Стона сорта грожђа Кармакод

Сорте грожђа настале су од стране узгајивача.Резултат њиховог напорног рада био је узгој столног грожђа са високим степеном отпорности на болести.

Грозје Кармакод је сорта отпорна на болести

Табела сорте Кармакод

Грожђе Кармакод припада најстаријим представницима биљке и припада групи за сорте у табели.Правилна брига за садни материјал обезбеђује пољопривреднику доследно високе приносе, са групама од по осам стотина грама.

Облик гроздова је издужен са просечном густином плодова.Свака бобица има овални облик и тамно црвену боју.Окус обрасца је добио високе оцјене.Грожђе у време сазревања добија једанаест грама тежине.

Биљка је у стању да расте до средње величине. Предност садње расада кармакода је његово само-опрашивање. Просечан период приноса је сто двадесет дана од почетка вегетације.

Култивација сорте има неколико позитивних квалитета:

  1. Рано сазријевање.
  2. Висок принос.
  3. Отпорност на болести.
  4. Способност да одржи свој интегритет на ниским температурама.

Грожђе Кармакода може се лако узгајати у сјеверним дијеловима земље, јер се и даље повећава како температура падне на минус двадесет ступњева.

Свакагрожђе добија једанаест грама тежине и расте до 20 милиметара дужине. Отпорност сорте на плесни и оидијумске болести је три бода. Ово је прилично висока бројка и чини разноликост у потражњи заједно са осталим њеним позитивним квалитетима.

Кармакод се разликује по највишим укусима

Према запажањима дегустатора, кармакод је добио осам бодова. То је због пријатног укуса, нота мушкатног орашчића у ароми и светлости, не приметне коре бобице. Садржај шећера достиже двадесет и два одсто, киселина - девет грама по литру.

Лоза расте до пуне дужине изданка. Да би се обезбедила правилна нега винограда, како би се избегло његово преоптерећење, оптимално је оставити тридесет очију по грму. Током жетве, довољно је десет очију на лози.

Оно што наглашава потребу за сортом је брзо прилагођавање саднице новом месту слетања.Овакав избор ће пољопривреднику омогућити доследно висок принос црвеног грожђа. Такође је могуће узгајати сорту у великом обиму, јер прихвата дугорочни транспорт и складиштење без губитка својих примарних квалитета.

Опис позитивних карактеристика сорте има много фактора, али међу негативним је могуће лоцирати недовољну отпорност на хладноћу и осјетљивост на прекомјерну влажност, из које се бобице распадају.

Грожђе Кармакод не воли хладну и прекомерну влажност

Расте цармацод

Хибридни облик винове лозе може се узгајати у тешким климатским условима, али строго покривајући метод. Опис отпорности на мраз кармакод истиче да виноград може издржати хладноћу до минус двадесет. Али за сјеверне регије ово није најнижа бројка.

Опис квалитета сорте га карактерише као стабилан и јак грм, у односу на његов укус и преносивост.

Да би сорта доносила плодове и укоријенила, засађена је на јужној страни локалитета на мјесту гдје ће бити заштићена од вјетра.

Постројење за узгој грожђа које одговара количини свјетлости коју стварају сунчеве зраке, вјетар и ниво влаге. Због тога би локација требала бити освијетљена, затворена од вјетра, а залијевање треба обављати умјерено.

Опис трупа наглашава отпорност винограда на болест. Ова особина мора се одржавати редовним третманом отопина садног материјала за болести и штеточине.

Да би култура одржавала константно високе стопе, мора се хранити органским гнојивима у вријеме садње саднице и током цијелог времена раста и развоја. Уз одговарајућу негу, виноград може послужити вртлару и до неколико деценија.

Опис кључних корака у одржавању биљака:

  • Храњење.
  • Заливање.
  • Подрезивање.
  • Правац раста винове лозе.
  • Третман грма.
  • Склониште за зиму.

Будући да степен отпорности на мраз није довољан, важно је покритипосебан материјал виноград.

Брига за грожђе је једноставна ако прилагодите овај процес и правовремено пратите сва правила.Количина приноса зависи од пружене неге.Кармакод пружа вртлару велики принос раног сазревања и одличног укуса.