Украсни зечеви и њихове играчке Кунићи

Патуљасти или украсни зец, у релативно кратком временском периоду постаје љубимац, посебно за дјецу.Он неће гристи малу дјецу, чак и ако су случајно повриједили животињу, али ће бити пуно позитивних емоција.

Кунићи воле да се играју са играчкама

Али често можете чути притужбе да крзнене животиње гњаве све у стану од тапета до намештаја.И то је зато што им је досадно. Тако да се кућни љубимци не досађују у одсуству власника и да се правилно развијају, они се активно крећу, морају бити снабдевени играчкама.У овом случају, животиње се одвлаче од предмета који чине вриједност куће и прелазе на материјал за игру.Овде можете дати слободу жељама: повраћати, грицкати, скакати, чак закопавати.

Шта привлачи куниће као играчку?

Као материјали за игру могу се користити и предмети за домаћинство и производи у фабрици, али безопасни за животињу.Листа таквих предмета укључује:

  • картонске кутије, као мјесто за кућу.Можете се попети овдје без много потешкоћа, огребати зидове, глодати.Субјект унутра ће привући пажњу зечева ако лежи;
  • картонски ролни који су остали од кухињских салвета, фолије, итд.;
  • сено, новине, часописи, који леже у кутијама, што омогућава копање;
  • робе за игре купљене од продавница за кућне љубимце, које могу грицкати, возити;
  • кућице за мачке, тунели за дивљач, објекти за скакање (зечеви воле да остану на висини);
  • све врсте дјечјих играчака, великих величина, тако да је немогуће прогутати;
  • чисте пластичне боце само за храну;
  • грање јабуке (друге га не препоручују, јер ће садржати токсичне супстанце у дрву).

Зец може добити неколико играчака одједном

Производња и куповина играчака за украсне зечеве

Свакизец је створењесвоје врсте, и наћи ће за себе субјект који је најзанимљивији. Дакле, ако се бринете за кућног љубимца, морате дати предност играчци која је привукла пажњу.

Пошто је украсни зец живахна јама, он ће са задовољством почети да копа своју јазбину. Продаваонице кућних љубимаца нуде асортиман робе у облику вештачких рупа, тунела за игру.

Неће бити лако направити такву играчку, али показивањем креативности, стрпљења могуће је. Потребно је узети картонску кутију у облику цилиндра (паковање испод бочице вина, ракије), која ствара тунелски облик и утиче један крај комадима папира или памучном крпом. Тада ће млади добровољно "копати" потез за себе.

Да бисте сачували позадину, дајте свом љубимцу довољну количину папира (застареле књиге, часописе, новине) Такође, као и мала деца, зечеви воле да расипају предмете: дечије играчке,пластичне или алуминијске посуде. Ако животиња нема потребну количину кућних предмета или намјерно купљену робу која се може једноставно бацити, играчка може бити ваш властити тоалет или хранилица.

Зечеви воле да направе неред у кавезу

Да би се потврдили, патуљасти зечеви се пењу на намјештај.Међу разноврсним производима продавница кућних љубимаца можете пронаћи посебне куће за своје декоративне кућне љубимце, направљене од еколошких сировина. Таква кућа се може направити самостално, припремивши неколико кутија. Неопходно је ставити кутије један на други у облику степеница како би зец скочио горе-доље. А ако направите мале рупе у кутијама, имаћете игралиште. За потпуни развој зеца, треба да покажете креативност и да ручно израђујете све врсте симулатора зечева или купите производ у игри.

Како поступати са хиперактивним зечевима?

Хиперактивни кућни љубимци морају избацити енергију. На најбољи начин, за ову сврху, прикладне су играчке које стоје на непокретној основи, али гурање покреће горњи део. Од робе у трговини, предмета за игру за велике папиге, разних ствари за вјешање које не садрже мале предмете. У супротном, зец ће их откинути и лако их прогутати.

Ако глодавац воли да се игра лоптом, купи обавезно гуму, тањи материјал ће лако прегазити.

Стога, при одабиру окружења за коцкање за украсне зечеве,Неопходно је узети у обзир интересе, природу животиње, пријатељство према околишу, сигурност материјала за игру и укључити њихове вјештине, креативност, сналажљивост и домишљатост.