Узгајивачима живине: да ли је могуће хранити несилице црним или бијелим крухом Пилићи

Нови фармери су често заинтересовани за узгајиваче живине: да ли је могуће хранити кокоши несилице црним или белим хлебом? Постоји дефинитиван одговор на постављено питање - непожељно је дати хлеб са стола или са полице у фрижидеру. Ово може негативно утицати на производњу пилића.

Није пожељно да пилићи дају хлеб

Ствар је у томе што се кокоши несилице морају хранити разноликом храном засићеном здравим супстанцама. Такве супстанце укључују:

  • масти
  • протеини;
  • угљени хидрати;
  • витамини;
  • минерали.

Протеини, у овој листи, су главни елемент неопходан за формирање јаја.Бјеланчевински протеини се налазе у великим количинама у колачима, сломљеном сунцокрету, уљани репици, соји и већини махунарки. Животињско поријекло - у коштаном брашну, украсима меса, отзхимка производње рибе, морским шкољкама, малим водоземцима, инсектима и црвима.

Масти - чине основни енергетски биланс који се конзумира када се формира јаје. Пилићи могу добити довољно масти од кукуруза, сунцокрета, бундеве и зоби.

Угљени хидрати - обезбеђују функционисање свих органа и ткива. Стога, храњење кокоши несилица треба да садржи довољну количину шећера, полисахарида и влакана. Храна богата угљеником - мекиње,пире кромпир, сточна репа, било која мрква и бундеве.

Витамини, посебно групе А, Д и Б, су виталне супстанце које помажу очувању здравља пилића и утичу на продуктивност живине. Извори витамина могу послужити као свежа трава, лиснато поврће, ферментисана и свежа силажа, сунцокретово семе и кукуруз.

Хлеб - непримерен прехранен производ за пилићи

Минерали су супстанце неопходне за добро здравље живине и јаја. Минерали садрже у великим количинама природну креду, ситни шљунак, кречњак, коштано брашно, сламу и дрвени пепео, дробљене морске и речне шкољке.

Във списък съответствие, сам хлеб не е целосна храна. Не могу нахранити птицу. Не може заменити суву храну, јер је производ мале вредности.

Мешањем хлеба са кромпиром, мекињама, свјежим сиром, месом или свежим биљем може се створити одлична храна за кокоши несилице. Исхрана ће промовисати здравље и добру производњу јаја. Свежи хлеб је боље не дати пилићима.

Зашто је свеж крух опасан за пилиће?

Хлеб је готов, прерађени производ високе соли. Увођење хлеба у храњење птица може погоршати здравље, смањити имунитет, негирати производњу јаја, посебно у пилићима.

Свеж хлеб има способност да се набубри у желуцу и формира густу груду у струми. Квака узрокује гушење птице, може довести до смрти.

СЦрни хлеб је посебно опасан када се храни, јер му се додаје велики део квасца и соли, и има високу киселост. Присуство неупотребљивих састојака може изазвати озбиљну ферментацију у желуцу, што ће негативно утицати на производњу пилића.

У топлом времену сваки хлеб брзо постаје пљеснив. Намочена верзија - почиње да кисели, лута и труне.

Хранити птицу размаженим производом је неприхватљиво, јер може изазвати проблеме са варењем, изазвати озбиљно тровање и негативно утицати на метаболизам птице.

Хлеб је веома плесан

У овом случају, црни калуп је посебно опасан. Хлеб са таквим калупом не треба да се даје птицама. Да би се калуп неутралисао, односно елиминисао негативан ефекат, хлеб треба кувати у рерни или на пари.

Слатке бунде и пекарски производи који садрже пунила су такође опасни за здравље слојева.Не треба их давати ни пилићима. Слатка храна у пробавном тракту изазива озбиљну узнемиреност, умногоме гуши крв, може проузроковати дијареју и тровање.

Хлеб, као ретка посластица. Колико често могу дати?

Бели хлеб је богат угљеним хидратима и зато га је боље дати кокошима у сувом облику као ретку посластицу. У овом случају, важно је не претјеривати и нахранити кокошке малим порцијама.

Најбољи период за допунско храњење је касна јесен /зима. У овом тренутку, хлеб је одличан извор енергије ида се загреје тело кокоши.

Ако се здрави производ суши и храни кокоши несилицама заједно са житарицама, просоом и разним прехрамбеним додацима у сувом или кашастом облику, то ће бити корисно и неће погоршати производњу јаја.

​​

Пилићи који се држе у кавезима и затвореним затвореним просторима, боље је не уносити хлеб у облику допунске хране.Седећи начин живота пилића може изазвати блокаду крвних судова, довести до негативних посљедица, ау тешким случајевима довести до смрти.