Тајне пољопривредне технологије за велики усев парадајза Бласт Томато

Једна од најнепрезентативнијих сорти је "Томато Бласт". Посађено је широм Русије, али вртлари треба да узму у обзир да избор места за садњу зависи од климе у региону. Ови парадајзи ће укоренити и на отвореном терену иу пластеницима, стварајући им оптималне услове и строго поштујући сва правила пољопривредне технологије.

Оригин

Током узгоја појавила се разна врста парадајз бангса, која припада хибридима, а њен релативан је Бели изливени парадајз. Експлозија је побољшана верзија. Појавио се 2007. године.

Уписана је у Државни регистар као сорта која се осећа добро на различитим територијама. Ови парадајзи су доказали своју прилагодљивост на подручја са хладним климама.

Изглед грма

Опис грмља рајчице Експлозија указује да они припадају детерминанти и подмерама: у просеку висина не прелази 60 цм и нису стандардни, понекад висина грмља досеже 1 м.

Али грмови се шире, нису разгранати, дебло је јак, тамно зелено лишће није бројно. Парадајз се скупља у четке од 3-5 комада, цвасти имају једноставан облик.

Фруитинг

Облик парадајза је округао, често ребраст. Маса зрелих плодова богате црвене боје - од 100 до120 г, постоје узорци до 250 г.

сочно месо има густу структуру, има неколико комора за семе.

Сорта припада раном зрењу - први плодови се могу уклонити 100-105 дана након ницања.

Према опису експлозије парадајза, види се њихова посебност - жетва сазрева одједном.Што је већи на грму, мањи парадајз.Препоручљиво је прво сакупити велике парадајзе са дна.

.Један грм доноси до 4 кг парадајза, укупна количина жетве је значајна, без обзира на временске прилике.

Употреба

Съдържание на съдържание на съдържание на зрелое плодове је умерен, что заават въпрос.Могуће је превозити усев без страха - изглед и укус неће бити изгубљени.За складиштење усева неопходно је створити одговарајуће услове:

 • да се одржи собна температура на нивоу од 0-1 ° Ц;
 • стално ваздух да би се избегла стагнација ваздуха.

Употреба на обработката е различна:

 • салатите од свежих парадајз из кревет;
 • конзервирање и декапирање;
 • ​​
 • сок од парадајза, пире кромпир.

Садња

Узгој парадајза Експлозија може бити:

 • у отвореном тлу - у регионима умјерене климатске зоне;
 • у пластеницима, у расадницима - у северним, сибирским регионима, у подручјима са променљивим временским условима.

Можете одмах посијати сјемење у земљу, и прво можете припремити саднице.Све зависи од жељеног времена бербе, сезонских карактеристика уобласти, могућности пољопривредне технологије.

Најбоље је садити семена за саднице у другој половини марта.Конкретни датум се рачуна на основу чињенице да се након пар мјесеци саднице морају премјестити на стално мјесто боравка.Сјеме треба дезинфицирати: дан прије садње треба ставити у отопину, затим осушити.

Такође је потребно деконтаминирати земљиште за семе, кратко га држати у микроталасној пећници.Тло мора бити плодно, тако да морате укључити тресет или компост.

Опис на потребите за посадитев семена:

 • дубина на пловила не по-малка от 15 цм;
 • Просечна дубина урањања семена је 1 цм;
 • удаљеност између семена - 3 цм;
 • Тло треба одмах натопити;
 • Посуде са сјеменкама треба ставити у топлу и тамну просторију, што ће убрзати саднице.

Након првих изданака, услови одржавања морају бити промењени:

 • оптимална температура је од 18 до 22 ° Ц;
 • осветљење треба да буде најмање 12 сати током дана, дозвољено је вештачко осветљење;
 • треба залијевати млаком топлом водом како се земља суши.

Садња у отвореном тлу

Неопходно је да се тачно одреди место садње парадајза Експлозија: узвишено, добро осветљено, такво, где раније није било других сорти парадајза, кромпира, патлиџана.

Место за пролежну засадитев треба ископати в јесени.Да би се побољшала плодност земљишта за производњу ђубрива.2 недеље пре садње саднице треба очврснути - ставити напар сати на балкону или на улици.

Приликом сетве садница у земљу, слиједите правило: удаљеност између редова је 50 цм, између биљака - 40 цм.

Поред корена, тло треба збити и обилно залити. Стављање подршке када садња није потребна, грмље неће пасти.

Садња у пластеницима

Захтеви за земљиште у пластеницима од парадајза Експлозија је слична. За садњу садница у стакленику треба да буде средином маја, када се формира не мање од 5 листова.

Дубина јаме је 20 цм, удаљености између редова и садница су исте као и на отвореном пољу - 50 × 40 цм.

Мере за негу

Због своје минијатурне природе, експлозија парадајза не захтева стално резидбу и пуцање - уништавајући споредне процесе. Такође, ова сорта је добро направљена без формирања грмља, потребно је везати гране за велике количине усева.

Заливање је веома важно за ове парадајзе, они не толеришу сушу, у просеку недељно потребна биљка

5 литара влаге. Приликом постављања воћа треба их залијевати најмање једном у 3 дана, по 3 литре. Вода треба бити топла и заштићена. Са недостатком времена и великом површином кревета, пожељно је опремити систем за наводњавање кап по кап.

Повољни периоди за залијевање су ујутро или увече. Након завршетка наводњавања у пластеницима, проветравање је неопходно да би се избегао развој болести.

Од гнојива, приоритет треба дати минералним комплексима. Слиједи њихов пријемподељено 3 пута годишње, значајно ће побољшати плодност. Такође корисно за ову сорту:

 • фосфор који поспешује раст парадајза;
 • калијум који утиче на укус воћа;
 • азот који формира вегетативну масу.

Све ове супстанце морају бити разблажене водом. Делотворни су и дрвени пепео и натријум хумат, који приближавају време зрења парадајза.

Парадајз је имун на све врсте труљења, али превентивно лечење специјалним средствима не штети.