Узгајати бројне ћурке код куће Туркеис

Турска је велика живина.Данас, бројлери су постали веома популарни.Месо ове птице има одличан укус и прехрамбене квалитете.Узгој бројлери код куће је профитабилан посао.Птица је непретенциозна и добро се размножава.Њена јаја су далеко супериорнија од пилетине.

Белој широкој груди за бројлери

Пасмине турских меса

Најпопуларније међу узгајивачима су увезене пасмине, јерони су довели до узгоја месних пасмина перади великих тежинских категорија.Ово су углавном пасмине пурана широких груди.

Да би се добиле бројлери, групе птица бирају се од најбољих пасмина, у којима су неопходни квалитети најизраженији. Преласком преко њих, узгајивачи живине добијају нове врсте потомака, групе које се деле на:

 • лагане - до 9 кг;
 • просек - до 18 кг;
 • тешка - до 25 кг.

За взрејање живине код куће, препоручују се следеће расе:

 • канадски широки груди;
 • бела широка дојка;
 • биг - 6;
 • биг - 9;
 • Москва бронза.

Ове врсте су у стању да добију на тежини, достижући 20 кг.Зато ониисплативо.

Што је већа тежина пурана, то је профитабилнији његов узгојни посао

Канадска пасмина са широким грудима

Бројлери широких груди су продуктивна пасмина.Пре него што повучете овај тип морали сте да спроведете детаљну селекцију.

Птица брзо добија на тежини.Узгој је могућ на било којој храни, али да би се добило најукусније месо, боље је хранити се висококалоричном храном.Додајте витамине и минерале у храну. После шест недеља широки грудни пурани достижу тежину од 5 кг. Птицама стално дајте воду у собној температури.Чистоћа алкохоличара мора бити стално надгледана.Можете убити птице за месо након 90 дана.Са 9 месеци старости, канадски широки пурани полажу јаја.

Канадска широка прса су непретенциозна у исхрани и брзо добијају на тежини

Бијела широка груди

Прве бијеле широке пурице узгајане су у Сјеверној Америци у двадесетом стољећу.Тело птице је прекривено светлим белим перјем, а на грудима је изражен лук црног перја.Велико тело има овални облик.

Бела врста пасмина широких груди је популарна, јер њихова тежина достиже 25 кг.Истина, белци расту спорије од канада, али су непретенциозни за раст у ћелијама.

Пуре се почињу родити 9 мјесеци.Бијеле широке груди разликују се одличним месом и јајима високих перформанси.Зидарство траје неколико мјесеци.За то вријеме, бијеле пасмине су имале око стотину јаја, од којих је готово 90%оплођен.

Бијеле врсте су прилично захтјевне за храну. За њих је потребна храна високе квалитете и морају бити корисни додаци.

Бреедс Биг - 6 и Биг - 9

Ове пасмине су најтежи крстови. Због тога су Биг - 6 и Биг - 9 веома популарни. Маса трупа достиже 30 кг. А од 100% мало више од 80 узима месо. Слични индикатори не могу приказати више животиња које се налазе у кући.

Биг-6 пуран може да достигне тежину од 30 кг

Пасмине ћурки Биг-6, Биг-9 и БИуТ-8 се узгајају од стране енглеске компаније, која је данас заштитни знак. За њихов узгој, крижале су се „лаке“ женке и тежак мужјаци. Споља, пурице су сличне белим широким грудима, њихова главна разлика је месна продуктивност. За клање птица се шаље за 3-4 месеца.

За 26 недели, Биг пасмина може да излези 118 јајствици, когата за излезването е мало над 80%.

Москва Бронзе

Пасмина је добијена укрштањем локалне бронзе са бронзаним широким грудима средином двадесетог века. Ефикасност полагања јаја је око 90 комада, а њихова плодност је изнад 90%. Тежина женки износи 7 кг, мужјаци - до 12.

Узгој одређене пасмине код куће може дати становништву јаја и изврсно дијететско месо.

Москва бронзана турска може да добије тежину до 12 кг

Услови држања живине

Турској није потребно опремити засебну собу. Ако имате пилетину, можете је користити ако:

 • у просторији има доста простора, није претрпан, јер су пурице веће од пилића;
 • сено се користи као легло;
 • је сув;
 • постоји добро осветљење;
 • постоји вентилација;
 • преовладава оптимална унутрашња температура;
 • без скица.

Опремите место за шетњу у добром времену. Птица захтева чистоћу. Стога, обавезно стално чишћење. Осим тога, чистоћа неће дати прилику да се појави инфекција. Мале ћурке одрастају и брзо добијају на тежини. За шест месеци, птица достиже 10-12 кг, али то се дешава под условима храњења и становања.

У било ком случају пиљевину или струготине не треба користити као постељину за перад.

Турцима је потребно место за шетњу на отвореном

Брига и исхрана бројлера; У првим данима, након рођења, пилићи почињу брзо расти. Пољопривредници који планирају узгајати птице то морају знати. У то време, пилићима се додаје жито, сир и млеко у праху, као и месо и кости и рибље брашно за хранљиву храну.

После 2 недели, пурице добивају суху храну. Да бисте то урадили, користите колач од сунцокрета, грашак и зрно, додајте креду.

Прво храњење након рођења треба да се обави у року од 20 сати. Новородјена ћурећа пурана обдарена су слабим мирисом и видом, па ако се не нахране на вријеме, почињу да кљуцају све што се деси. Првог дана након рођења, пилићима се даје сок од мркве или коприве. Раст захтева протеине. Поред хранедати зеленило, листове купуса, репу, шаргарепу, заједно с врховима, као и дјетелину и коприве.

Користан третман за кућне љубимце је кукурузно брашно и пшеница.После два сата, птица треба да се нахрани влажним масама са додатком квасца, и да се просијано зобено брашно и брашно од јечма.Влага се влажи не само водом, већ и јогуртом, као птице као млечни производи.Осим тога, рибама и месним отпадима додају се пурани.

Цијеле и полугодишње птице могу се хранити цјеловитим житарицама.У року од 2 недеље, стопа зрна у храни треба да буде 50%.

Одрасли пурани могу јести цјеловите житарице

Грешке настале у тову

Главне грешке пољопривредника током храњења пурана:

  95) хранити их на исти начин као и пилићи;
 • дају масну храну, због чега пилићи постају гојазни, стање птица се погоршава.

Због тога, пурице треба да буду уравнотежена исхрана како би правилно добиле на тежини.

Жители за бројлери со профитна набава за всака фарма.Узгој живине код куће није тежак задатак. Главна ствар је да им се обезбеде сви неопходни услови и да их правилно хране.Због велике коначне тежине, трошкови пурана су потпуно оправдани.