Узгој гусака гусака

Култивација говеда је вежба која захтева сталну контролу и пажњу одгајивача.Неопходно је да се направи дијета животиња, да им се обезбеди становање које задовољава потребе.

Гослини треба да се брину одмах од њиховог рођења

Од када су рођени, они се брину о птицама, обезбеђујући им удобан смештај и уравнотежену исхрану.

Гњилице за излегавање

Гослини треба дати посебно мјесто гдје ће бити подигнути.Тако да не добију могући вирус од одраслих. Стеља се одржава чистом и правовремено измењена.Храна и вода су увијек чисти и свјежи, постављени у опраним здјелама.

Узгајање говеда врши се на два начина:

  • инкубатор,
  • кокош.

Пре стављања јаја у инкубатор, они се проверавају на недостатке или неправилности.Сва јаја се шире у инкубатору, остатак се одбацује.Ставите јаја у инкубатор, окрећите их свака четири сата.Месец дана касније, гусле се излегу.

Трећег дана након полагања јаја у инкубатор, навлажите их водом.Шестог дана култивације, охладите инкубатор, одвојите га од струје и отворите.Двадесет дана након полагања на љусци, деформације ће бити видљиве, а након печења.То указује на излегање пилића.

Гуска јаја у инкубатору треба да буду константнацонтрол

Узгајање младунаца уз употребу инкубатора врши се зато што многе женке одбијају да излегну јаја. Други их повређују, или усред смуђа могу напустити квачило. Постоје и такве гуске које постају добра кокошка.

Да би излегла јаја са кокошком, усредсредите се на њу да јој помогнете да се склони до краја.

Мјесто гдје ће их се излегати требало би да буде удобно за жене. Ткати округло гнијездо од сламе, чинећи предњи дио испод остатка. То ће омогућити гуски да напусти гнездо.

Ставите квачило и женку у одређени дио, који друге гуске не могу досећи. Тако ћете повећати удобност животиње и ниво њене сигурности. Број јаја је такође важан. Кокошка ће покрити само одређени број јаја. остали неће примити одговарајућу количину топлоте. Могуће је поделити једну спојку на неколико женки.

Храни се гуска два пута дневно. Ако ваша кокош не дође до корита, храните је сами. Повремено ће напустити гнијездо, у то вријеме провјерити да се јаја не охладе.

Зими ћете влажити квачило док је женка нестала, лично. Многи фармери користе кокошке само онима који имају искуство гусака. Младе жене су мање одговорне за овај процес. Ако међу птицама има пилића, нема потребе за инкубатором. У супротном, то је неопходна мјера.

Једна гуска може узгајати ограничен бројброј говеда

Први дани живота

Садржај

Чим су се гослени излегли, пребацили их на топло место, претходно поделили стоку на слабе појединце и јаке. Јаке кокошке припадају кокоши након три дана, а слаби се и даље опорављају на одређеном месту.

Имајући искуство у узгоју пилића, гуска може тренирати велике стоке.

Новорођенчад је одгајана у посебној оловци. повремено шетати са гуском. У року од десет дана од његовог развоја, млади раст расту у одређеној оловци од једног квадратног метра за десет глава. У процесу даљег раста број младих стоке се смањује за једну оловку. Они расту и постаје гужва.

Брига о гускама почиње двадесет сати након рођења пилића. Појављују се на светлу које им је потребно да се осуше. Траје од двадесет сати до дана. Тек након тога се хране. Дијета пилића укључује свјеже зелене усјеве.Гослини једу само свјежу и младу траву. Они су такође опремљени топлотно обрађеним житарицама.С обзиром на слабост тела и неразвијени једњак, зрна су сломљена. Храна која се храни пилићима треба да буде влажна и мрвљива. Ни у ком случају бебе не смеју дати лепљену храну, она зачепљује синусе и узрокује зачепљење једњака.

После рођења, гослини треба да се осуше, тек након што су нахрањени

Снага

Од првог дана се врши пажљива брига о животињама. Изабрано јехрани се и припрема за исхрану потомства.

Узгој говеда код куће захтијева стални надзор од фармера. Поштовање исхране и одржавање чистоће у кући играју кључну улогу у развоју и расту становништва. На дуги рок, то утиче на квалитет перја и меса.Ако вам је потребно од првих дана живота узгајати стоку са великом тежином, ослоните се на храњење на дијети која садржи велике количине протеина.

Тешко је узгајати и бринути се за гуске, али овај процес вам омогућава да добијете здраву популацију птица.

Брига о гослини није лака, али резултат у потпуности оправдава напоре

Температура у просторији у којој се говеда узгајају не прелази тридесет степени од првог дана живота.Кућу треба проветравати, а одржавање говеда у првим данима захтијева да се влажност чува не више од седамдесет три посто.У топлијем периоду, узгој говеда у првим данима се врши уз одржавање дневне светлости четрнаест сати.У зимском периоду, овај мод се одржава умјетно.

Оставите ноћну расвјету тако да крдо може пронаћи здјеле хране и јести.

Дневна исхрана је до шест пута дневно.Да бисте се снабдели здравом стоком висококвалитетног меса, додајте витамине у исхрану.Важно је хранити их антибиотицима од првог дана живота и провјерити њихово здравље тако да је њихово месо тражено.Не добијају се дневне количине потребних гусакапашњаку, у периоду ходања знатно се повећао обим меса. Будите сигурни да нахраните животињске житарице и махунарке. Рибље брашно и коштано брашно имају позитиван утицај на развој живине, па је саставни део исхране.

Пажљиво формулисана дијета вам омогућава да повећате брзину добијања на тежини и повећате квалитет меса од првих дана живота.