Тајне правилног узгоја грожђа Сувенир

Хибридни хибрид мушката и молдавских сорти представља грожђе сувенира.Активно се узгаја у јужним регионима Европе, где влада умерена клима са топлим временом.

Карактеристике сорте

Разноврсност грожђа Соувенир грожђе је столно, има висок принос - до 80% од сваког грма.Облик листа је стандардан, боја је светло зелена, покривена је светлом на задњој страни.Грозд грожђа је врло густ, коничан облик.Просечна тежина једне гомиле је 300 г, али под одговарајућим условима може да се повећа до 0,5 кг.

Сувенир је практично неосетљив на садницу и сиву трулеж, случајеви њихове инфекције су изузетно ретки.

Воће

Грожђе је овалног облика, људи који не знају могу их збунити са представницима сорте Лади Фингерс.Богата плава боја и светло бела боја на кожи сваке бобице.Унутра - 2-3 велике кости.У окусу је киселост и умјерена слаткоћа због 16% шећера у саставу и индекса киселости на нивоу од 7,6 г /л.

Кора од бобица је веома густа, што чини сувенирску сорту црног грожђа савршено транспортован без губитка.Она се узгаја за продају, јер је могућност дугорочног складиштења најпрофитабилнија са комерцијалне тачке гледишта.поглед. Због пријатне мошусне ароме и сочне пулпе, стекао је одличну славу међу винарима.

Плодови грожђа сувенира многи дегустатори означавају као одличне винске сировине са оцјеном од 8,4 бода. Воће се може користити за производњу сокова, џемова, мармеладе. Главне карактеристике плодова:

 • киселост - 7,6 г /л;
 • садржај шећера - 15 г /л;
 • удио сока по воћу је 70,9%.

Стопа плодности за развијене изданке је 0,8%, а за већ плодне лозе - 1,2%. Сорта се сматра високоприносном, будући да једногодишњи клице показују зрелост на нивоу од 85%.

За и против

Међу неоспорним предностима сорте сувенира су:
 • висок принос;
 • одличан укус;
 • умерени шећери и киселине;
 • транспорт без губитака;
 • отпорност на уобичајене болести грожђа.

Грожђе има сувенир и негативне стране, на пример, ниску отпорност на мраз. Хладно и кишно време може уништити и младе и одрасле лозе.

Када се узгаја сорта сувенира, чувајте се осе и птице. Слатка арома бобичастог воћа привлачи ове штеточине које могу оставити пољопривреднике без жетве. Оса нарушава интегритет љуске јагодичастог воћа, због чега плод брзо труну. Па, ако је само једна бобица патила. Рот може погодити читаву гомилу, а птице могу да кљуцају све бобице.

Техникасадња

Да бисте добили висок принос сорте Сувенир, морате изабрати право место за садњу грмља.

 1. Вриједи се задржати на сунчаној јужној страни дионице, гдје постоји добар проток зрака, али нема никаквих скица.Идеално, одабрана локација ће се налазити на малом брду.
 2. Младе соувенир грожђа треба да буду постављене у велике јаме од 80к80к80 цм због њиховог коријенског система који се шири.
 3. Компост и плодно тло се полажу на доњи слој, а затим на обично тло.Не треба да бринете да у земљишту постоји песак, који показује одличне стопе раста у песковитим земљиштима.
 4. Млада је покривена земљом прије овратника коријена.Сваки грм на крају садње након 2 седмице излио је 10-15 литара чисте воде.

Жбуње за резидбу

У првој години, грожђе сувенира се не узима за орезивање, започиње нормализација од друге године у прољетном и јесенском периоду.Тако да мразеви не штете грму и не лишавају га младих младица, уобичајено је уклонити све непотребне ствари за које биљка може потрошити снагу.У пролеће се пажња посвећује мртвим и замрзнутим гранама.Нормализацијом потрошите до 6 очију.Вежбали су у сезони 2-3 пасинкованииа.Они су потребни да грм не троши своју снагу на гране које неће донети плодове и неће помоћи да ојачају винову лозу.

Възможност на сорта "Сувенир" е висока

Везивање

Да би се обезбедио активни раст грожђа и приступ сунчевој светлости,Пољопривредници препоручују везивање. Са једноставним системом за подупирање жице, винова лоза може бити усмјерена према горе. Ово не само да помаже у формирању грма, већ и смањује вјероватноћу ширења заразних гнусних болести у винограду.

Култивирање грожђа Сувенир на решетки

Није потребно размишљати о сопственом систему подупирача за стављање грожђа, довољно је посадити грмље дуж зида или видиковаца, на којима трепавице могу расти. Приликом израде властитог дизајна за повезивање грмља сорте грожђа Сувенир за причвршћивање винове лозе, боље је користити тканину или конопац и напустити линију и најлон, могу оштетити лишће и винову лозу.

Царе Процесс

Сорта сувенира спада у групу оних који воле топлоту, тако да она захтева велику количину сунчеве светлости за квалитетан раст. Ако се тај услов задовољи, 75-80% свих изданака ће дати плодове. Агрономи остављају до 7 пупољака на изданцима, формирајући дебло, не дуже од 70 цм.Ове карактеристике омогућавају постизање максималних показатеља приноса - до 110 ц по хектару без губитка квалитета.

Распоред наводњавања грмља директно зависи од климе и временских услова у региону у којем се узгаја. Ако постоји дуг период топлоте, биљке треба залијевати сваки други дан, контролишући ниво влаге у тлу како би се избегао развој процеса труљења. Смесе калијума и фосфатних ђубрива могу се користити по потреби иу зависности од квалитета земљишта.