Узгој домаћих коза као бизниса: особине Козе

Сада мала предузећа у правцу пољопривреде развијају се веома активно и без прекида.Узгој коза као бизниса постаје све популарнији међу не само почетницима него и већ искусним узгајивачима.Профитабилност пословања је атрактивна јер је заиста висока.За овај пројекат вам нису потребни велики новчани и физички трошкови, а профит је прилично атрактиван и висок.

Козе не захтевају велике капиталне инвестиције

Карактеристике

Узгој коза као бизниса је активно организован од нуле, ако развијете промишљен план, проучавајући све карактеристике правца.

Познато је отприлике шездесет врста коза које се могу узгајати у уобичајеним кућним условима. Траже се следеће козе: Алпине, Заанен, британски тоггербур.

Када развијате пројекат и размишљате о његовој профитабилности, размислите о одређеним аспектима:

 • Растите код куће да бисте добили квалитетно млеко за даљу продају.
 • Оплемењивање продуктивних расплодних деце, њихова даљња продаја.

Продаја педигрее гоатлингс има високу профитабилност

План производње

Прво морате купити праву собу и потребнеопреме. У селима и разним насељима постоје многе старе и напуштене зграде. Биће згодно и исплативо поновити изградњу фарме.Земљу која вам је најближа можете јефтино изнајмити, јер ће вам бити потребна за гајење биљака, ходање коза.Тако ће животиње дати добро млеко.

Фарма се одмах населила код куће. Соба припремљена за козе је сува и свежа. Правилно организовати добру котловницу, поуздан водовод и канализацију. Потребна је и продавница за млеко и складиште за даље складиштење крмних култура.

Неколико аспеката мора се узети у обзир чак и прије изградње шупе за држање свих домаћих коза:

 1. На фарми постоји простор за угодно држање младих чарапа, пажљиво породилиште и мјесто за све козе млијека.
 2. План предвиђа 4 квадратна метра за сваку козу.
 3. Пројект и план укључују трошкове топлог отпада.
 4. План производње укључује трошкове за хранилице, машине за козе.
 5. Препоручује се да се држе козе.

За фарму је неопходно купити апарат за мужу за животиње - овако добијате млијеко код куће.

Имати шетачко поље ће повећати учинак козе

План оброка

Главна порција је: зелена сочна трава, сушено и свеже сено, здрава храна за силажу и специјални концентрати.

Главна храна се уклапа у планза зиму - сено. Животиње се храни код куће „метлама“, које се бере у лето од сочних гранчица разних стабала.

Животиње преферирају да једу младо или сушено кукуруз, егзотичну јерузалемску артичоку, слатку репу. Да би козе добиле нормалну количину витамина, треба им дати со.

Пројекат укључује жетву 400 кг одабраног сена за зиму ради правилног и уравнотеженог храњења коза - млеко се неће смањивати у количини - што је важно за фарму.

За зиму коза треба 400 кг сена

План за држање коза

Код куће се животиње хране и музу по одређеном распореду, у одређено време, тако да козе немају стрес, а принос млека је стабилан. Добијаш само добро млеко.

План узима у обзир трошкове лекара, ако се козе разболе или не могу да дају своју храну без нежељених последица.

Пројектом оплемењивања обезбеђују се просторије за прераду просторија и целог газдинства. Правовремено и квалитетно чишћење оловке ће спасити животиње од инфекција.

План за пријем производа и његове продаје

Карактеристике млека:

  Садржи имуноглобулин познат свима, који се користи за ефикасно лечење и добро осмишљену превенцију различитих плућних болести.
 • Млеко од добре врсте козе је погодно за замену аналога дојке.
 • Лако уклања радионуклиде који су опасни за тело.

План за добијање чистог, висококвалитетног млекаФарма коза зависи од одговарајуће козе.Узмимо у обзир да је неколико година касније коза способна да повећа свој принос, што значајно утиче на профит цијеле фарме.

Козје млеко је веома корисно и тражено од стране потрошача

Млечни производи који се могу добити - свјежи сир, сир, масно масло и висококалорична крема.Сви ови производи су тражени међу потрошачима, тако да на овим аспектима пољопривредници добијају добар профит.

Приход также признава младите животни.Лако можете узгајати младе козе, које се касније продају или додају главном стаду.Проширите стадо или организујте продају у облику живих појединаца, меса.

Идеален производ за маркетинг е козли.Погодан за даљу производњу тепиха, разних топлих дека за хладне зиме.Од уобичајене козје коже, можете шивати топли капут од овчје коже.

Зашто је посао и сам план исплатив и има добре, стабилне профите?Могуће је продати производе које фармери добијају, како самостално тако и преко других организација.

Када пољопривредник сам организује производњу и план млијека, можете бити потпуно сигурни у квалитету добивеног производа.Стално прати фазе прераде млечних производа.

Ако вам недостаје искуства, продајте висококвалитетно млеко разним искусним предузетницима у малом бизнису.Претходно закључен добро осмишљен уговор стандардног обрасца.Боље је да документацију унапред провери искусан адвокат,коме можете повјерити своје особне ствари.