Узгој брескве има Златну годишњицу Брескве

Славни брескв Златни Јубилеј је разноврсност америчког порекла.Лансиран је 1921. и проширио се широм света током целог века.

Карактеристике сорте

Опис указује да су главне предности сорте Јубилејске брескве:

 • а) висока отпорност на болести;
 • релативна отпорност на мраз;
 • високи приноси;
 • самоплодност и брзи почетак плодности.

Подноси зимску хладноћу на -25 ° Ц.Препоручује се за кућну и индустријску башту.

Златна годишњица односи се на ране-средње разреде.Прво плодоношење ће бити 2 године култивације.

Максимална плодност почиње са 4 године живота.Воће сазријева крајем јула - средином августа.Има тенденцију да испушта плодове, складишти се до 8 дана, просечне транспортне особине у стању пуне зрелости, погодне за прераду.Укус брескве сорте Златна годишњица је слатко-кисела, пријатна.

Опис дрвета

Дрво се брзо развија, достиже висину од 4-5 м:

 1. Круна је овална, пространа, обично оскудна и прозирна.
 2. Јубилејска бресква оставља велику, предивну ланцеолатну форму, светло зелене бојебоје са светлом жутом бојом.
 3. Руб листа је раван назубљен.
 4. Кора је светло браон, гране су глатке, млади избојци су благо длакави.

Фловер Опис:

 1. Јубиларна бресква цвјета рано, има леп, велики, светло ружичасти цвет у облику звона.
 2. Он опрашује независно, али присуство опрашивача у суседству повећава број јајника за 30-40%.

Опис плода

Дърво е способно да донесе до 60 кг плодови во сезоната. Са високом аграрном технологијом до 90 кг. Карактеристике плода:

 • достигне 200 г у добрим условима, има просечну тежину од 120-150 г;
 • облик плода је округлог, благо поравнан бочно;
 • боја плодова је богато жута, са светлом црвенкастом тачком на страни;
 • величина таквог руменила у јубилејској брескви може досећи 50% површине воћа;
 • огулити мало длакаво, лако одвојити од пулпе;
 • наранџаста пулпа, мирисна, сочна, благо влакнаста;
 • кост, избраздана, средње величине, тамно црвена боја, кратка шиљаста. Лако се одваја од пулпе у стању зрелости.

Због своје велике отпорности на болести, сорта Златни јубилеј омогућава узгајање укусних плодова.

Царе

Сорте брескве за златну годишњицу, упркос високим адаптивним својствима, могу се смрзнути у тешким условима средње зоне. Стога, у зимској сезони, потребно јој је поуздано склониште. За изолацију се обично користи агрофибра, која је омотала дебло и гране дрвета. Коренски систем се много будипре бубрега, стога се подвргава првом замрзавању током пролећних мраза. То би требало бити пажљиво покривено малчом у јесен.

Слетање

Јубиларна бресква засађена је у пролеће да би млади могли да ојачају до хладноће. Компост или иструнути стајњак, 200 г суперфосфата и 30 г калијум хлорида се додају у јаму за садњу. Ниво подземних вода на месту слетања не би требало да прелази 1,5 м, јер брескве не толеришу поплаве. Пажљиво пратите густину земље до корена и одсуство ваздушних јастука када корени заспу на тлу.

Заливање

Хидратација захтева умерено. Златни јубилеј, бресква која се прилагођава режиму снабдевања влагом, међутим, са недостатком влаге током буддинг периода за наредну годину, цветни пупољци не могу бити положени. У просјеку, потребно је 40-50 литара једном тједно. Земља између залијевања треба да се осуши.

Храњење

Златне јубиларне брескве почињу да доносе плодове раније, тако да је примена довољне количине ђубрива током садње веома важна. Од треће године треба пажљиво пратити стање биљке иу случају болести, заостајања у расту, мале количине цвијећа, смрзавања или сушења, фосфатна гнојива треба примијенити за зиму и азотну у прољеће.

Обрезивање

Брескве Златна годишњица почиње да се формира од прве године живота. Ова врста усева ће бити погодна за сечење - замена када су на свакој листици остављене 2 гране - плодоносне (3 пупољка) и замена (8 пупољака). Ово формира снажно, здраво дрво.

Поглед на Златни јубилејсредња трака се може узгајати као грм. У овом облику, биљка се лакше савија у земљу и скрива од мраза. За добијање грмља у првој години живота, садница се орезује на висини од 20-30 цм изнад тла. Од пупољака за спавање на преосталом делу изданака ће се развити нове гране.

Штеточине и болести

Штеточине су лисне уши, бјеличице, мољци и жижакови. На сорту могу утицати и гриње паукова. Мјере борбе су чишћење отпалог лишћа и прерада Актара плус Хоруса, или Скора плус Ангио.

Сорта је отпорна на пепелницу. Јубиларна бресква слабо подлеже надутости и подлеже савијању листа. У пролеће, дрво се прска са 1% раствором Бордеаук текућине.

Закључак

Златна годишњица - референца за брескве. Одрасти од Кавказа до севера. Његови плодови уживају у сушењу, конзервирању или свежем.