Трудноћа у кози: знаци, карактеристике Козе

Коза долази у лов почетком јесени, у прољеће - само сезонски. Ако се уз женку појави коза, лов завршава трудноћом. Како одредити трудноћу козе? Шта је пажљива, пажљива брига и одржавање током трудноће код куће?

Гоатова трудноћа траје око пет мјесеци

Како напредује

Колико дуго траје трудноћа? Период трудноће у овом љубимцу траје 150 дана - 5 месеци. За то време, козја нега постаје коректна и квалитетна, храњење је уравнотежено.

Да не бисте били преварени у лажну козну трудноћу, потребно је правовремено обавити тест који ће показати да ли је животиња заиста трудна.Ово је посебно случај. Када је прва трудноћа, а фармер није искусан у овом питању. Вриједи знати све знакове који прате овај положај. Тако да можете са сигурношћу знати да је дошло до трудноће и да је време да промените садржај и бригу.

Пошто се трудноћа дијагностикује у одсуству лова, потребно је почети - пребацити особу у потпуно суво стање. Ово је период када не треба да се музу трудне козе. Потребно је успоставити све системе тела, припремити га за будуће родове.

После одређивања трудноће, коза престаје да се муже

Дефиницијакоза трудноћа

\ т

У периоду од последња два месеца, коза у мајчином стомаку се активно развија и развија. Ако погледате млеко, у његовом саставу можете видети протеине, угљене хидрате, масти. Постоји повећана количина калцијума потребна за нормалну функцију тела.

Свака коза даје ове супстанце стабилно и свакодневно са својим млеком. Изузетно свако вечерње мужње. Све компоненте појединца добијају се константном храном.

Када постоји период активног раста коза у утроби, коза треба да ради на неколико позиција одједном - дати млеко и дати нешто потомству. Ово је тешко, јер је тело веома исцрпљено и почиње да се умара од таквих режима.

Уобичајене компоненте из уобичајене хране нису довољне, коза почиње активно да губи све своје и акумулиране хранљиве материје. Онда долази напоран пород, а онда морате активно хранити бебу.

Оптималне резерве за будућу лактацију у овом режиму једноставно неће акумулирати потребну количину. Информације о почетку трудноће су такође потребне за лечење против паразита који су штетни по здравље. Ово треба урадити благовремено, тако да током трудноће нема проблема.

Одређене дроге су забрањене да се дају током периода рађања, тако да морате знати све о термину - правовремено се обавља тест.

Трудна коза би требало да прима додатне витамине са храном

Како сазнати

Постоји популаран тест који помаже да се одредитрудноће, чак и ако не знате главне знаке. Нека врста теста се спроводи на млеку: у њу капље неколико капи воде. Понашањем ових капи можете одредити резултате парења жене са мужјаком. Али овај тест не инспирише поверење.

У теорији, временско ограничење се може одредити помоћу темељних тестова крви у лабораторији. Током трудноће у крви се ствара повећана количина хормона прогестерона. Тест је на њему. Међутим, постоји мана методе - немогуће је спровести тестирање у ветеринарској амбуланти, што захтева доста времена и доноси неугодности.

Заједничке методе укључују ова два:

  1. Контрола цервикалне слузи. Можете одредити колико је коза трудна. Али ће бити потребни стерилни чисти инструменти. И нису сви узгајивачи имали гинеколошко специјално огледало. Када се слуз узима за преглед под нормалним условима штале, повећава се ризик од инфекције у гениталном тракту. У међувремену, потомци се бере, такве ствари су опасне.
  2. Колико дуго траје трудноћа? Који је рок и да ли је уопште дошао? У овом случају, помоћи ће вам темељити и професионални ултразвук.

Трајање трудноће која се десила код козе одређена је потпуним одсуством лова.3 седмице након непосредног парења, коза има могућност да види козу. Ако нема знакова лова, утврђује се чињеница да је трудноћа.Ова метода је уобичајена код узгајивача коза тако да они успостављају рану трудноћу.

Они помажу да се утврди рани период трудноће и одређени знаци. Ако стално гледате своје козе, онда ћете у одређеном тренутку одмах почети да примећујете значајне промене које утичу на спољашње гениталне органе жене.

Недостатак интереса за супротни пол је сигуран знак трудноће

Карактеристике неге

Храњење и нега, држање козе током трудноће треба да буде темељно и исправно. Одржавање козе постаје још боље - не заборавите стално пратити здравствено стање жене.

Храњење ће захтијевати пажњу, јер у исхрану треба додати највише витамина и микроелемената.

Храњење је уравнотежено и увек у довољној количини. Коза не би требало да буде гладна, јер негативно утиче на здравље жене и бебе. Витамински додаци се додају храни која помаже телу да ради на два фронта. Правилно и редовно храњење, брига ће помоћи кози да направи здраво потомство.