико семе.Неколико клица се формира из једног семена репе, тако да вам треба неколико семена.Након селекције садног материјала третира се у раствору мангана.У овој течности, семе се третира за паразите.Након поступка, оне се оперу под текућом водом иосушени.

Могуће је узгајање семена у земљишту.Структура земљишта је лабава и плодна, ау њој цвекла даје велику жетву.Популарна је и метода клијања семена у влажној памучној тканини.Када се појављују клице, саднице прелазе и пресађују у земљу.

Сетва семена за саднице почиње шест недеља пре пресађивања у отворено земљиште.Одговарајући временски периоди су април и јун.Док садите саднице, припремите земљиште за пресађивање садница.Земљиште мора бити ископано, очишћено од корова, третирано од штеточина и оплођено.

Беетс се може посадити с семени директно в земли

Оплодаване на земата за засадаване на репа се следва:

 1. Диг а ров вдесет центиметара дубок и широк око метар.
 2. Постави вегетацију тамо: прошлогодишње траве, орезивање грана.
 3. Залити земљу пре полагања.
 4. Прелити топлу воду преко распрострањене вегетације и покрити све филмом да би се створио стакленик.
 5. У међувремену се припремају саднице.

Саднице су погодне када се појави неколико листова.Садница би требала да ојача и може се пренијети на припремљену површину.Саднице се узимају са малом количином земље, како не би оштетили коренски систем и одржали уобичајено окружење за биљку.

Посебност узгоја репе је раст садница и роњења.Лако се рони и носи без проблема, тако да овај процес нијетреба избегавати.

Она се такође брзо прилагођава трансплантацији. Стога, прво клијати саднице, а затим наставити са култивацијом на отвореном пољу на вашој земљи.

Скрб за слетање

После пребацивања садница на отворено земљиште, саднице се затварају од директне сунчеве светлости, што омогућава биљци да се навикне на ново место. Залијевање репе се обавља редовно, али у умјереним количинама. Иста ситуација је и са ђубривом. Органска ђубрива су погодна за репу.

Потребно је контролисати раст садног материјала, време за оплодњу и заливање биљке.После расипања ђубрива, које се врши у јарку на растојању од садног материјала, потребно је залити репу са обилном водом.Ђубриво се проширило на корење и прскало по биљци, истовремено третирајући штеточине.

Погодан период за ђубриво је суво и облачно време, тако да не изазива опекотине на биљци од директног сунчевог зрачења.

Распрострањена је садња два типа цвекла: шећер и стол. Поред тога, време зрења производа варира:

 • Рани рок је око три мјесеца.
 • Средња репа, која се добро складишти и транспортује.
 • Касно је такође обдарено многим позитивним квалитетима, али није погодно за регионе са раним мразом.

Добра парцела је она у којој је тло свијетло и иловасто. Важно је да је киселост неутрална. ИначеУ том случају, морате постићи овај ефекат вештачки. Поред наводњавања и храњења, редовно ћете изравнати редове репе. Треба га садити на одређеној удаљености, узимајући у обзир чињеницу да ће расти. Сваки грм треба да обезбеди довољну количину светлости, тако да је садња садница на отвореном тлу кључна.

Постељни врсти морају бити разређени тако да репа има простора за раст кртола

Први плодови овог производа се формирају најмање три месеца од тренутка сетве семена. Ако правилно узгајате биљку, онда неће бити проблема у расту и добијању великодушне жетве.

Неки вртлари сади репу између редова краставаца или других биљака. Све зависи од локације коју имате. Ако је потребно, можете уштедети простор на овај начин.

Заливање биљака се врши топлом и чистом водом. Редовну контролу заливања. Не дозволите да се земља осуши и редовно је отпустите. Отпустите земљу након заливања. након полагања ђубрива. Зато одржите његову лакоћу и дајте јој кисеоник.

Постоје многе врсте производа које се некако разликују једна од друге. Коју врсту треба да посадите на вашој локацији зависи од ваших климатских услова и преференција по укусу и облику.

Бее за саднице се узгајају у стакленику или стакленику. Обавезно прво растите саднице, а тек након тога можете га узгајати на отвореном тлу. Царрије потребно пажљиво на отвореном тлу.када ноћ више није хладна, иначе садни материјал неће трпети хладноћу.