Узгајане краве за месо Краве

Узгајање краве за месо у Русији је профитабилно пословање и уобичајено је међу пољопривредницима.

Пасмина лимузина произведе немасно месо

Да би ваше пословање имало високу продуктивност, пажљиво бирајте стоку. Важно је имати информације о њиховој тежини и предиспозицији за климатске услове.Узгој крава за месо није увијек профитабилан посао, јер укључује многе нијансе.

Врсте месних пасмина

Месне пасмине говеда се узгајају у три фазе: женке са главочима које се хране дојењем, одбиће се од мајке и храни.Већина фармера радије држи женке биковима без узице.Чувају се у светлој и пространој соби или у слободном простору.Пожељно је да други метод узгоја говеда захтева мање додатне хране.Поред ова два, постоји и трећи метод комбинованог раста женки и гобија.У зависности од климе, чувају се или у оловкама или на пашњацима.

Главната храна за говеда е зелена крма с употреба на жити и махунци.Витамини и минерали се нужно додају у исхрану, или се користи мешана храна, која је засићена свим неопходним елементима.

Побољшајте састав комбиноване хране и изаберите за вашу пасмину, можете у специјализованојпродавнице.Или га можете кувати сами код куће, комбинујући жељену храну за јело са витаминским додацима.Прехрана животиња у месној индустрији је приоритет у бризи, јер ће окус и квалитет меса стоке зависити од тога.Телад се храни сијеном петнаестог дана рођења.Витамини се додају храни телади како би им помогла да брзо расту.У почетку, храна укључује незасићену храну, а затим их замењује концентрованим.Да бисте олакшали негу, можете купити храну, али се препоручује да их сами припремите.

Краткородна крава је веома популарна у Русији

Да би ваша фарма постала профитабилна, важно је одабрати праву врсту краве.Месне пасмине се приписују следећим врстама:

 • Лидери међу показатељима масе меса и масти у Русији су: Херефорд, Схортхорн, Галлови, Калмик, Вхите-хеад.
 • Појединци који добијају велике величине, са великом количином меса са ниским садржајем масти.Они су обдарени високим вредностима међу издржљивошћу стоке у Русији.То укључује Схаролесе, Акуиан, Лимоусин, Маркиндзханскаиа.Ову врсту користе узгајивачи за узгој других врста.
 • Највећи представници у Русији.Ове краве су отпорне на топлоту и сувоћу ваздуха, као и отпорне на болести.Ова врста је недавно узгајана и обухвата: брангус, схарбреи, симбразинскаиа, брамузинскаиа.А најпознатији међу узгајивачима у Русији,Деда Мраз је херметички посао.

Без обзира на прелиминарну карактеризацију животиње, оне имају индивидуалне карактеристике које се односе на услове живота.Дакле, тешко је одредити како ће се једна или друга пасмина стоке осјећати у вашој климатској зони и са храном коју намјеравате пружити. Размотрите појединачне бројеве стоке.

Херефордска крава има високе репродуктивне стопе

Херефордс су обдарени бројним позитивним карактеристикама:

 1. Мали рогови, смеђе боје и ваљање бијеле боје на грудима.
 2. Врста је велике величине: дужина тела, обим груди, велике ноге.
 3. Говеда ове врсте имају високу издржљивост на хладноћу и топлоту.
 4. Репродукција на високом нивоу, потомство врсте има добре карактеристике.
 5. Животиње млађе од годину и по дана добијају на тежини одрасле особе.

Женке ове врсте добијају до шест стотина килограма, а бикови око тона. На рођењу, телад бикова добија до четрдесет килограма у тежини, а новорођенчад само тридесет четири килограма. Ако животињама обезбедите одговарајућу негу, они ће се опоравити за један и по килограм сваког дана, убрзо добијајући на тежини погодни за клање.

Говеђа пасмина крава даје мало млека, у поређењу са количином млека из млечних пасмина крава. Женке ове врсте немају довољно млијека за храњење теле, па припремите додатну храну.

Масо от кравата е обдарено отличен окус. Ако јестекупите пасмине овдје, побрините се да са једним трупом добијете и до седамдесет посто чистог меса.

Појединци калмичке расе су добијени уз помоћ дугих и тврдоглавих трудова за узгој појединаца са најбољим показатељима меса. Бикови и женке имају добре особине меса и потомства. Ова врста говеда је уобичајена међу узгајивачима који живе у јужној Русији.

Калмикатнаа мастка подарат масто с високој коллекции

Њихове карактеристике су:

 1. Крава од меса има велико тело и мале рогове.
 2. Боја је претежно црвена, понекад са белим пјегама.
 3. Лако се хране, не захтевају претерану гњаважу.
 4. Прилагођено било којим климатским условима.
 5. Бикови добијају тежину до девет килограма.

Можете узгајати говеда у увјетима испаше и стајања. Пустите краве у ливаде у топлој сезони, тамо ће моћи самостално да стекну велику живу масу. Биље има многа корисна својства која позитивно утичу на развој стоке.

Ова врста се може приписати месу и млечним производима, јер женке ове врсте дају до тридесет литара млека дневно.

Женке и бикови говеда са белом главом преузимају црвену боју са белим тачкама на телу. Ова врста је такође постала крижарски посао. Популарни су у топлим крајевима наше земље. њихове величине су велике, а тело је дуго. Говеда су непретенциозна у бризи и прихватају све врсте хране. Женкедобија на тежини до пет стотина килограма, а маса бикова достиже тону. Тежина телади при рођењу је двадесет и пет килограма, дневно добијајући осам стотина грама телесне тежине. Када је теле старо годину и по, он ће добити пет стотина килограма тежине.

Бик беле расе може тежити до тоне

Врсте меса-млијечних пасмина

Постоје врсте стоке које комбинују погодне особине месних пасмина, али су обдарене мањим бројем. Можете изабрати појединца из ових пасмина, јер месо је млечни. Они ће вам обезбедити висок квалитет меса и приноса млека. Најчешћа врста овог тренда је симентал. Има велико тело и добро координирану структуру. Бикови могу добити максималну тону у тежини, а женке досежу шест стотина и двадесет килограма. Са посебном пажњом и исхраном, њихова тежина прелази тону.

По својим индикаторима, ова област обухвата: Иорксхире, Лебединскаиа, Суксунскаиа, Алатаускаиа, Бестузхевскаиа, Карпатско и Кавкаско браон, Кострома и црвена Горбатовскаиа и Тамбовскаиа, Схвитскаиа, Сицхевскаиа и Иура.

Ако одлучите да узгајате краве, онда знате да је ово један од најпрофитабилнијих бизниса који захтева много новца. Узгој стоке у домаћинству захтева време и велику енергију. Узмите у обзир ове чињенице ако одлучите да добијете бикове или женке стоке.