Цултиватион Антхраците Цхерри

Популарно воћно дрво међу баштованима је антрацитна вишња. Односи се на тип средње зрелости. Биљка даје добру жетву, издржава умјерене мразе и суше, отпорна је на болести. Јагоде се разликују по транспортности и добром укусу. Ово дрво ће украсити сваки врт и одушевити богатство воћа.

Опште карактеристике

Сорта вишње антрацит, узгојена 2006. године. Материјал је постао садница сорте вишње Цонсумер Блацк. Главни региони садње су централни региони земље, али карактеристике и методе гајења доказују могућност добијања усева у другим регионима.

Карактеристике фетуса

Плодови у облику срца са кратким стабљиком. Маса плода до 5 г. Умерено густа кожа, боја за зрење од тамно црвене до црне. Таква засићена боја била је разлог за име сорте. По укусу, вишња се одликује слаткоћом са необичном киселошћу. Опис указује да композиција укључује:

 • шећер - 11,2%;
 • киселина - 1.63%.

Камен је мали, крем боје, одвајање од пулпе је лако. Услови зрења бобица зависе од региона гајења. У погледу правилне неге, ова сорта може произвести 18 кг вишње из једне биљке. Воће је погодно за обраду, одличне излазе.компоти, џемови, џемови.

Опис постројења

Дрво је мало по изгледу, круна је подигнута, раст достиже 2 м. Гране су раширене, средње дебљине.Врх стабла је конусног облика, благо заобљен на врху.Листови су тамно зелене боје, широки на крају са урезима.Цват се формира од 3-5 цветова у облику кишобрана.

Активно цветање стабла почиње у другој половини маја.Зрело воће се одвија у другој половини јула.Биљка почиње да доноси плодове од 4 године после садње.

Период развитка, раста и плодности дрвета је око 18 година.

Садња и нега

Биљка толерише умерене мразеве, али се примећује да на константним ниским температурама дрво може да умре.Стога ће најбоље мјесто за слијетање бити мјесто које је далеко од утјецаја сјеверних вјетрова.

Посебност сорте је парцијална самоплодност.Усамљена биљка у врту може произвести усеве, али у малим количинама.Да би се повећао његов волумен, вредно је садити више трешања сорти Владимирскаиа, Схубинка, Цхоколадница, НоцхкаОве врсте су најпогодније за опрашивање.

Правилно засађивање, избор локације, ђубриво су главни критеријуми под којима се садница узгаја и даје добру жетву у будућности.

Садница са отвореним кореном је боље започети у пролеће.Приликом слијетања потребно је избјегавати пухање вјетра, најбоље мјесто је јужна страна.Оптимална места за слетање:

 • узвишења, брда;
 • Тло је иловасто или пјесковито.

Саднице се сматрају најуспешнијим за садњу:

 • бијенале;
 • са јаким, нетакнутим коренима;
 • висина трупа је 50-60 цм и већа;
 • дебљина бачве до 2-2,5 цм.

Садница се ставља у ђубриво на дну (суперфосфат 30 г, калијум хлорид 40 г, пепео 0,5 л). Врат коријена треба да се уздигне за 6-7 цм изнад тла. Након обилног залијевања, потребно је ставити слој малча и изрезати грану око 20 цм.Потребно је повремено залијевати дрво, попустити тло око саднице, уклонити коров. Веома је важан за воду у периоду цветања и јајника плода.

Хранидба треба да се врши сваке године након периода раста од 4 године:

 • у пролеће - карбамид или нитрат (20 г ђубрива разблаженог у 10 литара воде);
 • период цветања - стајњак или дрвени пепео (разблажити 200 мл стајњака или 0,5 л пепела на 10 литара воде);
 • након жетве воћа - карбамида (10 г ђубрива на 10 литара воде).

Током свих периода, храњење се врши методом наводњавања, а након сакупљања воћа, гране се такође могу прскати раствором.

Болести и штеточине

Ова сорта показује умерен имунитет на болести.

 • Монилоза, минилијална опекотина. Болест показује знакове опекотина на листовима. У рано пролеће потребно је прскати средствима која садрже сапун.
 • Цоццомицосис. Лишће је прекривено црвеним прскањем, гребен, с дна листа се појављују сивкасте гомиле. Болест повлачи грану, цвет и воће. Метода борбе: прскање пролећног дрветаи земљиште око биљке са Бордеаук мешавином (разблажити 10 г раствора + додати 20 г карбофоса на 10 литара воде).
 • Апхид.Листови су увијени, покривени колонама мушица.Потребно је прскати у пролеће и после цветања лековима: “Инта-Вир”, “Фитоверм”, “Актеллик”.
 • Цхерри фли.Ширење ларви муха преко лишћа и грана, главна штета - размажено воће.Метода борбе је иста као и код тл.Превенција

Ацтеллиц је погодан за рад са жижкама

Најбољи начин заштите биља је да се спроводе превентивне операције:

 • у пролећеи на јесен, да се дрво и земљиште третирају раствором бакар сулфата или Бордеаук мешавине (200 г на 10 литара воде);
 • бјелило стабљике познатим раствором са додатком бакар сулфата;
 • третман бензофосфатом (80 г разблажен у 10 л воде) након цветања;
 • уклањање корова, отпалог лишћа;
 • орезивање болних и задебљаних грана круница.

За зиму, стабљика треба да се малчира.Младо дрво захтева заштиту од смрзавања са агротекстилом.Од глодара да би се бацила мрежа да би се заштитила коре дебла.

Антрацитна вишња је популарна код многих због лакоће његе и добрих резултата у берби.Биљка се доказала у малим баштенским просторима, али треба опрашиваче.