Узгој грожђа на северозападу

Узгој грожђа у јужним земљама је популаран, јер ова култура позитивно реагује на топле климатске услове. Али, уз помоћ рада одгајивача, испоставило се да се извлаче сорте грожђа које могу да донесу плодове на северозападу и северу.

Специјалне сорте грожђа узгојене су за узгој на северозападу

Како узгајати грожђе на сјеверозападу

Одгојни рад је успио постићи развој нових отпорних сорти до нестабилне и оштре климе, као и отпорних врста на разне болести.

Да би се узгајало грожђе на северозападу, требало би предузети следеће кораке:

  • припрема парцеле за садњу грожђа;
  • да се изабере место за слетање треба да буде засновано на светлости и висини;
  • Припремите сејалицу за садњу и посадите у претходно оплођену сетвену јаму.

Док винова лоза расте и ви водите рачуна о биљци, успоставите подршку за грожђе са више страна. На овај начин виноград се може заштитити од утицаја околине. Сваке године морате исећи вино и уклонити избојке и избојке.Оставите само неколико вегетативних грана и изданака. Резидба формира раст лозе и чини младице јачим.

Након обрезивања јесени и обраде грожђа, његова култивација наставља да се скрива за зиму. Вине Цовередиспод филма и посуто земљом, са губитком првог сњежног садног материјала прекривен је слојем снијега, штити га од екстремног мраза.Оскрбљена јесенска биљка боље подноси хладноћу.

У пролеће, изолациони материјал треба уклонити из садног материјала.Али, морате узети у обзир климатске услове вашег региона да бисте били спремни за пролећне мразеве.Боље је да дио изолационог материјала буде спреман да би се одржала стабилност грожђаног чахура на температурне промене.

У трећој години бриге о изолационом материјалу, неколико гроздова ће расти на жбуњу.За пролећне мразе, узгој грожђа праћен је склоништем грожђа око утврђених лукова.

Узгој сорте на сјеверозападу почиње селекцијом сорти грожђа које се троше.Ако сорта култивације на парцели није погодна за ову климатску регију, онда једноставно губите време, и као резултат ћете узгајати грожђе, које ће морати да се искоријени.

Слика 1 - обрезивање грожђа у јесен прве године након садње.Слика 2 - обрезивање грожђа у јесен друге године

Избор грожђа за сјеверозапад

Погодне сорте за узгој биљака на сјеверозападу су:

  1. Меленгранд Алесхенкин.
  2. Делигхт анд Мурометс.
  3. Платовскиј и Августовскиј.
  4. Виолет и Москва.
  5. Мускат и Лаура.
  6. Цристал анд Мотхерланд.
  7. Коринка и рани руски.

Узгој сорти грожђасе изводи на отвореном тлу, са умјереном количином сунца и заштитом од вјетра.Потребно је заштитити садни материјал од оштрих вјетрова који долазе са сјеверозапада.За храњење винограда направите жлеб до кореновог система. У њу се улива материјал за ђубриво.

Платовскии грозди подходит дла климатски условиа на северо-запад

Пре садње саднице, дно винограда је прекривено ђубривима. Ова количина хране је довољна за четири године. Учесталост садње зависи од тога како ће се развити коренски систем и да ли ће бити довољно светла и топлоте за сваку секцију.

Материјал који се узгаја у том подручју треба да буде позициониран на следећи начин. тако да се не прелијева прекомјерном водом. Обилно заливање биљке доводи до пропадања садног материјала. Висококвалитетно обрезивање грожђа доводи до правилног формирања грма садног материјала. Учесталост резидбе се врши три сезоне. То се не ради само зими, јер је садни материјал у овом тренутку изолован од утицаја мраза у зимској сезони.

Обрезивање се не ради с првим мјесецом прољећа, већ када долази до посљедњег загријавања. Са температуром земље која се подиже на ниво од петнаест степени, можете почети са резањем грожђа. Такође треба очистити садни материјал пре него што започне проток сока. Након почетка вегетације, кришке ће дуго зацелити и постати нека врста "чиреве" за биљку.

Лети и рана јесен започну исазријева берба грожђа. У овом периоду грожђе се не орезује. Морате прегледати садни материјал за могуће болести.

Свако обрезивање грожђа на сјеверозападу требало би да буде праћено превентивним третманом приземног дијела постројења.

Грожђе је подложно многим болестима, тако да је превенција неопходна мјера за његу грожђа у било ком климатском подручју, чак и на сјеверозападу.

Грожђе које се узгаја на северозападу захтева исту бригу као и друге сорте у другим климатским регионима.

Усклађеност са садним материјалом омогућава узгој грожђа без обзира на климатске услове. Постројења за ђубрење, наводњавање, обрезивање и прераду омогућавају узгајање сорти грожђа чак иу неприхватљивим условима.