Становник града - сиви дивљи голуб.

Голубица је распоређена широм Северне Африке, Европе и Азије. Плава голубица постала је праотац садашњих домаћих птица. Дивља сива голубица насељава се у литицама. Плава голубица укључује подврсте које се разликују по домету и изгледу.

Всички содерни пси тех птиците изнесуваат своите предака от сивото голуб

.

Опис

Плава голубица се протеже до планинског терена иу урбаним структурама кроз развијену адаптацију. Животни век дивљег голуба је три године, а припитомљена птица живи до петнаест година.

Боја дивље птице је светло сива нијанса са паром тамних пруга на крилима и белом нијансом на репу. Становници града одликују се разноликом бојом перја и белим ивицама на репу са тамним врхом.Боја шапа варира између ружичасте и готово црне. Сиви голуб је обдарен великим тијелом чија је дужина до тридесет шест центиметара, а тежина досеже четири стотине грама. Првих осам месеци перје нема сјај, кљун је осветљен до врха, око очију је део светле коже.

Голубица има директну разлику у звуковима које производи у сезони парења. Визуелне могућности омогућиле су птици да разликује све боје, укључујући и ултраљубичасте. Узгојна сезона почиње у прољеће или јесен, овисно о климатским увјетима.

Сиво перје са тамним пругама на крилима - класична боја Сисарија

У обичном говору, голуб се зове сизар. Густо смјештено перје перја је причвршћено за горњи слој коже, што га чини трајним. Међу разноврсним бојама перја налази се двадесет осам врста. Сенке се зову "морфови". Пепелна боја са зеленим и жутим нијансама:

  • главе;
  • врат;
  • сандук.

Понекад се карактеристична боја налази на крилима. Боја очију је црвена, жута или наранџаста.

Они се састају у паровима који живе заједно за живот. Захваљујући визуелним подацима голубови су савршено оријентисани у простору. Представници птица били су чланови спасилачких организација у потрази за несталим особама. У почетку, голубови су обучавани да праве звук при погледу на жуту боју прслука и круже у подручју у којем је особа. Употреба голубова као спасилаца показала је своју ефикасност.

Слушни канал птице омогућава сизару да ухвати ниске фреквенције које су недоступне људском уху. Ова вештина, уз пажљиво посматрање, омогућиће вам да одредите почетак олује или природне катастрофе.

Сизар је коришћен као голуб-носач због своје оријентације у простору. Овај квалитет им омогућава да путују хиљаде километара дневно. Научници су посведочили да им је слична вјештина дошла захваљујући заробљавању магнетних поља и оријентацији сунчевих зрака. Добро познати експеримент је показао да је сизарОна се ослања на људску оријентацију у свемиру, али у области која није обиљежена људима, голубови се ослањају на своје природне инстинкте.

Сизари може да се врати кући без људске помоћи.Дивљи сизар бира планинска подручја као гњездилишта, због чега не могу сједити на дрвету.Најновији сизар је прилагођен за седење на грани дрвета.Сизар у процесу кретања на земљи.Тамо гдје хода по шапама, одмахује главом у страну.Овај процес се проводи у сврху оријентације.Такви покрети главе помажу птици да фокусира слику.То се дешава због чињенице да се глава помера и зауставља, а онда је тело ухвати.Тако глава скенира простор.У одређеним ситуацијама, сизар прави велике кораке.

Сизар има способност да лети брзином од сто осамдесет километара на сат.Брзина је својствена дивљем голубу.Становници града не користе своје вјештине.

Природа одређује станиште територија Африке и Евроазије, Алтаја и Индије.Они дају предност јужним зонама наше земље, у сјеверним подручјима живе у градским насељима.Природа је одређена као станиште за планинска и морска подручја.Такође се налазе у пустињским подручјима.

Сизар се добро осећа и поред људи и у дивљини

Дистинцтиве феатурес

Храњење

Сизар једе углавном бобице, семе биљака. Поред људи, голубови се прилагођавају и једу отпад хране и обичне житарице. Голуб није претеран у избору хране. Они ће јести оно што је лакше добити. Дијета зависи од станишта сизара.

Опис процеса пића разликује сизар од других птица. Све птице бацају главу и гутају воду када сизар сише у воду. Они су способни да дуго лете у потрази за својом храном.

Голубови се брзо навикну на особу, посебно ако су храњени. Они се окупљају на место где су нахрањени.

Није тешко припитомити голуба. Постоји мишљење да је сива постала претком свих накнадних врста добијених као резултат преласка. После припитомљавања, коришћени су и узгајани као месна култура. Након тога, откривена је њихова способност да се оријентишу у простору и коришћени су као пост птице.

Голубови једу све што особа падне на земљу

Коришћење услуга спашавања постало је широко распрострањено. Узгојни сизар резултирао је голубовима различитих праваца:

  1. голубови носачи;
  2. голубови од меса;
  3. декоративни;
  4. лет.

Древна историја живота Сизара забележена је у Библији. Сви знају прву употребу Сизара као извиђача када је Ноа пустио голуба у потрагу за земљом. Након тога, птица је почела да симболизује свет. У свим религијама и еповима голубицасимболизује добро.Ово наглашава трајање постојања ове птице на земљи.

Култивација голубова захтева изградњу голубарника и обезбеђивање уравнотежене исхране птице.Прилагођавање различитим врстама хране не значи да се голубовима може допустити да се крећу.За развој тела и здравље птица потребни су витамини и минерали који помажу раст.

Спречавање морбидитета, који је тако чест међу голубовима, омогућава правовремену вакцинацију.Постоје многе болести које голубови пате.Многи од њих су опасни за људе.Неки су неизлечиви и доводе до смрти.Измишљени лијекови за развијање имунитета на болести код голубова.

Одржавајте чистоћу у кући голубова и редовно провјетравајте - то је превенција морбидитета.

У затвореном простору, потребно је одржавати услове температуре и влажности који су погодни за развој организма.Осигурати слободан приступ голубовима на улицу тако да могу сами летјети и летјети назад.

Сива није захтјевна птица, која има довољно основних увјета за здрав живот.

Сизарус се лако укроти

Репродуктивно

Голубови стварају пар који се одржава током њиховог живота.У јужним регионима, голубови се редовно узгајају, на северу само у топлој сезони.

Сизарску сезону парења карактерише период удварања, када мушки мушкарац показује велику пажњупратилац.Он прати женку, надува врат, навлачи је на тло, исправља крила и изводи звукове карактеристичне за пасмину. Постаје окомито на земљу на оба стопала и исправља перје на репу. Његови покрети су увек праћени глумом. Када се процес заврши и женка буде подређена, они очисте перје и милују једни друге. Када је парење завршено, мушки муви, праћен гласним лупањем крила.

Голубови стварају пар за живот

У свом природном станишту, увијам голубове тамо где предатор не допире. У граду се гнијездо налази у рупама у зградама, у поткровљу, испод крова. Гнездо је изграђено од грана и траве, дубина је плитка. Мушки трага за гранама и траве, док женка извлачи гнијездо из ресурса које је обезбиједила њена пратиља. Могу користити исто гнездо неколико пута. Око осам пута врше полагање јаја, по два јаја. Излежавање јаја се врши наизменично, док преовлађујуће време инкубирају голубицу. Голуб замењује супружника, чекајући да једе. Ако је чекање одложено, голуб прави звукове који позивају женку у гнијездо.

Након деветнаест дана рађају се бебе. Првих неколико дана, мужјаци и жене хране пилиће са гушавим млеком.

Ова млечна течност садржи хранљиве материје и витамине важне за рани развој пилића. Након тога, родитељи извлаче семена и дају их пилићима заједно са млеком. Ако женка инкубира другу квачило, ондамужјак самостално храни претходни потомак. После нешто више од месец дана, голубови почињу да лете. Репродуктивно доба у сизару долази у доби од пет мјесеци, женке брже сазријевају.