Узгој гусака заједничким пољопривредним бизнисом Гуске

Узгој гусака као пољопривредног бизниса вам омогућава да добијете висок профит.Али овај план захтева свест предузетника у свим нијансама које ће га на путу упознати.Подизање птица је профитабилан посао, ако одговорно приступите овом плану.

Узгој гусака вам омогућава да добијете висок профит

Гуске морају да обезбеде уравнотежену исхрану и да их држе у опремљеним кућама за живинарство, које узимају у обзир територијалне карактеристике и простор који захтева свака птица.Власник фарме учествује у узгоју птица ради повећања продуктивности.

Позитивни фактори за узгој гусака

Да ли је корисно узгајати гуске је неоспорно питање, јер узгој гусака као бизниса омогућава продају меса, масти, перја и јаја перади.Исправно направљен план ће вам омогућити да добијете висок профит.Међу гускама постоје врсте птица које се узгајају само за јетру, од којих припремају скупу и заједничку делицију.Правилно узгајани облик даје јетри најбоље перформансе.

Ако направите прави план за исхрану и негу таквих гусака, можете зарадити више него у другим врстама птица.То језбог чињенице да је бизнис план узгоја гусака за јетру компликованији и има многе карактеристике које само искусни пољопривредници узимају у обзир.

У неким регионима је цијена гуског меса већа од свињског меса.Гуске по природи имају висок ниво отпорности на болести и климатске карактеристике и нису избирљиве у погледу хране.

Пасмина кубанских гуски је највећа производња јаја

Морате дати птицу са топлом кућом, са сијеном прекривеном подом или пиљевином.Правовремена исхрана, уравнотежена у витаминима и минералима, и укључена у излегавање јаја.Мада женке имају одличне мајчинске особине, оне често могу здробити јаја, или потоње смрзнути док се гуска удаљава од гргеча.Пре него што одлучите да ли желите да задржите птице, анализирајте свој регион и донесите следеће закључке:

  • Да ли постоји велика потражња за гуским месом?
  • Које су климатске карактеристике вашег региона?
  • Колицина конкуренције омогуцице вам да успете у овом послу?

Култивирање гусака

Почетна фаза

Како почети да бира најпогоднију расу?Да бисте то урадили, анализирајте својства сваке пасмине, њене предности и мане, одредите која од пасмина има више позитивних карактеристика, и која је потреба за култивацијом.Наставите са селекцијом ових пасмина, које су популарније:

  • Пасмина кубанских гусака је највише храњена јајима, дају до деведесет јаја годишње, али су лагане.
  • Пасмина Едман Геесепознат по својој тежини.
  • Гуске врсте Арзамас су лаке птице, али њихово месо има одличан укус и отпорно је на прехладу и болести.
  • Бијеле гуске су универзалне, јер укључују многе позитивне факторе.
  • Гуске јетре, пасмине птица узгајаних на јетри.
  • Пасмина легарт, њихова стопа поврата је већа.

Пасмина едманских гускиц позната по тегло

.

Потоња врста гусака захтева у просеку двадесет процената мање хране него друге врсте. Ово карактерише ову врсту, са високим степеном профитабилности. Поред тога, брзо добијају на тежини.

Секундарна фаза

Узимајући у обзир све карактеристике пасмине по вашем избору и главни циљ узгоја: месо, перје, масно ткиво или јетра, пређите на сљедећи корак вашег плана - становање за гуске. У топлој сезони гуске пасу на пашњацима. Стога је пожељно да се у близини налази велики број пространих ливада са травом и рибњацима које не прелазе гуске.

У сезони, они се хране сами, инстинктивно проналазе биљну храну која им је потребна. Увечер проводите храњење, омогућава вам да навикнете гуске да се увече врате у кућу и да их прилагоде особи.

Величина будућег становања заснива се на броју глава које ћете задржати. Због тога се за сваку гуску и за све агрегате израчунава тражена површина. Простор треба да буде простран и по ширини и по висини. У гужви птице доживљавају стрес и постају агресивне.

Количество гускововиси о броју глава

Цијела зграда мора бити густа, тако да нема промаја, под је покривен дебелим слојем сијена или пиљевине, који се редовно мијењају.Осигурајте да је премаз и цијела конструкција суха и чиста.Гуске се не боје хладноће и мраза, али промаја и влажност ослабљују здравље птице.Гнојни измет се користи као ђубриво, за овај процес се легло са малом количином суперфосфата.

Куца за птице подељена је на неколико делова, у једној коју држите кокоши, ствара се посебна атмосфера за излегавање јаја и оцување малих птица, у другом - остале гуске, раздвајају агресивне птице у другој зони.

Трећа фаза

Главни успјех узгоја гусака и његова профитабилност је куповина појединаца из различитих узгајивача, ако прелазите сроднике, губите много позитивних карактеристика врсте.Како започети узгој гусака овиси о спремности за процес.Мужјаци за парење бирају најздравији и јачи додатак.У условима куће, један мужјак може оплодити неколико женки одједном и може обављати репродукцију на више година.

Период оплодње јаја почиње по плану од краја фебруара.Узмите јаја и ставите их у инкубатор, гдје температура не би требала прелазити тринаест ступњева, а не мање од седам ступњева.Ставите их са оштрим углом и окрећите их свакодневно током једног месеца.

Инкубатор за гуска јаја

Различне женке према- различито уништена јаја иу различита времена. Они који седе на јајима пре него што неко положи једно јаје, онда када други седну, узму је. Ако гуска не инкубира јаја, али дува много, пребаци их на другу гуску, подели моћ женки. Најбоље је полагати јаја након заласка сунца, посипати јаја са водом, не уклањати одговарајуће.

Четврта фаза

Храњење гусака није мање важно у плану узгоја гусака. Пилићи се одмах хране, након што им се осуши испод мајчиног трбуха. Када наврше три дана, дајте им храну сваких неколико сати, дајући зрна каше, житарице, коприве и кокошја јаја помешана са пшеницом.

Таква храна им омогућава да брже узгајају биомасу. као пилићи, као и женке током инкубације јаја, хране се млијечним производима, а грашак зеленом (мијешан, дробљен и натопљен). Обавезно пратите да ли је соба била чиста, топла, као храна и вода.

Тродневна говеда се хране сваких два сата

Резултати узгоја гусака

Ангажовање у таквом послу као што је планирано, узимајући у обзир све специфичности, и уз одговарајуће управљање треба да покаже његову профитабилност.Једна трупа гуске кошта у просеку око хиљаду и две стотине рубаља, у зависности од тежине птице.

Изградња живинарске куће, исхрана гусака и организација њиховог узгоја ће у просјеку потрошити око двије стотине тисућа рубаља, овисно о цјеновној политици региона. Пет стотина глава птица, акокупити једну пасмину ће доћи у четрдесет хиљада рубаља.Цена сена је у просеку тридесет хиљада рубаља.Боље је сакупити своје, ако постоји таква прилика.око педесет хиљада рубаља ће бити утрошено на опрему, а просјечна сировина за педесет килограма ће платити до пет стотина рубаља.

Да би се спречила учесталост птица, треба их вакцинисати током лета или јесени.Једна вакцинација кошта око тридесет рубаља.Регистрација сертификата и докумената захтеваће трошкове од око тридесет рубаља.Ако је све урађено исправно, онда ћете вратити сав новац потрошен за око годину дана.Профитабилност плана гуске је око осамдесет посто.