Све о грожђу је црвено

Репрезентативност непретенциозне и високородне сорте грожђа без сјемена са широким спектром примјене је Красин. Добар је како у сировом облику, тако иу композицијама слаткиша десертног вина и Магарацх серије алкохолних пића.

Варице без семе

Сорта Красин је отпорна на уобичајене болести грожђа, штеточине заобилазе и грожђе расте свуда. Столно-техничка грађа Крассен се користи у кухању као сировина за конзервирање, воћне пире и напитке. У производњи вина, слатка и полуслатка вина с окусом грожђа врхунског квалитета производе се од грожђа, укључујући Кагор. Високо су цијенили квалитативне и квантитативне карактеристике произвођача брендова марке "Магарацх".

Грожђене садржи сјеменке у пулпи , због чега се употребљава у великој мјери, тако да се уноси у Регистар сорти за употребу на професионалном нивоу.

Историја узгоја

Сорта Красин је хибрид, при чему је коришћена главна метода селекције - генеративна хибридизација. Ова техника има за циљ исправно бирање почетних сорти. За Красениа, супереарли "Сеедлесс Магарацх" и Антрее отпоран на мразМагарацх.Сврха укрштања била је да се добије широк спектар примена, а кримски научници са Научног института Јалта из грожђа Магарацх извршили су селекцију.Као резултат, сорта је укључила све позитивне карактеристике родитељског пара.

Занимљиво!Институт Магарацх је основао кнез М.С.Воронтсов на основу Империал Никитски врта и специјализован за промоцију, култивацију и акумулирање најбољих сортних квалитета грожђа.Лабораторија је истраживала и стварала најновије сортне групе и мешање сорти грожђа ,радило се на организацији експерименталне пилот производње.У понуди је широк асортиман квалитетних сортних вина.

Опис спољних знакова и карактеристика квалитета грожђа

Сорта Красене карактерише обиље великих стожастих гроздова средње величине структуре која се састоји од малих бобица.Тежина гомиле у просјеку износи 0,5-0,7 кг.Грожђе плаво-црне боје округлог облика.Јагоде се разликују од сочне меснате пулпе са танком, али јаком кожом и сложеним карактеристикама окуса: од светле палене до мушкатног орашчића.Воће садржи недовољно развијене сјеменке које нису веће од једног милиметра, непримјетне приликом јела.Сок од бобичастог воћа богате боје вина.

Једна група Крусена може достићи 0,5-0,7 кг

Грожђе припада сортама средње зрења.За зрење бобице треба 134-146 дана.Зонирање утиче на време и зонирање - на југу почињу гроздовиу августу, а на северу - у септембру.При коришћењу бобица за производњу вина, берба грожђа траје око месец дана.

Сорта Красен поседује снажне изданке са добро пупајућим пупољцима, чија је плодност веома висока.Грапе се уклапају уредно.Ако је формација велика, гроздови се сломе, а избојци постају неуједначени.Грмови имају добру плодност и могу издржати оптерећење два четка на лози.

Повећана отпорност на мраз.Грожђе може да издржи пад температуре до 26 степени.На југу, склониште за зиму није потребно.На сјеверу, сорта треба бити покривена зими сламнатим лапникима како би се спријечило смрзавање коријенског система.

Лоза је генетски отпорна на патогену флору и фауну.Два профилактичка третмана су довољна да спрече да Красус буде под утицајем пепелнице, оидијума, филоксере корена и сиве трулежи.Није осјетљив на штеточине, осе и стршљене.

Опис фаза агротехничког узгоја

Појава кластера Красениа формира се у зависности од типа формирања лозе.Правилно формирање вам омогућава да постигнете високо плодоносно.Формирање грмља носи компакт, који побољшава раст лозе на врху.

Сорту грожђа карактерише побољшање поларитета горњих тачака.Поларитет се може променити постављањем јаких лоза испод.

Красин има висок принос

Заливање

По први путгрожђе се зали након чишћења грмља од зимског склоништа и вадити подвезица до доње жичане решетке. Млади грмови до три године препоручују заливање у корену. Да бисте то урадили, усадите цеви близу грма и сипајте четири канте топле воде кроз њих са додатком дрвеног пепела (0,5 литара). Следеће заливање се врши уочи цветања, а треће - током периода формирања воћа. Чим бобица почне да добија боју, заливање се прекида и наставља пре хибернације. Посљедње залијевање назива се подзимна вода - ово је четврто сезонско залијевање за младо грожђе грожђа Красние ,и једино за одрасле грмове сорте.

Наношење завоја

Гнојива која се примјењују на садњу грожђа трају три године. Грмови имају времена да се формирају и уђу у плодни период, тако да постоји потреба за додатним елементима у траговима хранљивих материја. Прељев може бити минерални и органски. Употреба ђубрива, птичјег измета, компоста и тресета је уобичајена као органска материја. Гнојива се користе за минерализацију:

 • Душик - амонијев нитрат и уреа;
 • фосфор-суперфосфати;
 • Поташа - калијева со, калијум хлорид и сулфат.

Опис фаза облачења.

 1. Након зимовања, на рупу око стабла грожђа стављају се сува ђубрива, која укључују: суперфосфат (40г), калијум (30г), азот (45г) - стопа се израчунава за храњење једног грма. Врх је налио слој земље.
 2. Пре цветања, сорте за прељевИзводи се унапријед припремљена минерална и органска ђубрива. У две канте воде, ђубриво или пилећи ђубар се разблажује до конзистенције гнојнице и инфундира у чврсто затвореној посуди недељу дана. Бљузга се разблажи у шест делова воде, а калијум и суперфосфат се додају у пропорцији од 15 и 25 грама по канте. Гнојива према схеми - једна канта за један грм.
 3. У почетној фази зрења грожђе ће захтијевати фосфатна и калијева ђубрива. Стопа једног грма је раствор суперфосфата и калијума (50 и 20 грама, респективно).

Потребни елементи у траговима за грожђе

Опис завоја. Преливи са ђубривима који садрже азот, ђубриво и пилећи стајњак дозвољени су до јула, а током формирања гроздова таква хранидба доводи до успоравања зрења плода. Прехрањење биљака доводи до одсуства плодоносности, тако да је потребно пажљиво израчунати норму.

Спољашња хранидба комбинована са профилактичким третманом грожђа са фунгицидима биће корисна. Користите сложена ђубрива са азотом, фосфором, калијумом, бором, цинком, молибденом, бакром, кобалтом или манганом. Стопа ђубрива се не препоруча да се рачуна сама од себе, боље је купити готове, уравнотежене лекове.

Опис фаза подвезице. Вино је везано са циљем формирања грмља како би се поједноставила брига о винограду. Подвезице се изводе у двије фазе:

 • Сува подвезица. Рано у пролеће, док се пупољци не растворелозе су причвршћене на доњу жицу носача, осигуравајући глатке мозгове изданака сорте тако да не блокирају приступ хранљивим састојцима.
 • Зелена подвезица.Спроводи се уз активан развој младих винова лоза и постизање четрдесет центиметара дужине.Младе лозе су фиксиране на решетки под углом, да би се обезбедио приступ сунчевој светлости и спречила крхкост од удара ветра.Подвезица се изводи до друге хоризонталне жице како би се постигла висина грожђа.Бјекство је осигурано између другог и трећег интернодија.

У виноградарима су уобичајене хоризонталне, лучне, кружне и вертикалне методе изданака подвезица, за које се користе влажне копилад или посебне жице у папиру.

Један од начина подвезивања винове лозе

Опис корака резања.

 • Обрезивање пролећа.Када се ваздух загреје до пет степени, грожђе се подвргава пажљивој санитарној резидби у присуству оштећених изданака.
 • Летње орезивање.Састоји се од штипања, штипања, избијања додатних гранчица и уклањања лишћа које спречава приступ сунчеве светлости плоду.Манипулације се врше у циљу проветравања грма и омогућавања уједначене снаге и осветљења.Као резултат, грожђе ће дати богату жетву.
 • Јесење орезивање.Препоручујемо да се обавља у 2 фазе.Након жетве потребно је очистити разне везе са воћем и слабе избојке.Друга фаза резидбе долази за две недељенакон пада лишћа, али не чекајући мраз испод тих ступњева, иначе ће избојци постати крхки и рањиви.

Обрезивање садница је да се уклоне нежељени избојци, остављајући на грму од три до осам маншета које расту под углом.

Пољопривредници дају опис и карактеришу грожђе на следећи начин: „Сорта Красен има крвну каберне совињон и идеална је за органску производњу.“

Опис процеса слијетања. Грожђе је посађено око стабала. Красне је стекао популарност међу виноградарима у Русији и Украјини. Сорта се активно узгаја у северним градовима, као што су Тјумен, Омск, Новосибирск, Барнаул. Таква популарност грожђа је условљена генетским карактеристикама добијеним из родитељског пара. Квалитета се разликује у скромности, високој продуктивности и универзалности у употреби.

Узгој грожђа није лак задатак, али је занимљив и узбудљив. Красен ће бити захвалан за бригу са укусним бобичастим воћем, чија је корисност изнад похвале.