Узгој и чување дивљих патака код куће Дуцкс

Садржај
  1. Одржавање и узгој
  2. Храњење
  3. Брендови
Једна од најчешћих птица у Руској Федерацији је патка. Посвуда се сусреће, има мале величине, широко рационално тијело. На стопалима су мембране. Дуг и флексибилан врат, кљун има спљоштен облик. Перје штити тело од воде и поткожне масноће од хладноће. Неке птице лете до топлих земаља за зиму. Постоје седентарне врсте.

Дивка патка је врло честа у Русији

Многи фармери перади знају да је узгој дивљих патака код куће могућ. Ако све прође добро и садржај се чува писмен, онда ће од првих пилића након одређеног времена имати мало стадо и пачја јаја. Дивље патке су интересантне птице које не захтевају комплексну негу.Поред тога, на основу њих, можете изградити породични посао. Они редовно носе јаја.Организација и посматрање одржавања и репродукције је веома узбудљиво. Овај процес изазива прави интерес за све чланове породице, посебно код дјеце. Када се дивља патка нахрани и осјећа добро, расположење носиоца се диже, постаје ведрији.

Садржај и разблаживање

Ове дивље птице не захтијевају храну и услове притвора, не требају посебну бригу. Дивља патка ће живети без додатног загревања, кавеза, а пилићи ће се појавити без скупих инкубатора. Осећаће се одлично у малој цигленој кући. За пунуЖивотна активност птица у просторији се везује за пашу, окружена решетком. Заштитит ће их од предатора, птица је прилагођена мразу и добро је искусна у свим временским приликама. Садржај у топлој сезони је много лакши. Летњи период се назива једна дуга сезона купања, током које птице пуно пливају и прскају у воду.

Дивља патка проводи цело лето у води

Власник треба да контролише доступност воде у спремнику за патке у довољној количини. Љети интелигентно храните птице: дајте зелену траву и ситну рибу. Дивља патка воли песак, који би јој увек требало да буде на располагању у посебном резервоару. Да би птице могле преживјети вруће поподне или јаке кише, они граде надстрешницу.

Важно је запамтити да стадо може срушити разне болести карактеристичне за птице. У другим случајевима, месо може бити заражено. Ако правилно храните птицу, онда болести пробавног система неће бити тако страшне. Потребно је поштовати препоручене услове у просторији за патке. Иначе, птица је угрожена вирусним и гљивичним болестима.

Са почетком првих пролећних дана и приметног загревања, женке почињу да граде гнезда. Након договора, носе јаја и сједе на њима.

Веома је тешко носити се с малим пацићима без мама-патке. Зато што зна како излећи јаја и бринути се о бебама. Занимљиво, драке је такође укључен у бригу о потомству. Његова функција је заштита и контрола кретања. У овом тренутку, мушкопролази кроз фазу врења, а његова глава постаје смеђа умјесто смарагда. Разликовање од жене на тој основи више није могуће. Ускоро драк постаје тачна реплика женке. Он ће добити свој "мушки" поглед на крај љета, ближе јесени.

Драке добија светло перје ближе јесени

Храњење

Патке играју неопходну улогу у одржавању равнотеже у природи. Пре храњења птице, вреди посматрати њену исхрану у природним условима:

  • мале рибе;
  • пржити;
  • водене биљке;
  • ларве комараца.

Захваљујући овим представницима фауне, раст броја инсеката је инхибиран. Али ова листа није ригидна. За храњење пилића и храњење самих патака може и других компоненти, чији списак зависи од специфичне области:

  • дивље културе: хељда, просо или јечам;
  • биљке гомоља из ливада и језера.

Запамтите да је немогуће нахранити птице које се јављају у зими у акумулацијама. У супротном, могу добити болести гастроинтестиналног тракта. Не треба им дати црни хлеб. У нечему, можете користити стари комад беле, мале рибе или суху комбиновану храну. Болести код птица су узроковане храном са високим садржајем шећера или хемијских адитива.

Да би патке носиле јаја код куће, морају бити правилно храњене. Тек тада неће имати болест повезану са необичном храном.Дијета би требала укључивати различите зелене површине из водних тијела: морске рупије, морске травеанд дистицхлис. Одржавање дивљих птица у оловци може се поједноставити куповином посебних врста смеша. Боље је хранити оне од њих који су посебно дизајнирани за дивље врсте.

Ламинариа - важна компонента прехране дивљих патака

Храњење пачића треба да буде исто што и пилићи. Дијета се састоји од биља, рибе, куваних јаја и витамина. Пачићи у стопи раста испред пилића и за неколико мјесеци већ достигну родитеље. Тако, од двоје деце по сезони можете добити до десет одраслих птица. Дивља патка може да лети и ова чињеница се мора узети у обзир у процесу неге. Ако их пошаљете да ходају по зеленом травњаку, они ће летети. Али не у пољу, већ у његовој оловци са храном и водом.

Дивља патка има мирно расположење, лаковјерност и пријатељство. Појединци се брину једни о другима. Брига да ће птица побећи од тебе је неоснована. За храњење и бригу за њу не треба много времена и новца. Храна за то ће захтијевати врло мало. Власник треба да прати стање оловке. Требало би да буде суво и уредно. Захтева редовно емитовање.

Одржавање и узгајање ове птице ће бити корисно у случају када постоји чврста структура за њихово постављање. Може бити од дрвета, цигле или другог материјала. Његова површина се израчунава на основу величине становништва.

Искуство узгоја дивљих птица у заточеништву показује да уз минималну бригу патка чини до три полагања јаја. Из сваке од њих расте у просеку 14 пилића, што након 2 месецапостају тешки око килограма.

Дивка патка даје минимално 3 канџе годишње

Пасмине

Различите расе патака су дистрибуиране широм земаља ЗНД.Једна од њих је дивља патка.Ово је дивља патка, масе до једног и по килограма.Драке је већи од женке.Сива патка спада међу познате пасмине.Изглед и опис потоњег је веома сличан Маллард-у.Зими, ова дивља патка се осећа боље од других, за коју је била вољена.Постоје и друге врсте патака: Гогол, Пинтаил, Савка и други.Неке од њих су уврштене у Црвену књигу.Међу њима су: Мандарин и Луток.Ове птице су веома важне за природу.Због тога професионални ловци не додирују ове врсте птица.

Одржавање дивљих патака на парцели има многе предности.Излежу јаја сама.Ове врсте су прилагођене суровим условима и непретенциозне.Они захтевају умерену количину хране, а добијена јаја и месо могу бити веома профитабилни.