Све што требате знати о садржају нутрије код куће Нутриа

Данас све више пољопривредника узгаја нутрију. Ове животиње су познате по укусном месу, одличном крзну и непретенциозном садржају. Развод ових животиња је веома профитабилан.

Нутриа е користна животиња за размножавање

.

Нутрија је водени глодавац који живи једнако добро на чврстом тлу. Одрасла особа може нарасти до 55 центиметара и тежити 10 килограма. Можете их држати у кавезима или у малим рибњацима. Одабир друге опције, потребно је створити мала језера у језеру на којима се могу смјестити куће за нутрију.Важно је осигурати да се животиња не замрзне, јер смањење температуре може довести до њене смрти.

Основе домаће нутрије

Садржај нутрије није посебно сложен и скуп. На основу доле наведених принципа, лако можете створити повољне услове за живот и репродукцију.

Вода за рибњак за нутрију мора увијек бити чиста

Садржај нутрије:

 • Нутрије не воле и не толеришу хладан, влажан и константан пропух, иако имају топлу и прилично густу косу. Читава ствар је у репу животиње: ако се смрзне, нутрија се разболи и чак умре. Размотрите ову тачку када бирате место за ћелије.
 • Инсталирајте ћелије на отвореном простору само на изолованом месту које се добро загрева од сунца.
 • Ако одлучите да га држите у затвореном простору, онда би требало да буде топло, суво, са добрим осветљењем, правилном вентилацијом и без пропуха.
 • Метални кавези и кавези.Пошто су сигурније и издржљивије од дрвета, нутрија неће моћи да грицка.Бирајући метал, не само да ћете уштедети новац, већ ћете бити сигурни да су животиње затворене и да неће бити у стању да се повреде.
 • Нутрија је веома знатижељна, стога се побрините да у њу не уђу страни предмети.У супротном, она ће себи наудити.
 • Рукујте животињу са пажњом, не правите изненадне покрете, јер је могућа угриз.Нутрија никада не напада прво, али се увијек штити.
 • Храна која се чува у посебној просторији.Ако се ради о сувој храни, увијек мора бити суха и свјежа.Такође садрже све потребне витамине за месо и нутрија крзно су у одличном стању.
 • Ако животињу држите у комаду воде, побрините се да у близини нема загађења.Ако ћелије стоје у затвореном простору, обавезно их чистите свака 2 дана.Зграда би требала имати свјежи чист зрак и није било мириса измета.
 • Одржавање нутрије захтева редовну инспекцију животиња.Ако није могуће позвати ветеринара, урадите то сами.Пажљиво размотрите крзно, ноге и реп.
 • У здравој животињи крзно је свугдје исто, без ћелавих мјеста.Шапе и реп имају чисту кожу.без икаквих ознака.

Садржај нутрије у зиму и љету такође има своје карактеристике. Зими је потребно обезбедити топлину и сувоћу, побољшану храну и више витамина. Побрините се да увијек има топле воде у пивцима, а не леда.Ако се животиње ископају у легло на дну кавеза, подигните укупну температуру у шупи и додајте стељу.У сваком случају, замрзнуто поврће се не смије давати.

Нутриа са задовољством једе свеже поврће

Љетни садржај нутрије треба учинити што природнијим. Ископајте мало језерце, ставите хранилице и дрвене кутије као куће. Ако има довољно траве у близини језера, животиње се могу хранити храном за животиње једном дневно. Овим начином одржавања потребно је изоловати територију са мрежом тако да се не изгубе и не наносе штету себи. Строго пратите стање воде у рибњаку и околини.

Правилним планирањем бриге о нутрији, видећете да то није тешко и да ће допринети повећању стада.

Храњење

Храњење нутрије мора бити уравнотежено и исправно. Они једу апсолутно све. Главно је да су производи били свежи. Пожељно је диверзификовати исхрану суве хране, поврћа и воћа, као и сијена. Храна мора бити богата протеинима и витаминима. Сијено треба добро осушити, а не тромо. Љети је супер дати свјежу траву. Ово не само да ће диверзификовати мени, већ ће додати и део корисних супстанци телу. Важно је дати нутрији прави дио. Не може да изазовепреједање или пост.За контролу, вагати сваког појединца сваке 2 недеље.Ако тежина одступа, повећајте или смањите део.Не можете дати нутријску храну из лимених хранилица - овај материјал емитује штетне материје у храни, чинећи храњење опасним.

Лети се нутриа мора да се храни свежом травом

Разрјеђивање

Разређивање нутрије код куће није проблем.Женка је спремна за парење од осам мјесеци старости и достиже тежину од 5 кг. Развод ће бити најефикаснији, ако запамтите сљедеће:

 • Женка осјећа жудњу за мушкарцем сваког мјесеца, а тај процес траје око дан и по.Најпрецизније решење је коришћење групног парења.
 • За боље резултате, неколико женских особа је спремно за мушкарца који је спреман за зачеће.
 • По завршетку парења, женке седе у одвојеним ћелијама и не додирују се месец и по дана.
 • Да бисте проверили успех парења, лагано повуците нутрију за реп, ставите је на равну површину и осетите абдомен.Ако осетите да су лоптице промјера 2 цм, провјерите је ли упаривање било успјешно.
 • Трудна особа се депонује у посебном кавезу, повећава количину хране и даје више витамина.

После парења, женке треба пресадити у одвојене ћелије

Садржај нутрије и њених потомака

Узгој нутријере захтева пажњу.Годину дана може донети 2-3 пута потомство, дајући по 5 до 16 младунаца.Трудноћа траје 132 дана.ОвоГлодавци највише трпе због озбиљног раног порођаја, побачаја или рођења незрелог потомства. Садржај нутрије, очекујући потомство, треба да буде веома пажљив. Ставите га у посебан кавез, осигурајте добро храњење, мир и тишину.

Процес порођаја не карактеришу посебни проблеми и сложеност. Женке које први пут рађају могу мало да се буне и престану да једу и пију.

Нека вас не плаши. Пошто су животиње рођене покривене дебелом вуном и мокром, унапред се побрините да је кавез у изолованом, не пуханом месту и довољно изолован. Нутрија не може јести неколико дана након порода, почевши да се мота око кавеза. Од када је пробудила ловачки инстинкт. Стави је на мушко и све ће проћи.

Нутрија може нашкодити свом потомству. Разлог за овакво понашање може бити проблематичан порођај или недостатак млијека, што узрокује да одабере најјаче штенце и да их храни. Да бисте избегли такав проблем, пола сата након рођења, упоредите број беба и брадавица мајке.Ако су штенци већи од брадавица, ставите их под другу женку за дојење.Захваљујући њиховој мирној диспозицији, нутрија узима друге младе за своје.

Као што можете видјети, узгој нутрије код куће има своје непорециве предности: они су свеједи, не требају велики простор за живот, активно се размножавају и брзо расту. Њихово крзно је високо цењено и активно се продаје за производњу крзнених капута, а месо је изврсноукус.