Упрегнути за радне коње - основни елементи коња

Главни елемент коњске орме је упртач закоњиПознавајући особине презентираног елемента, користећи квалитетан материјал и фит, искусни узгајивачи коња знатно олакшавају одржавање животиња и њихов рад.

Одгајивач коња мора добро разумети квалитет и врсте упртачких коња за коње

Који је појас за коње?

Стандардни превоз коња се састоји од следећих делова:

 • Стезаљка.Његова мисија је да пренесе могућности вуче на кола или саонице.Елемент треба носити око врата тако да не погоршава кретање и дисање коња.Превише дуга или широка стезаљка може проузроковати оштећење тијела животиње и смањити тракцију.За поуздано причвршћивање елемента користећи чврсту кожу схлеи, која осигурава кочење.
 • .Овај комад коњског упрта је најтежи елемент упрта.Састоји се од удила, узде и улар.Најбоља опција је употреба марширајућих узда, што омогућава да се животиња преноси паралелно.Узде могу бити израђене од коже или издржљивог текстилног материјала.
 • Цинцх анд Нурсе.Приказани делови појаса су дизајнирани тако да држе комплетан сет и преносе тракцијски ефекат на леђа коња.
 • Схлеиа.Он фиксира положај јарма када је узнемирен,успоравање или померање коња на успону.Елемент везнице је чврсто постављен тако да се длан протеже између седишта и копчи обруча.Схлеиа од неколико појасева.
 • Крап одржава тежину лука, осовине и јарма и преноси део потиска на седло.
 • Ундербелли.Овај елемент опшиве додатно учвршћује положај цијеле конструкције, пролази испод штапа и причвршћује се рубовима на осовинама.

Лук, помоћу тегљача, фиксира огрлицу са вратилима и служи као амортизер осцилација током оштрих трзаја или трзаја.

Коњи у јарамима

Врсте оклопа

Упрегнути би требали бити израђени од квалитетних материјала и прилагођени индивидуалној структури коња. Типови каблова су подељени на пољопривредне, пољске и транспортне опције. Имају варијације у броју коришћених коња: једнокреветне, двокреветне и више коњске варијанте:

 • Руски или европски коњ са једним коњем.Овај дизајн се може извести са или без лукова.Модификација без лучног снопа подразумева пренос главне гравитације вагона помоћу упрта.Варијанта са луковима је употпуњена огрлицом, супони, седлар, тегљач, осовина и узда са схлеи.
 • Узорак за пост-мортем дисање.У таквом тиму можете користити и пар коња и једну особу.Ефикасност животиња се значајно повећава ако носите ремен за седло и каиш за ношење.
 • Постфузионен модел.Прилично једноставан, али не и врло једноставан за употребу.Тракција у овомедизајна обезбеђују облоге и огрлицу. Варијанта захтева опрему колица од стране кочионог система, како би се избегла повреда коња.
 • Варијација додира. Типови овог система коњских запрега познати су још од времена када су људи почели масовно да користе животиње у различитим секторима привреде. Уређај се састоји од дијела пост-комада и руда, али данас се практично не користи.
 • Комбиновани ремен. Класичан европски дизајн са наплатцима и осовинама. Приказани типови упртача омогућавају вам да упрегнете од 6 до 8 коња одједном. Одлучујућа улога за правилан рад дијелова је одабир животиња за раст и снагу. На челу вагона ставили су издржљиве појединце, иза њих су покупили јахаче коње, који одређују завоје колица, и високе јаке коње, одговорне за кочење, затварају појас.

Хорсе ин Еуропеан теам

Историјске чињенице

Први типови коња за коње познати су већ дуго времена (према историјским налазима, дијелови арматуре, које су пронашли археолози, датирају из двије тисуће година прије Криста).Узгајивачи коња придају велики значај не само практичности и квалитети упрта, већ и његовом лијепом дизајну.Богатији и значајнији власник животиња, љепша и светлија опрема.

Оно од чега се упртач састоји има важну улогу у ефикасности употребе и утицају елемената упртача на стање коња. У средњем веку, опрема са драгим камењем и материјалима за распршивање изгубила је своју важносткоњи су се углавном користили као теретна и радна возила.

Почевши од средине КСВИ века, квалитативне и лепе појасеве поново су постале модерне.То је било због појаве вагона и вагона за вучу, што је захтијевало одговарајуће одобрење.

Иако су сада коњи у многим пољима заменили механизме и возила, њихова употреба није у потпуности изгубила своју важност.Коњи помажу људима у приватним домаћинствима, забави.Животиње се широко користе у спорту и на разним такмичењима.Постоје чак и такмичења за вјешто руковање упртачем.Исправно ношени појас омогућава не само повећање ефикасности, већ и очување снаге и здравља наших копитара.