Успешан избор сорти грожђа - Магнат

Творац хибридне сорте грожђа Магнат је национални узгајивач В. У. Капелиусхни.Форма за обедовање са звучним именом, коју је извео, већ је освојила срца виноградара широм Русије, а његова популарност и даље расте.Због раног периода гестације од само 100-110 дана, винова лоза се налази и на индустријским плантажама иу приватним вртовима.Зрели гроздови Тицоона теже око 1 килограма и густо су покривени брадавичастим бобицама, светлом са црвеном нијансом.Могућност дуготрајног складиштења усјева на грму без губитка комерцијалног квалитета савршено се комбинира са отпорношћу кластера на пораз оса.

Грожђе Магнат

О креатору

Васили Улиановицх Капелиусхни ослобађа од научних звања и звања, у његовом арсеналу нема дисертација или магистарских радоваали постоји богато искуство узгоја и селекције грожђа у комбинацији са љубављу према послу у којем је ангажован.Фармер виноград се налази у Ростов регион и заузима 12 хектара земљишта.Поред избора нових хибридних облика, Капелиусхни се бави продајом садница, учествује у догађајима посвећеним узгоју и узгоју винове лозе.У кругу професионалаца је познат Василиј Уљанович, а резултати његове селекције укључују десетине нових врста, од којих су многе већ награђене.

Основна сврха за расплод за взгојитеља је била да се направи калупкомбинујући само врлине:

  • рано сазријевање;
  • висок принос;
  • имунитет на било какве болести и штеточине;
  • отпорност на мраз;
  • добар укус и индустријска употреба.

Експерименти са виновом лозом, са циљем постизања максималног резултата, Капелиусхни води из године у годину. Један од резултата избора и постао је Магнат - власник одличних перформанси.

Опис сорте

Магнат грожђа добијен преласком Оригинал и Лаура. Спољна сличност са оригиналом може се видети у жетви, бобице две сорте имају сличне карактеристике: меснате, густе, сочне, али Магнат сазрева раније. Корнесибственни бусх приписује снажне форме са одличним раним сазријевањем изданака. Истовремено, резнице коријена биљке се лако расту и убрзо расту и почињу да дају плодове.Винова лоза савршено одолијева сивој плијесни и плијесни , не плаши се гљива, према љествици оцјењивања, стабилност је једнака 2 бода.

Берба грожђа Магнат

Облик се односи на сорте и има одличне приносе. 105-110 дана је довољно за потпуно дозревање бобица, након чега можете почети са жетвом. С обзиром на могућност дуготрајног складиштења бобица на грмљу без губитка укуса и презентације, винова лоза је примјењива за узгој у комерцијалне сврхе. Кластери конусно-цилиндричног облика су средње дробљиви, тежина варира од 900 до 1100 грама. Велике бобице имајувеличина 28 * 50 мм и тежина 11-14 грама.Сваки од њих има папиларни облик, црвени врх, прекривен воскастим премазом.Дробљење открива густо, меснато и сочно месо.Кора јагодичастог воћа може се јести, лако растргати, али практично не захватити осе, коју љубитељи кварења бербе виноградара.За сорту није типичан грашак уз правилну негу и редовно заливање.

Брига за Магнат

Узгојна форма Магнат је већ позната узгајивачима да имају високу отпорност на различите болести, али ипак захтијевају одређену бригу за узгој.Врста се практично не боји мраза, она је у стању да издржи значајно смањење температуре, стога добро расте у регионима са умереном климом.Да би се постигли највиши могући показатељи приноса, потребно је обратити пажњу на правилно заливање биљке и благовремену резидбу.

Да би се добили највећи могући показатељи приноса, неопходна је правилна нега

Препоручује се обрезивање у фази вегетације.значајан удио нутријената.Одсецају винову лозу на 8-10 очију, приклију се да формирају круну грмља, контролишу оптерећење на изданцима како би у потпуности сазреле грожђе.

За заливање сорте, може се користити дубока или површинска метода, за цео период зрења бобица, нема потребе за третманом плантажа од штеточина и болести, већ да се нахрани винова лозаелементи у траговима су веома пожељни.Комплексно ђубриво се бира у зависности од вегетације.Азотна једињења се користе за раст избојака и баштованство винове лозе, фосфор је потребан током периода цветања биљке, а калијумова једињења се могу користити пре сазревања.Међутим, састав хранива за ђубриво може укључивати бакар, који повећава отпорност на мраз и сушу.Борна киселина ће повећати садржај шећера и брзину зрења бобица, а цинк ће повећати приносе.

Ако су током пролећа предузете све неопходне мере, плантажа је оплођена минералним растворима, а лоза је исечена и формирана, а средином лета можете почети са жетвом.Несумњиве предности сорте су одсуство плодова размажених осе и могућност резања гроздова у неколико фаза, дуго чувајући бобице у облику на грму.