Узгој хало гали парадајза Томато

Парадајз хали хали је производ који се узгаја у условима отворених и филмских конструкција.Може се садити да би се рајчице узгајале у великој мери, погодне за свежу потрошњу и прераду.

Томато хали-гали

Опис сорте

Парадајз сорте Кхали Гали има рани период сазревања, грм припада детерминантним сортама.Плоча листа парадајза је средње величине и боје светла.Опис цвасти описује га као једноставан.Парадајз се добија округли и са дебелом кожом.Тежина сваког парадајза у време зрелости достиже сто педесет грама.Има добар парадајз.Сваки парадајз садржи три процента шећера.

Вредност приноса сорте по хектару земље може бити око пет стотина центара. Проценат приноса је око осамдесет процената.Квалитет хибрида карактерише његова отпорност на гљивичне болести.Разноврсне плодове дуго времена.Позитивне карактеристике сорте су да, упркос дугом времену транспорта, парадајз задржава своје квалитете.

Овај хибрид се гаји на два начина:

  • у стакленику;
  • на отвореном пољу.

Култивирање рајчице хали гали

Период трајања зрења је три месеца.Висина грма може досећи осамдесет центиметара.Појава првог цвастина седмом листу.Сорта расте великим плодовима, одликује се издржљивошћу и равномјерном расподјелом боје по плодовима.На врху парадајза је оштрија.Један квадратни метар садног материјала пољопривреднику даје девет килограма парадајза.Ако узгајате биљку у стакленику, берба ће бити до тринаест килограма по квадратном метру.

Сјеме Кхали Гали сеје три мјесеца прије времена када се планира пресађивање биљака до коначног мјеста култивације.Поврће се добро развија на температури од око двадесет пет степени.Густина постављања мора да буде једнака три младице на квадратном метру.Парадајз добро реагује на дораду и агротехнички рад.Потребно је узгојити парадајз детерминанте са подлогом и подвезицом, формирајући пар стабљика.Обавезни услови неге - пасинкование.

Нега парадајза

Хали гали парадајз припада биљкама које позитивно реагују на топлу климу.Узгој биљака врши се директном сетвом у отвореном тлу или садницама.За два месеца саднице расту у контејнерима у којима је засађена.Сјетва сјемена почиње у ожујку.Трансплантација у отвореном тлу или у стакленику врши се у другој половини маја.Да би се садни материјал укоријенио, прекривен је изолационим материјалом за ноћ.То је више последица климатских карактеристика и температурних промена.

Томато хали-гали захтева посебну негу

Ако посадите парадајз у складу са правилима плодореда, то ће бити боље на локацији и његов принос ће имати високе стопе. Парадајз добро реагује на своје претходнике:

  • махунарке;
  • бундеве;
  • зелени;
  • краставци;
  • купус.

Да би расли парадајз, изаберите добро осветљено место. Мора бити заштићен од вјетрова. садни материјал позитивно реагује ако се сади у иловастом тлу. Брига о биљкама је праћена увођењем органске материје.

Позитивне карактеристике хали од парадајза укључују његову отпорност на болести, издржљивост на климатске услове и доследно висок принос. Укуси наглашавају достојанство сорте и потврђују избор вртлара. Да би се спровела правилна нега, биљка не мора да улаже посебне напоре, јер је биљка непретенциозна.