Станиште патака врста биљака

Међу минијатурним паткама, првак у величини је звиждаљка, која припада ријечним птицама, која одређује њене вањске параметре и понашање. Упркос малим димензијама, месо је веома хранљиво. Птици је неопходно обезбедити одговарајућу негу, строго поштујући низ правила.

Изглед и понашање патке

Теал припада породици патака, а по свему судећи је и водена птица, која се често назива ријеком патком. Једна од подврста ове птице је често зелена крилца која се може препознати по зеленој тачки на глави.

Споља, мужјаци и женке се разликују једни од других: пре свега, по величини, стога их је немогуће збунити - просечна тежина мужјака је 450 г, женке око 250 г. Тело је издужено у дужини од 30 до 38 цм, врат је кратак.

Постоји и разлика у перју: женке имају смеђи торзо са светлим тачкама, али мужјаци мењају своју одећу у пролеће, тело постаје сиво, нова боја перја на глави је браон са зеленим мрљама, бело-жута пруга је видљива у близини кљуна. добија црни и жути тон.

Таква борбена боја заједно са гласом је важно средство за привлачење женки за узгојне сврхе. У другим случајевима, мушко перје је обојено у смеђим и сивим тоновима.

Женке сазревају за годину дана, уједињује се са мушкарцимагнезда, звиждаљке се често наводе као птице јата. Плес мушкараца је један од важних елемената игара парења: мушкарац се врти у води поред патке коју воли, затим подиже, а затим спушта кљун у воду, не заборављајући да покаже своје перје. Он то ради неколико пута уз гласно звиждук.

Глас је једна од посебности теала, добио је друго име за способност гласног звиждања, то је постигнуто само код мушкараца, глас женки је непривлачан.

Теал даје право гласа у топлој сезони, преферира зиму у афричким земљама, у Јужној Азији, на Медитерану, у септембру ове године лети из тундре, а из средњих зона - у октобру. Такође у хладној сезони, птице често имају тенденцију да добију топле изворе.

Под повољним условима живот чајника на слободи је 14–16 година, ау заточеништву ове птице понекад досегну старост од 30 година.

Теал се храни свиме што се налази у приобалном појасу водених тијела, мора стајати на глави и ловити храну. Међу преференцијама ове птице:

  • шкољке;
  • ракови;
  • црви;
  • мрвице за хлеб;
  • Лемна;
  • шаш;
  • друга трава.

У топлим периодима, звиждаљка преферира да једе храну за животиње, коју тражи са ентузијазмом.

Женке звиждање леже од 7 до 15 јаја, често много јаја, тако да није изненађујуће да је ово једна од најпопуларнијих врста патака у Русији. Боја љуске од јаја је цела палета смеђе боје, а ове нијансе савршено радесвоју заштитну функцију у шуми или мочвари.

Женка гради гнездо сухих гранчица, лишћа и длаке, она зна како да је учини сигурним за пилиће.И јаја се излегла, она, мушка сапуница у ово време.

Средниат възстановаването на пилисите от ајца е 25 дни.Она варира у зависности од климе, што је топлије, брже се развијају пилићи.Од тренутка рођења почиње њихова обука у основама преживљавања.

Теал је слободољубива птица, али се често користи у великим количинама за прехрамбену индустрију: ово месо је препознато као дијететски производ са одличним својствима због високог садржаја витамина.

Клима и животни услови

Звиждаљка лако носи далекосежне летове због погодне структуре малих крила, чији распон варира од 55 до 65 цм, птица слијеће без проблема на различитим површинама.Вхистлерс лете брзо и тихо.Пиштаљка се често налази поред птице секретарице, дивље патке.

Теал се обично насељава у умереним регионима Евроазије.У Русији теал преферира да живи у малим резервоарима тундре и шуме-тундре, који су скривени од људских очију.

Ако постоји велики број биљака на језеру /ријеци, онда се ту може наћи звиждаљка - она ​​пролази кроз процес молирања, губи готово сва пера.Бојећи се да ће бити лак плијен због немогућности летења, птице се скривају од свих.

Искусни ловци праве мамац за звиждача.Луре скоро увек радибез грешке.

Русија је земља контрастних територија, која се манифестује у насељавању звиждача:

  • на северу воле да буду на равницама;
  • на југу, њихов распон станишта је прекогавац, граница са Монголијом;
  • и каменица се може видети на Камчатки.