Способност полагања винограда - залог високог приноса

Съдържание
 1. Вредност на правилниа карточка винограда
 2. Место дла грозда
 3. Избор тла
 4. Правилно постављање винове лозе
 5. Израда решетке за виноград
1]

Многи људи покушавају да сами узгајају грожђе на својим парцелама у дворишту.Поред укусних здравих плодова, можете створити атрактиван дизајн у земљи.Садња винограда је први важан корак за добру жетву.

Правилно полагање винограда омогућава будуће високе приносе

Значај правилног полагања винограда

Правилно полагање винограда ће омогућити плодове до 50 година.Правилно организовати планирање винограда у земљи или код куће то можете сами урадити, најважније је знати како.

Стога, пре постављања грма, морате пажљиво размотрити све:

 1. постављање;
 2. дизајн;
 3. тло.

Испитивање дуговјечности грмова грожђа дуги низ година зависи од врсте тла, терена, начина садње и његе.Грешке у почетној фази тешко је исправити у будућности. Прије садње винограда властитим рукама, потребно је схематски нацртати распоред, размислити о сваком детаљу, за и против одабраног подручја.

Правилним постављањем винограда, стварају се удобни услови за вегетацију, раст, продуктивност и ствара се предиван дизајн парцеле.Приликом полагања, узима се у обзир избор локације, садница, подлога.Овде је укључен комплекс различитих радова.

Ово је веома важна ствар, пошто ће многе наредне нијансе зависити од табулатора.

Место за грожђе

Пошто грожђе преферира светлост и топлоту, добро је планирати виноград на јужној или југозападној страни: најбоље осветљење и загревање. Ово ће бити заштита од хладних северних ветрова.

Ако није могуће направити виноград на јужној страни, онда је важно, са сјевера, пружити заштиту: конструкцију, дрво, грм.

Постављањем редова грожђа својим рукама боље је направити пројекат од сјевера према југу.Дакле, током дана грмље су равномерно обавијене топлином и светлошћу. Ако се, према пројекту, грмови постављају од истока према западу, због великог броја сунчевих зрака на јужној страни, грожђе може изгорјети.

Връзки от грозди се размесени от северо на југ

.

Боље је поставити појединачне младице уз јужни зид грађевинског уређаја, повући се 1,5–2 метра. Важно је да нема сјенчања из друге зграде.

Немогуће је засадити грожђе у сјени било којег дрвећа. Орах, топола и друга стабла са јаким ризом не воле грожђе. У таквим случајевима, садња грожђа сопственим рукама треба да буде не ближе од 5-6 метара од наведених стабала. Овај крај узима влагу из грожђа, заклања је.

Два метра од грожђа потребно је ставити грмље воћа (малине, рибизле, огрозд итд.).

Ако је могуће, препоручљиво је посолити грожђе на високо тло.(брдо, падина).Овај дио је боље загријан.На ниским мјестима, мраз је вјероватнији, влажан, хладан зрак стагнира.

Савети за прављење сопствених грмља:

 • Постављањем грмља грожђа у групе, боље их је дизајнирати паралелно са зградом, зидом, оградом.Треба да се повучете 1,5-2 метра.Набавите лијеп дизајн странице.Газебо, може се користити као решетка.
 • Виногради великих количин, направљени в редове.Препоручљиво је посадити их са сјевера на југ.Дакле, осветљење грмља током дана је једнообразно и боље је загријавање тла.Постављањем грожђа грожђа од истока према западу, јужна страна биљке ће добити више свјетла, што понекад доводи до опекотина плода.У сјеверном дијелу грма може доћи до благог кашњења у развоју и сазревању кластера.
 • Постављањем грмља на брдима, брдовитим падинама, они су постављени хоризонтално преко падина.Са стрмим падинама направите дизајн терасе.

На виших височинах, редове гроздја леже по обронцима

Избор земље

Грожђе није избирљиво на тло.У готово свим врстама земљишта, грожђе може активно да се развија и доноси плодове.Али, земља утиче на квалитет и величину кластера.

Немогуће је створити виноград у мочварама, сланим земљиштима, на веома густим земљиштима, неплодним пијеском.

У земљишту, са пуно активног вапна, лоза се слабо развија и може се разболети од клорозе.ПосебноБолест је вакцинисана.Лишће грожђа пожути и умре, фотосинтеза је поремећена, приноси се погоршавају.

Најбоља композиција земљишта за виноград је лагано пешчана, иловаста.Грожђе расте на хрскавичастим, глинастим, каменитим земљиштима.

Плодност в много стиху зависи от капацитет на земјата хумус.Због тога виноград производи високе приносе на црном и кестењастом земљишту.

У сиромашним тлима на хумусу, овај недостатак је могуће надокнадити додавањем органских облога, малчаром тла, биљним остацима.

Али са професионалним приступом, захваљујући својој пластици, грожђе је способно да се прилагоди различитим условима и да донесе добро.

Земљани отоци су одлични за грожђе

Правилно постављање грожђа

Продуктивност грожђа у великој мери зависи од писмености пројекта постављања грмља.Грешке које је тешко поправити касније.

При дизајнирању винограда, важно је узети у обзир сљедећа правила:

 • Ако је тло плодно, више простора треба оставити за сваки грм као храну;
 • Што је већа снага грма, то рјеђе они седе међу собом;
 • Израда дизајна за формирање грмља, потребно је оставити више земљишта у пројекту;
 • Грмови грожђа којима је потребно зимско склониште треба оставити широке пролазе.

Због тога је од велике важности када властитим рукама створите винограддизајниран дизајн и удаљеност између редова и грмља.

Ширина између редова грожђа треба бити око три метра.Све зависи од дизајна решетке. Ако је носач једностран, можете оставити удаљеност од 2-2,5 метара.Успостављање подупирача на два нивоа, растојање између редова се повећава на три метра.

Приликом полагања винограда, мора се узети у обзир да један грм треба од четири до шест метара земље за храњење.

Ширина медју редовима грожђа је 2-3 метра

Израда решетке за виноград

Тапете направљене сопственим рукама помоћи ће да се правилно усмери правац изданака, осигуравајући добру жетву.

Правилно направљена подршка даје грожђу следеће предности:

 • свеобухватна расвјета која штити од многих болести и један је од фактора добре плодности;
 • правилно формирање лозе, стварајући жељени дизајн;
 • заштита винове лозе од пада на земљу;
 • Берба грожђа и њега су веома погодни.

Различити материјали се користе за изградњу носача грожђа: дрвени ступови, металне цијеви и углови.

Да би се створили комфорни услови за негу и жетву, неопходно је да се уређај подупре до висине особе или нешто више.

Размак између колона је три метра (у неким случајевима је могуће више).Ако планирате дебелу лозу, користите додатне колоне.

Квалитетна подршка за грожђе је тешка.То се постиже добрим напоном жице, додатно стварајући везе. Носачи су сигурно ојачани да би одржали равнотежу са масом винове лозе са плодовима. Пожељно је повезати горње крајеве ослонаца са летвом. Употреба алуминијумске и бакарне жице, која није подложна корозији.

Изградња високих решетки (3 м. ​​И више), повећање продуктивности.

Препоручује се да се на једној решетки не формира више од шест рукава, али све зависи од воље власника.