Упутство за употребу лека за лечење голубова

Одржавање голубова доноси велику радост фармерима живине.Али, као и сва жива бића, могу се разболети.Стога, за превенцију или третман различитих лијекова треба користити.Најпознатији и најчешћи је рходтиум 45. То је антибиотик који је потребан за борбу против заразних болести.Не само за голубове, већ и за остале птице.Они су такође третирани свиње.

Родотиум 45 - популарни антибиотик за голуби

О препарату

Каква врста препарата

Шта је родиј?То су благо жућкасте грануле.Из њих долази слаб мирис.Родотијум се лако раствара у води.Пакује се у банке, од којих свака садржи 100 г или 1 кг. Главни активни састојак који гарантује опоравак болесних голубова је тиамулин.У 1 г лека 450 мг тиамулина. То је антибактеријски лек који се успешно бори са микоплазмама, грам-позитивним и неким грам-негативним бактеријама, брахиписима итд.

Рходтиум се одмах апсорбује у гастроинтестиналном тракту.После 4 сата у телу птица, укључујући и голубове, она досеже највећу концентрацију и траје 18-24 сата, а прописана је за лечење птица од микроплазма инфекција или за превенцију болести.

Правила за складишчење и употреба

СкладРходтиум 45 је неопходан на сувом, тамном месту, у затвореној амбалажи. У близини не би требало бити хране или хране. Не пуштајте му дјецу. Температура складиштења - од 0 до 25 ° Ц. Рок употребе лека - 2 године. Неопходно је припремити раствор у гуменим рукавицама. У овом тренутку не можете јести, пити или пушити. Након завршетка посла, потребно је опрати руке сапуном, а затим опрати лице, испрати уста.

Родотиум за разбираве на голубата се мора разводити во вода

.

Како користити

Да би се голубови хранили овим лијеком, потребно га је додати обичном пијанцу. Не би требало да буде других алкохоличара у кућици, само ова, са лековима. Сваког дана, воду треба мијењати прањем бочице воде и улијевањем нове дозе лијека.

Дозирање лека

Пре давања голубова рходтиуму, потребно је консултовати ветеринара. Али опште информације о дозама у којима је неопходно дати овај лек могу се наћи у препорукама за то.

Инструкције за употребу садрже све потребне дозе. Приликом третирања голубова се ослања на тежину птице.

0,067-1,11 г лека се припрема за 1 кг. Затим 30-50 мг по килограму тежине тиамулина улази у тело голубова. Да би голубови могли да попију дозу тиамулина, коју треба да узму првог дана, потребно је 3-5 дана да попију 0,025% раствор овог антибиотика. Како припремити такво рјешење? Узмите 1,1 г лека и растворите га у 2 литре чисте воде.

Ветеринар ће вам дати потребну дозу Родотиума на основу величине и стања голубова

.

Контраиндикације

Родотијум је неопасна супстанца. Ако га користите за лечење голубова, поштујући све дозе, неће бити нежељених реакција или компликација.Али постоје бројне контраиндикације које се морају поштовати:

  1. Не примењујте ако су голубови оштећени бубрезима и јетром.
  2. Не треба га давати заједно са јонофорним кокцидиостатима (наразин, моненсин, салиномицин) и аминогликозидним антибиотицима.Ако сте користили ове лијекове за голубове, морат ћете чекати 7 дана, а тек онда дати рходтиум.Дати им воду само недељу дана након ових лекова или недељу дана пре употребе.Тада ћете избећи нежељене споредне реакције.
  3. Немојте давати антибиотик животињама које имају посебну осјетљивост на овај лијек.

Немојте одлагати третман.Колико тачно иу којим дозама узимати рходтиум, кажу ветеринари.