Топикални лијек лозевал и упутства за његову употребу Голубови

Упутство за употребу лозела карактерише га као универзални препарат који помаже да се животиња излечи од гљивичних болести и других инфекција. Поред тога, лек побољшава имунитет животиња.

Лозевал се користи за лечење и побољшање имунитета голубова

Лозелвал се користи за лечење голубова у случајевима оштећења респираторног тракта, болести коже и других врста гљивичних и инфективних болести.

Феатуре

Састав лозеља укључује:

 • хетероциклични триазолни тип;
 • морфолин ацетат;
 • полиленоксид.

Са изузетком ових компоненти, у препарату су концентрисани други антибиотици.Изглед лека је жута течност, понекад узимајући наранџасте тонове.Лек је представљен у облику стаклених посуда запремине од десет грама до десет литара.

Ветеринари прописују лозевал за превенцију вирусних и бактерицидних болести. Патогени постају вируси и клице. Његово деловање је последица престанка болести мултиплицирања ћелија. У исто време, лозевал производи отпорност на болести у телу птица и животиња.

Лек се карактерише брзом апсорпцијом у телу. Када се користи интерно или екстерно, апсорбује се у погођене или осетљиве области.

Лозелова подижеотпорност голубова на инфекције и вирусе

Још један позитиван квалитет лека је његова брза елиминација из организма.Његова употреба се спроводи у следећим случајевима:

 1. развој вируса;
 2. ентеровируси у птица;
 3. вируси великих богиња;
 4. Невцастлеова и Марекова болест;
 5. развој патеурелозе и кандидозе;
 6. болести аспергилозе, ларинготрахеитиса, хламидије.

Провоцира производњу имуноглобулина у телу птице, чиме се повећава имунитет.Оно што чини вашег љубимца отпорнијим на групне инфекције и климатске карактеристике.

У разним обољењима голубова, лозевал елиминише инфекцију и код ембриона и као резултат инфекције.

Како би се спријечио развој инфекције, ветеринари препоручују употребу лијекова у превентивним мјерама.Спречавање развоја инфекције у почетном облику и повећање имунитета.

Индикације

У упутствима за коришћење средства лоссвал објашњава се да учесталост и доза конзумирања лекова за голубове зависи од старости појединца и разлога његове употребе.Користи се због појаве у телу голубова и других врста животињских инфекција и болести различитог спектра.Овај лек се може користити за спречавање болести и за подизање општег стања отпорности тела.Лек се користи до два пута дневно ако је животиња болесна са Невцастлеом, а аденовирусна инфекција од пет капи додата у храну и воду.

Дозирање лека зависи од узраста голубова

Ако је неопходно користити лек други пут, они узимају паузу три дана. Као превентивну мјеру, птице додају шест капи лијека у воду и храну једном дневно.

И за друге врсте болести, једном дневно, по пет капи.Али, у случају респираторних болести, један-на-један раствор лека са глицерином се убризгава у нос животиње.

Примена изгубљене енергије се користи од превентивних мера, прскајући је у просторију у којој држите птице.Узгаја се у води, у омјеру од један до два или пет.Разрјеђивање лијека се проводи непосредно прије употребе, јер ускоро нестаје.

То је уобичајено код узгајивача због својих својстава:

 • није токсично;
 • не изазива нуспојаве;
 • се користи у свим климатским условима.

Користи се за лечење кожних болести, инфективних и респираторних.Таква свеобухватна употреба у таквим ситуацијама чини дрогу још популарнијом.

У вези са убрзаним метаболизмом голубова, употреба лека се препоручује искључиво путем хране за животиње.

Да не бисте повредили животињу, пажљиво је примените.Такође се препоручује да се пре употребе измери животиња да би се одредила тачна мера употребе.

Упутства за употребу лозевала у третману голубова карактеришу лек као лечење многих врстаболести.