Третман јода за парадајз парадајз

До данас јод спада у првих десет најважнијих елемената за храњење парадајза у стакленичким условима.Стога, морате знати како правилно оплодити парадајз током њиховог раста и сета воћа.

Парадајз у стакленику захтева редовне завоје

Јод - ђубриво за парадајз

Да би се парадајз правилно развио, треба их залијевати ђубривима.Ако биљка има недостатак јода, раст грма је инхибиран и зрење плода се успорава.Такође, недостатак јода код парадајза доводи до појаве садног материјала.

Ефикасна прерада спреја од парадајза са раствором јода, или храњење биљке минералним ђубривима, које укључују јод.Први завој се обавља када цветају прве четке, које се понављају после двонедељног периода.

Популарни рецепт за храњење парадајза је јодни раствор, који укључује килограм јода калијума и пет литара воде. Ако не можете наћи такав калијум, можете користити тинктуру јода.За један литар воде, додајте чашу обраног млека и пет капи јода.Сваких девет метара парадајза треба третирати са два литра раствора.Када сте припремили раствор, наставите са обрадом и нормализујте ђубриво да не претерујете.

За обичне биљке потребен је ниво јоданадопуњује се оним што се налази у земљишту, а парадајз треба додатно хранити.

Прво обрађивање парадајза одвија се у старости саднице. Пар капи јода разблажених у четири литре воде. И свако решење се зали са овим раствором. Ово даје биљци добар скуп плодова и отпорност на болести.

Употреба раствора јодног млека је популарна. Да би се парадајз хранио раствором јода у млеку, боље је користити сирово млеко. Ако то није могуће, стерилисати и погодити. Лактоза обезбеђује садни материјал са повећаном отпорношћу на болести, јер многе гљиве и штеточине негативно реагују на њега. За припрему таквог раствора, потребно је користити литру млека и петнаест капи јода за четири литре воде.

Прскање јодом помаже у борби против кашља, тако да се прска преко биљке у првом мјесецу љета.

Да би се хранили саднице, довољно је растворити 2 капи јода на 4 литре воде

Хемијски прерађени парадајз

Хемијска обрада садног материјала има негативне посљедице за садни материјал, али је залијевање садница борне киселине врло популарно. Да би се парадајз у потпуности развио, неопходно је да се обезбеди исхрана бором, па је ђубрење парадајза борне киселине неопходна и важна мера у нези садног материјала.

За ђубриво се бор користи на два начина:

  • дорада корена;
  • прскање подземног дела биљке.

Да би биљка произвела богату културу, потребна му је бор, брже се апсорбује прскањем.Храњење се врши строго у одређено време како се биљка не би нашкодила.Неколико пута залијте саднице борном киселином како бисте апсорбовали хранљиве материје из тла и формирали плодове.

Хранити борном киселином неколико пута по сезони:

  1. Пре почетка цветања, у време формирања пупољака.
  2. Када почиње цветање.
  3. В момента зорева.

Први третман треба обавити пре него што пупољци парадајза процвате

Сваки третман се мора обавити десет дана након претходног, али не мање од овог периода.Реакција парадајза на водену борну киселину може се видети на изгледу.ако парадајз изгледа горе, обрада се потпуно зауставља.

Борна киселина, као храна за парадајз, побољшава квалитет усева, повећава цветање производа и повећава квалитет поврћа неколико пута.

Залијевање садница борном киселином је превентивни третман против штеточина и гљивица, помаже у заштити парадајза од касне палеж.Обрада садница извршена крајем јуна.Али прво, саднице се третирају манганом.

За третирање и наводњавање садница борном киселином, користите литар раствора на десет квадратних метара.Такво заливање треба да обезбеди потпуно влажење биљке.Борна киселина се примењује у различите сврхе, користећи око десет грама лека је растворено у десет литара воде,да заштити биљку од штеточина.

Употреба бора и јода за побољшање квалитета усева неопходна је мјера у њези, прскању које јача биљку и повећава принос садног материјала.