Укоријењене резнице винове лозе

Нови узгајивачи грожђа често су забринути за правилан избор методе укорјењивања резница грожђа. Постоји много начина за укорјењивање и сви користе ону која му је прихватљивија. Ово је једна страна питања. Али постоји још једно - у које доба године треба извршити укорјењивање резница грожђа? На крају крајева, цијели даљњи процес зависи од правилног укорјењивања грожђа. Свака метода има своје предности и мане.

Здравство будућег грожђа грожђа зависи од исправног укорјењивања резања

.

Методе кореновања

Неки виноградари препоручују укрућене резнице за укорјењивање, из средњег дијела једногодишње клице. Такве резнице не би требале прелазити 40 цм у дужину и не бити краће од 25 цм, а на таквим резницама требају бити присутни 2 или више пупова.

Резање грожђа може се произвести у стакленој посуди. Потребно је редовно пратити присуство очију. Према овој методи, укорјењивање мора почети у фебруару - марту. Суштина методе је сасвим једноставна.Растопљена вода се сипа у стаклену посуду, а може се користити и кишница.Вода треба редовно додавати јер се смањује. Капацитет се поставља на топло местопотребан температурни режим - 24–27 Ц.

Познати виноградари препоручују употребу стимуланса за брзо укорењивање. Они имају благотворан учинак не само на раст коријена, већ и на побољшање имунитета биљака. Ови стимуланси укључују:

 • активни угаљ;
 • салицилна киселина;
 • аспирин;
 • раствор епина;
 • јантарна киселина.

Додајте стимулансе са великим опрезом. Али минерална ђубрива не би требало додавати. Пошто су их резнице храниле из лозе, која је већ успела да акумулира корисне супстанце.

Озбиљна препрека може бити питање времена куповине резница. Овде се мишљења виноградара разликују. Нетко тврди да је најбоље вријеме јесен, други вјерују у прољеће. Сва мишљења се заснивају на нашим властитим запажањима и искуствима.

Они који воле да узгајају поједине сорте грожђа, покушавају да купују резнице у јесен, јер можда неће бити доступне у пролеће. Искусни узгајивач ставља на продају у првим јаким резницама, а затим слабијим. То не значи да се слабије резнице неће укоријенити. Логично, прво су продали оне који су јачи, а онда и остали.

Земљори на северној страни расту корени у рано пролеће. Можете почети средином марта.

То доприноси брзој жетви. За јесенске резнице сами морају створити повољно окружење. Због тога се резнице не смеју оштетити, исушити или замрзнути.

АмберКиселина подстиче раст и јача имуни систем грожђа

Складиштење резница

Све сечене се чувају у просторији са умереном влажношћу.Сухи ваздух ће довести до сушења резница, а превисока влажност угрожава појаву плијесни на резницама и випривању очију.Ако се температурни услови исправно посматрају и када се поштује влажност, резнице ће лако пренијети зиму.Могу се поставити иу подрум са грејањем.

Неки испуштају резнице у школу.У таквим случајевима подземне воде треба да буду опрезне ако је локација ниска.

Други начин складиштења резница може бити метална бачва.Његов врх је прекривен поклопцем од дрвета, у којем се налази прозор, тако да се редовно доводи свјежи зрак.Резнице се стављају у такву бачву, прво се састављају у вреће.Главно је да полиетилен није присутан у врећама.Они савршено задржавају влагу, што омогућава да резнице дишу.

Следећи метод заслужује посебну пажњу, једноставан и поуздан.Прије садње, како би се осигурала сигурност, резнице се могу ставити у фрижидер.Да би се спречило сушење или потпуно сушење, они су умотани у полиетилен.Требало би да се периодично отвара за провјетравање и преглед, тако да се резнице не угуше.Приликом прве појаве плијесни, оне се перу са раствором калијум перманганата.Резнице морају бити замотане у вреће, а унутрашњост врећице мора бити попрскана водом.Ово се ради једном, непосредно пре полагањафрижидер Даље, са накнадним зрачењем није неопходно да се то ради.

Ручке за складиштење треба да буду замотане у полиетилен

Период за почетак укорјењивања резница

Неки виноградари, који купују резнице на јесен, журе се да их украде што је брже могуће - то не треба учинити. Пошто је то у овом периоду, грожђе се одмара, а резнице имају тенденцију да се неједнако пробуде. До прољећа је још увијек далеко, и млади избојци ће почети, њихов раст и морат ће се резати, или ставити негдје. На крају, резницама недостаје потребно природно светло. Зато је боље почети да вадимо рано прољеће, како би се избјегли непотребни проблеми у будућности.

У марту можете почети са садњом садница на сталном месту.У једној сезони расте добро развијена садница.Ако се саднице не планирају узгајати у контејнерима, већ одмах у земљу, тада ће вријеме за укопавање пасти за љетни период. Могуће је убрзати слијетање. Тло би требало, за недељу дана, да се покрије транспарентним филмом и накратко постави филмски омот.

Грожђе, по себи, је прилично непретенциозно и одрживо. Можете изабрати добро и здраво сечење и посадити га у загрејану, влажну земљу. Он ће се брзо укоријенити и доћи ће до раста нових изданака, што ће омогућити да се биљка развије у кратком времену. Главна ствар, пре укорјењивања, је да се резнице правилно намакају и ажурирају секције.

Укоријењење у води

Будући да се млади коријени често ломе када су засађени, потребно их је засадити врло добробуди опрезан Различите сорте пролазе кроз процес укорењивања на различите начине. Ако су петељке укорењене у води, онда посуда са водом мора бити омотана тамним филмом или црним папиром. Вода, требате узети мало, довољан ниво - 2 цм.

Корени дају брз раст, на граници воде и ваздуха. Стога је контрола воде императив.

У случају замућења воде, чешће се мијења или користи угљен за чишћење. Важно је придржавати се правила - коријени, морате бити топли, за разлику од очију.

Възможностите на водокраки възможността на глубоките

Килцхеваниа

Килцхеване - пријем, његова употреба убрзава појаву коријена на резницама и успорава развој ока. Сврха пробијања је да се скрати временски интервал што је више могуће након садње резница и пупања растом коријена.

Постоје 2 методе:

 1. Резнице су сакупљене у сноп, везане и постављене са петним делом. Заспали су са испуштањем и загријавали дио пете електричним жаруљама. Температурни режим није виши од 25Ц. На резницама се 20. дана формирају корени рудимента.
 2. Према другој методи, резнице, везане у сноповима, стављају на дно доњу страну. У јами би већ требало да буде снег или лед. Затим попрскајте пиљевином и ставите стајњак на врх и прекријте стакленим рамом. Тако се дио пете загријава гнојивом и сунцем. Када су посађене кератинизиране резнице, пупољци се појаве на њима и почиње раст корена. То се дешавау исто време.

Једноставан начин килцхеванииа, који се користи у свакодневном животу - резнице су везане у снопу и омотане пластичном фолијом и влажном крпом.Њихов горњи део остаје отворен, а пета је влажна и топлотна.Допусти сушење крпе не може, мора бити константно, бити мокро.Након неколико недеља, појављују се корени и настају изданци.

За аматерске винограде могуће је изградити подизач кобилице, који се загрева електричним лампама. У овом случају, резнице са дна се режу дијагонално 1,5 цм, а врх 1 цм од ока и полажу се са петним делом лимова.Тако да је удаљеност између њих 40 мм.Даље, температура је регулисана неколико дана.Не би требало да прелази 28 с.

Килцхевание у пиљевини је популарна метода укорјењивања за резнице

Тло

Тло мора задовољити услове:]

 • да буде влажно;
 • је пропустљив за влагу;
 • дисање;
 • нутритивна.

Такво тло служиће као башта, али не у близини винограда.Да би земља била влажна може се додати пиљевина.Требало би да заузму једну трећину укупне количине.У виновој лози не сме бити вишка азота.Ако је потребно, у једну канту раствора можете додати минерале са две чаше дрвеног пепела.

Са малим бројем садница, готова земља се користи за узгој садница.Може се купити у специјализованим продавницама.

Корење се такође може вршити у влажном песку, пиљевини, маховини и резницама биљке у оплођеном земљишту.

Земљиште за саднице се продаје у било којој продавници

Главне грешке узгајивача грожђа почетника

Посађене резнице расту равномерно. Неки узгајивачи мисле да се раст успорава и да ископају већ посађене резнице да би променили технику навијања. То се не може урадити. Ископана стабљика не може да се смири на новом месту. Ако су резнице биле у прихватљивим условима, то јест, постојала је влажна средина и права температура, онда би здраво сечење које је узгајано уз поштовање свих правила засигурно довело до раста. Не можете да залијете превише садница. Земља мора бити мокра и корени морају дисати.

Ако је земља сувише мокра, онда - то ће довести до труљења, а саднице ће умријети. Заливање треба бити само за одржавање влажности тла.

Ако се посади велики број резница, неће се све укоријенити. Ово је нормално. Методе укорјењивања, огромна количина. Посматрајући све захтеве и правила, резнице ће се сигурно укоријенити и успех је загарантован.