Цатеринг геесе Гуске

Гуске су незахтјевне птице у њиховој бризи, које воле траве и житарице, једу мешану сточну храну и хране са хлебом са задовољством.Начин исхране гусака одређује се у зависности од услова за живину. Проучити састав хране за животиње и проверити биљке за присуство штетних животиња.

Гуске су веома непретенциозне у храни

Састав хране за гуске је подељен на следеће типове:

 • суви;
 • мокро;
 • комбиновано.

Код домаћих животиња, гуске се хране зеленом крмном храном, отпадом хране, врховима и усјевима, рибљим производима и крмним смјесама.Птице воле да се хране хлебом, али није вредно превише.Хлеб за њих је одличан мамац.

Као и друге животињске врсте, исхрана гусака код куће се разликује у зависности од доба године.

Угоститељство за гуске у лето

Узгој птица у прољеће и љето смањује трошкове храњења животиња.Љети их морате пустити у шетњу ливадама и пашњацима, гдје ће моћи самостално пронаћи потребне витамине и минерале у биљу.Такодје, ове птице требају поред својих станова да буду резервоари.Товљење гусака може се обавити само у вечерњим сатима, када их возите у кућу.

Лети, гуски треба да се нахранат на вечер

Вечерње облачење се може обавити уз помоћ поврћа, коријена и трава.Неки фармери мисле да је боље нахранити гуске храном.Такође вам омогућава да навикнете птицу да се врати кући након испаше.Ходање се наставља до почетка хладног времена, али ако зима није сњежна, наставите да ослобађате гуске за шетњу.Ако на пашњаку нема довољно траве, нахраните их травом која вам је потребна.

Не зачепљивати узимајући у обзир да многе биљке представљају опасност за птице, јер су отровне за њихову пробаву.

Поред траве, гуске се хране житарицама и махунаркама и мешаном храном.Држите гуске чистим и чистим.

Месо из гуске је познато по свом укусу.Узгој перади за месо властитим рукама најбоље је урадити строго поштујући потребан састав дијете.Храна за животиње омогућава пољопривредницима да смање гњаважу храњења птица.Њихов састав у смислу броја минерала и витамина је близу дневне прехрамбене стопе.Може се направити властитим рукама, користећи природну храну: биље, усјеве, махунарке, коријење и колач.

Корејски усеви треба да буду присутни у оброку гусака

Храњење птица у зимском периоду

Зими гуске не пасу на пашњацима, са изузетком снега и топлих зимајужне регије.Стога је веома важно одлучити шта да се нахрани гуске зими.Товљење гусака врши се три пута, чиме се компензира недостатак могућности испаше. Храњење гусака код куће врши се искључиво удодељено време: јутро, подне и вече. Ноћу у кући оставите храну и чисту воду.

Основни извор потребних гускиц за витамине и угљене хидрате је силажа.Често се користи у одијевању у зимској сезони.Да би се напунио витамин Ц, додајте грану смреке и црногорице храни за птице.Морају се сушити и дробити.Они повећавају производњу женки и побољшавају апетит.

Узгој птица у екстремно хладној потреби за обнављање баланса протеина, то можете учинити са сијеном, колачем и оброком.Кухати махунарке и хранити их гускама.

Зимнието на гуските мора да вклучуваат махунарке

.

 • Кукуруз у исјецканом облику.
 • Пшеничне мекиње.
 • ​​

  Ако ћете користити раж у исхрани, не користите је свеже.

  Важно је направити правилну исхрану, јер свака направљена грешка штети животињи.

  Такође, прекомерна употреба одређених намирница у исхрани ће пореметити варење живине и проузроковати морбидитет.

  1. Прекомерна употреба траве и воде у исхрани умањује пробаву.
  2. Сува храна омета дисање птица.
  3. Опасне биљке које расту на пашњацима или се додају у исхрану због непажње могу убити животињу.
  4. Заједно са неким намирницама, перад може бити заражена каменом у жучи.

  Гуске у хладном требају правилну исхрану,храна вам омогућава да задовољите њихове потребе.Недостатак биљака може се компензовати храном за животиње, а користи се и за храњење птица за месо.

  Ружи не би требало да се дају гускама у сировом облику

  Боље је користити храну, пошто су претходно проучавали њихов састав, тако да укључују многе витамине и минерале.Гуске веома воле хлеб, али се користи искључиво као мамац.Немојте давати превише хлеба у храни за птице.

  Препоруке за храњење

  У исхрани, гускама је препоручено да дају одређену количину различитих врста хране за животиње.Тешко је погодити колико се гусака може дати на дан, али постоје опште прихваћене дневнице које многи фармери сматрају: не више од пет стотина грама кромпира и репе, око сто грама шаргарепе, производа од сена - не више од сто грама, више од седамдесет грама житарица.

  Препоручује се додавање мешане сточне хране птицама, оне укључују све минерале и витамине који промовишу правилно варење.

  Пре полагања јаја, женке се хране интензивније.Укључите и зелену и грубу храну.У основи, хране се зоби, јечмом и пшеницом.Промена исхране почиње месец дана пре полагања јаја.Можете хранити женке четири пута дневно.Храњење гусака током периода гнежђења укључује такву особину да се недељу дана пре полагања јаја, женама даје више витамина.

  Све ово храњење се обавља ручно и не захтева много труда.

  Гуске се препоручују за гуске током периода несења

  Гусак је такође препоручиообезбедити посебну бригу.Једење мужјака је лако урадити својим рукама, укључујући сто грама житарица, педесет грама малих мркви и десет грама хране, укључујући протеине.

  Узмите храну тако да садржи калцијум, фосфор и натријум.

  За време периода гнежђења, птице се могу снабдети неопходним витаминима користећи комбиновану храну, која се може направити ручно.

  Ако узгајате живину за месо, организујте храну према крајњем резултату.Главна пристрасност је у зеленој храни.Може да дода легуминозе и житарице.Узгој птица прије клања може ићи интензивно и на ливади (испаша).Интензивно гајење ће убрзати раст живине.Такви појединци се чувају у уским просторијама са приступом хранилици.Житарице се користе као храна за животиње.Колико их је потребно користити иу којим размерама зависи од врсте птица и климатских услова.Можете да направите тесто од пшенице, зоби и јечма и ставите у гутљај птица два пута дневно.

  Меси гуси се хранат трава

  Прикупуваат храна за птици во зимната сезона со висок калоричен садржај.Колико вам је потребно да дате храну, ако узгајате гуске за месо такође зависи од старости.Узгој код куће заснива се на чињеници да се од двадесетог дана трећина гусака сади на интензивном тову.Не додавајте ражи у исхрану, она ће смањити квалитет масти код живине.