Такви различити голубови: имена пасмина голубова Голубови

Врсте голубова су разнолике, због своје историје њихова разноликост је огромна. Узгој птица, као домаћих животиња, одвија се од давнина.

Каменки голуб живи у Тибету, Кореји и на Алтају

Голубови се сврставају у следеће типове:

 • дивље;
 • месо;
 • лет;
 • поштарина;
 • декоративни;

Свака од наведених врста голубова има много пасмина са карактеристичним карактеристикама карактеристичним за овај правац узгоја.

Дивљи голубови

Голубови се разликују по изгледу и понашању, што је карактеристично за различите врсте птица.Њихова дистрибуција се врши на територији свих земаља у којима узгајивачи из различитих разлога бирају голубове као узгајану животињу.

Обични голуб голуби живи у шумовитој зони Евроазије

Име дивљих голубова укључује многе пасмине:

  Дове сиво. Дистрибуира се на територији наше земље. Име се заснива на боји перја ове пасмине. Ова врста живи у Европи, Азији и Африци. Перје, које има сиву нијансу, слично је боји стеновитог голуба, чија је карактеристична разлика у боји репа. Дове роцки. Боја перја репа је лакша од боје сивог. Њихова величина је инфериорна у односу на дужину тела сизара. Станиште птица је Кореја, Тибет, Алтаи. Камени голуб прави своја гнезда,разбијајући се у парове, преферирајући планине.
 1. Пасмина Клинтух.Голубица има нијансу плавог перја, а на врату боја има зелену нијансу.Перје на репу има црне пруге, а дојке су црвене.Турска и Русија припадају њиховом уобичајеном локалитету.Они су погодна топла клима.У својим хладним подручјима одлазе да проведу зиму.Они више воле да се населе у шупљинама дрвећа, тако да живе у шумама и парковима.
 2. Разведи Викхир.Представници ове врсте имају велике величине.Реп се повећава до петнаест центиметара у дужину.Боја перја је плавичаста, са изузетком зеленкасте дојке.Они живе у Азији и Европи, граде гнијезда у шумским подручјима.Променом прилагођеног температурног режима, издржљиве су врсте.
 3. Дове Цровнед.Овај представник дивљих голубова живи претежно на Новој Гвинеји, преферирајући подручја карактеристична за тропску климу.Пасмина је обогаћена ногама дужим од других врста.Њихов изглед наликују другим врстама птица.Величина пасмине није више од канаринца, ту је прамен на глави, који се диже и пада у зависности од различитих услова.

Крунисани голуб има спектакуларан изглед

Голубови од меса

Месо голубова је уобичајено међу узгајивачима и познаваоцима. Својства меса су боља од пилића.Богат је хранљивим састојцима и прелази пилиће у количини протеина. Голубови расту брже од других врста птица, без потребе за посебном пажњом.

Дове Кинг има најукусније месо

Пасмина Цхарацтеристиц
Кинг Ова врста је узгајана у деветнаестом веку, преласком врста. Голуб је обдарен меснатошћу и јаким костуром. Пасмина није прилагођена лету. Боја перја је бела, смеђа и црна. Боја је постављена равномерно и мешано.
Модена Ова пасмина добија велику величину, добија на тежини до килограма. Захваљујући њиховој тежини и структури тела, голубови једва лете. Боја перја добија једнолику нијансу или тамно тело са светлим крилима. Разликују се окомито на растући реп.
Царнот Голубове карактерише брзо добијање на тежини, до седам стотина килограма. Боја екстеријера, тамне нијансе, није привлачна. Пасмина је уобичајена код узгајивача због квалитета меса. Преферирају младе јединке ове врсте.
Монден Тежина врсте добија више од килограма. Количина меснатости врсте премашује остале. Због приноса трупа од шездесет процената, раса је тражена међу узгајивачима.
Рим Пасмина се користи за производњу меса богатог хранљивим материјама. Који излаз чини килограм и више. Поред тога, врста је од интереса за узгајиваче. Упркос неспретности појединаца, они су отпорни на болести.
Страссер Препоручује се да садржи не-птичје врсте. Маса птица достиже килограме са пратећимуслови прелазе ову баријеру.Структура меса састоји се од финих влакана.Поглед обдарен високим репродуктивним способностима.
Тексан Лидер в способности репродукции.Тежина достиже килограм.
Прахненски Они су обдарени меснатим.Али њихова тежина не прелази осам стотина грама.Репродуктивне способности су просечне.

Узгој голубова за добијање меса је чест међу пољопривредницима и захтијева од њих да пруже квалитетну негу и уравнотежену исхрану.

Голубица Тексан може да достигне килограм тежине

Летне пасмине

Ова врста птица је обдарена ненадмашном лепотом лета, која је заинтересовала узгајиваче.Неке врсте имају природно својство за лет, а неке требају посебну обуку.На овај или онај начин, узгој голубова у сврху обуке и примања птица на лету постао је широко распрострањен.

Николајев голуб се одликује изврсно развијеним крилима

Врсте птица су подељене на основу природе лета: висок лет, који траје неколико сати;голубови лете изнад крила;голубови у биткама држе малу висину и преврћу се кроз своју висину, лепећи својим крилима;птице - скутери лете наопако преко бока.

Узбешки голубови припадају борбеним голубовима.

Познато је да су борбени и узбечки голубови подељени на изложбену и летачку игру, која се, пак, разликују у боји.

 • Николајев голуб припада птицама високог лета, које полазе без употребе сомерса, заостају у висини, описујући оригинална кретања својим крилима.Њихова крила су развијена, њихове шапе су кратке.Перје мења боје из црне, плаве, беле и црвене боје.
 • Тхурман са кратким рачуном је ратничка птица, узгајана у деветнаестом веку.Расту до малих димензија, глава има испупчено чело и кратак кљун.Боја перја је равномерна или мешана.Крила расту дуже од репа.
 • Немачки монах, борбени голубови су способни да добију малу висину и воле да привуку друге врсте јата за себе.Карактеристична разлика ове врсте је осебујно узгојено перје на потиљку.
 • Дугорочни Берлин није широко распрострањен.Њен изглед одликује се својственом особином других врста птица.Кљун је дуг и глава је мала и уска.

Летеће врсте голубова очаравају публику својим летом, али неке врсте птица захтијевају интензивну обуку и високе трошкове прије него што науче летјети.

Турман са кратким рачуном има карактеристичан изглед

Поштанске голубове

Раније је природна способност голубова да се оријентишу на терену и превазиђу велике удаљености коришћена за поштанску кореспонденцију.Ова врста поште је најактивнија.Током модерне технологије, њихова природна својина је изгубила своју потребу, али су почели да расту за голубове.

Белгиски голуб има ненаметљив изглед ивисока издржљивост

Белгијска пошта преузима водство у својој намјени.Имају велике груди, округлу главу и реп средње величине.Њихова пера леже глатко и равномерно.Боја птице је претежно плава са светлим крилима.

Енглески каменолом има карактеристичне наборе у близини кљуна и очију.Вањски изгледају као птице украсног правца.Они стоје окомито на тло, тело је дуго.Њихов врат и ноге дуго расту.

Својства по којима су птице летјеле, добијам урођене голубове.Ова способност савршене пловидбе тереном својствена је само овим врстама птица.

Англијски каменолом карактеришу посебни набори на кљуну

Декоративне врсте

Основа за узгој ове врсте је да се добију лепе птице које имају спољашње карактеристике: реп, перје, крила, израслине.

Певачка голубица је обдарена истоименом разликовном значајком.Ово је њихов усправни реп, сличан пауну.Ова врста птице се користи на догађајима где је присуство предивне птице релевантно.

Пасмина Барб је брадавичасти голуб са одређеним избочинама око очију и носа.Избочено чело, кљун постаје мали.Њихова боја је само монотона смеђа, црна, бела или црвена.

Голуб радом Дутисх

Голуб Дутисх необходно се отлича от рождением по своу необходимост.Њихово тело је дуго и ноге се удаљавају.случај. Птица је одмах видљива због своје величине.

Бохемиан Цосмоногуе је голуб са запањујућим предивним шаховским узорком на крилима. На шапама је перје које се састоји од великих пера.

Саксонски свештеник је обдарен мешовитом бојом перја, великим густо лоцираним перјем на шапама и малим праменом на глави. Перје на глави су увек беле.

Коврчава голубица има коврчаво перје на крилима, ногама и репу. Међу узгајивачима је најпожељнија врста. Они су обдарени изузетном лепотом, у комбинацији са монотоном и уоченом бојом перја.