Узгајају голубове

Голубови пасмине Касана вредни су међу узгајивачима за свој лет.Њихова вештина се не манифестује од рођења, већ се стиче у процесу развоја појединаца.Упркос овој суптилности, птице су тражене.Неки фармери сугеришу да касније Касанеова голубица учи да лети, занимљивији ће бити његов лет.

Голуб Касан има спектакуларан изглед и леп лет

Опис расе

Касана се разликује по лету.Спадају у борбену врсту голубова.Таква класификација значи да птица у вријеме лета лупа крилима, понављајући их неколико пута.

Касане лете у стубу, држе положај свог тела и понављају ударце крилима око десет пута.Трајање штрајкова је до пола сата.

Међу искусним узгајивачима, Касанеови голубови су тражени.У првим мјесецима од тренутка рођења, птица не зна како да изведе маневре.У процесу раста и формирања, они развијају способност да дуго задрже стуб.

Међу пасмом Касана постоје подврсте, које се радикално разликују по изгледу.Већина њих је естетски привлачна.Из тог разлога, сматрају се украсним птицама.

Неки чланови врсте су обдарени дебелим перјем на својим шапама, други имају прамен на потиљку, округлу малу главу и кратак кљун.Кљун је дугачак и глава издужена.Перје поприма различите нијансе: хомогена или мешана.

Неки представници пасмине имају зглобове на глави

Карактеристика лета наликује лептиру.Голубови који оштро добијају висину и држе тело са стубом заслужују посебну пажњу. Сви чланови пасмине нису избирљиви у исхрани и не захтијевају бригу. Њихов садржај не захтева никакве посебне трошкове, што њихов садржај чини још привлачнијим.Ратне птице се разликују по изгледу и карактеристикама лета.Има их много, што вам омогућава да изаберете најзанимљивије од њих.

Међу борбеним голубовима постоји разлика у лету:

  • стил лептира;
  • стуб

Касане је стекао способност летења на оба начина.Али њихов узгој је привлачан због способности да дуго остане у ваздуху, правећи узастопне ударце.Висина лета преко двадесет метара.Међу представницима пасмине постоје они који стичу вештине летења у доби од три године.Иронично, то их не чини непривлачним.Обиљежја лета омогућавају да птице увек интересују узгајиваче.

Њега

Голубови Касане, како је познато из искуства многих узгајивача, не захтијевају посебну бригу.Они морају имати кућу која испуњава услове за птице.Просторије су организоване тако да голуб има слободан приступ улици.Голуб би требао бити чист и сух.Цасанас, као и голубови других пасмина, треба исхрану уравнотежену са витаминима и минералима.

Од съсоРођене птице треба вакцинисати против салмонеле и Невцастле болести.

Ово је уобичајена учесталост међу птицама, пријевремено пресађивање производи отпорност на њих у будућности.

Цасанас су скромни у нези и одржавању

Вакцинација се врши једном у неколико месеци, тачна фреквенција зависи од употребе препарата.

Да би се спријечила могућност болести, птице треба одржавати чистима, а кућицу за голубове редовито вентилирати. Неопходно је узети у обзир чињеницу да је за излегавање јаја голубовима потребна посебна територија у којој ће се оба родитеља бринути за своје потомство.

Цасанас су добри родитељи који могу да излегну и своја јаја и странце.

Развијати исхрану врсте тако да њен састав укључује све витамине и минерале неопходне за развој врсте. Опис врсте потврђује њихову издржљивост и отпорност на болести. Он савршено одговара природној непретенциозности и карактеристичним карактеристикама лета.