Третман птица нифулином форте.Голубови

Модерна медицина нифулин форте је ефикасна у ветеринарској индустрији, као антибактеријски и антипаразитни лијек који помаже уништити многе врсте вируса и микроорганизама.

Нифулин форте се користи за лечење голубов

Активне супстанце лека

Фуразолидон, метронидазол, окситетрациклин хидрохлорид су главне компоненте производа нифулин форте. Познаваоци хемије су упознати са таквим састојцима, који су антибиотски састојци.

Лек се прави у облику праха, боје пијеска. Пакује се у килограмима и пластичним контејнерима од пет килограма.После употребе супстанце, не треба користити контејнере за храну.Овај лек има високу пробављивост, лако се апсорбује у гастроинтестиналном тракту и важи дванаест сати.

Сада је нифулин форте ефикасан у употреби за домаће животиње и птице, само у различитим дозама. Овај лек је користан за дизентерију, салмонелозу, колибактериозу и многе вирусне болести.

Нифулин форте помаже у борби против вируса и инфекција у тијелу голуба

Знакови болести голубова

Голубови су веома осјетљиви на болести и подложнији су болестима. Болесне пилиће су дијареичне, заостају.развој, имају нездраво перје.Гнијездење голубова на почетку развоја, може имати латентни облик болести, што доводи до неочекиване смрти у прве четири седмице.

Знакови болести одраслих голубова могу се манифестовати у овом облику:

  • цурење носа;
  • сузе;
  • коњуктивитис;
  • промуклост;
  • неспособност за лет;
  • парализа крила и шапа.
Одрасли голубови се одликују смањењем плодности код болести, хаотичним таложењем јаја.

Болесне птице могу трести главом, кихати, имају потешкоћа с дисањем, због чега одбијају јести, исцрпљене су и често умиру.

Стога је превенција и правилан третман веома важна за голубове.

Смањена плодност може бити последица болести

Третирање птица

Пошто се нифулин форте нуди као слободно течни прах, треба рећи да је лако растворљив у води. Током периода болести птица, и ако су посебно голубови, лек се помеша са храном или даје током пијења водом. Професионални узгајивачи живине примјењују медицински производ у интервалу оплемењивања, јер овај алат може смањити смртност младих појединаца неколико пута. Да би се то спречило, у првих тридесет дана живота дали нифулин форте.

Упутство за примену је следеће: 1 кашичица разблажена са литром воде. Важан савет: током фазе размножавања голубова, лек се користи 1 пут дневно седам дана пре појаве потомства,Након тога, само једном сваких седам дана до краја племенског периода.

За још бољу апсорпцију антибактеријског праха, додајте мало сунцокретовог уља у храну.

Ако су птице болесне, лијек се даје у количини од два грама по килограму хране за 5-7 дана. Нифулин форте је моћан лек, али не изазива контраиндикације за голубове и другу живину. Посматрање тачне дозе неће показати никакве нежељене ефекте. Лек се користи у профилактичке сврхе.