Узгој грожђа у Дагестану

Дагестан грожђа има древну историју. Разноврсност грожђа из ових земаља припада посебној групи Дагестанове селекције.

Гојење грожђа је традиционална активност за становнике Дагестана

Техничке сорте грожђа

Представници ове подгрупе укључују:

  • Бор Цара;
  • Баиат капе;
  • Гулиаби Дагестан.
Прве три сорте најпопуларније су међу виноградима у Дагестану. Ове сорте нису једине које се налазе у висоравнима Дагестана. Сот грожђе Бор Цар Кара се односи на техничку форму. Бор кара је црвено грожђе које расте у Црном мору. Грожђе се бере у септембру.

Гомила сорте расте велика и издужена. Грожђе може постати округло или овално. Пошто су сазреле, добијају средње до велике. Грожђе има неуједначен образац, али тамно црвену нијансу.Захваљујући осебујном цвату и петнаест посто шећера у бобицама, грожђе омогућава производњу необичног вина.Проценат киселости једне врсте достиже пет. Посадивши овај дагестански тип грожђа, баштован ће себи обезбедити обилну жетву. Али немојте се поштедети брига о бризи, јер је ова врста склона многим болестима.

Грожђе Бор Кара Кара намењено за производњу вина

Други разред Дагестанског грожђа Баиат Капа је такође технички облик.Садни материјал се узгаја на истом подручју као и Бор Цара.Сорта се односи на црвено грожђе.Берба се врши средином септембра, кластери добијају велике димензије издуженог облика, има случајева када је подељен на два дела.

Боја грожђа може бити толико тамна да се приближава црној боји.Зрело грожђе формира округле плодове средње величине.Жетва се користи углавном за столне сорте вина у великој производњи.Пошто врста има просечан ниво издржљивости против болести и даје доследно високе приносе, може се узгајати у великим количинама.

Тип се користи за производство, коато се обдржава дълго врема, съгласно съдържание на дължестна процентна киселост и сладкор от двадесет отсто.

Технички тип Дагестанског одабира Гулиабија се такође може користити свјеже.Односи се на сорте касног сазревања, али за производњу вина користе је без довођења у пуну зрелост.Таква експлоатација повезана је са високом киселошћу незрелог Гиулабија.Гроздови врста расту издужени и мали, издужени.Облик грожђа је издужен и понекад округли, и са малим додиром добија малу ружичасту нијансу.Принос сорте је висок, заједно са овом својином, Гиулиаби је отпоран на болести.Да се ​​чува дуже време итранспорт, али није способан да толерише хладноћу.

Гулиаби Дагестан грозде со табелно-технические сорти

Табле табле грозде

Табличние сорти Дагестан:

  1. Боријине грожђице;
  2. Буда Схули;
  3. Грожђе од борових коза.

Сорта грожђа Борју има просечно време зрења.Ова врста деривата вина.Грозд врсте расте до средње величине и има облик цилиндра.Грожђе се налази на грани средње густине.Сами бобице постају велике.Облик се добија округлим или овалним.Боја грожђа је светло жута.Ниво шећера је четрнаест процената, ниво киселости је пет. Бориа је способна произвести великодушну жетву, али не може издржати хладноћу и склона је болестима.

Бијела сорта грожђа Будаи дозријева до октобра, а ово је касна сорта грожђа.Гомила расте са просечним густином плодова.Грожђе расте велико и овално, боја је бледа са зеленкастим нијансама.До времена зрења зелена боја се замењује жутом.Боја није равномерна, али са благим додиром.Садржај шећера је деветнаест посто, садржај киселине је осам посто.Принос Буда је висок у односу на просјечну стопу зрења.

Розоваа сорта розови Бору городов из козови до септембра.Грожђе се узгаја близу Црног мора иу другим земљама.Цела жетва је потпуно велика.

\ трасте хетерогени облик и црна.Кожа грожђа даје сјај, из тог разлога, и назива се вучје око.Сорта, иако веома продуктивна, налази се у паду цвасти.Кластери су грашак, ниво шећера у грожђу је деветнаест посто, а киселост је седам посто.Негативан квалитет је неподобност сорте да издржи дуге испоруке.