Спици Пхеасант Меат Фазани

У Русији постоји неколико фарми фазана, али месо фазана је тражено међу његовим познаватељима. Птице се узгајају у посебно организованим кућама за живинарство које задовољавају потребе фазана.

Фазанско месо је вриједан производ

Карактеристика

Постоје разлике и сличности између укуса меса фазана и традиционалног пилећег и паткастог меса. Карактеристикама разликовања фазана од пилетине:

  • Понекад трупла птица није потпуно без перја. На крају ногу фазана пера су црна, ау кокоши су светла.
  • Леђа птице су уска.
  • Њени прсни кош је тањи од пилића и патки.
  • Врста има танку кожу.

Фазанско месо је тражено јер има много витамина и минерала. Потпуно је немасна и користи се као дијета. Профитабилан ће бити бизнис за узгој фазана и продају у ресторанима.

Густина меса је мања од густине пилића. Трупови егзотичних птица су кошчати.Добијају око два килограма тежине и нарасту до осамдесет центиметара.Због потражње за месом ове врсте, становништву се пријети изумирање. Лов птица је забрањен. У ту сврху се у иностранству стварају многе фарме. Садашња ситуација је учинила фазане егзотичним јелом које се тражи и цијени међу гурманима.

Фазанско месо се одликује корисним својствима и нутритивном вредношћу јела. У кухању користе многе земље и културењихових трупова.

Предност трупа је последица садржаја протеина, који је бољи од других врста птица.

Фазан печен с помаранчами и сланином

Култивација

Организација одржавања егзотичних птица разликује се од узгоја обичних домаћих птица.Потребни су им одговарајући услови:

  1. Кућа.
  2. Исхрана.
  3. Разлика в содржинската сезона.
  4. Очување њиховог простора.

Да би птице постале здраве, потребно је да створе погодне услове.Да бисте то урадили, пажљиво припремите храну за птице и правилно изградите кућу.Врсте треба држати одвојено од других птица.Они цене свој лични простор.По природи, они су стидљиви и реагују агресивно на инвазију ванземаљаца.

Стога, морате градити појединце на такав начин да они имају довољно хране и воде за дуго времена, а ви идете на њихову територију што је ређе могуће.

Вредност правилно организоване куће је безусловна.Територија треба бити подијељена на два дијела, гдје ће се излећи јаја и садржавати цијело стадо.Птице се осјећају угодно када свака особа има два квадратна метра.

Фазани воле слободан простор

Главни услов за чување је подела читаве стоке на јата шест или десет птица са очекивањем да ће постојати један мужјак. Не препоручује се држање неколико мушкараца заједно.Они су веома конфликтни појединци.

Исхрана није у принципу тешка.Они једу житарице,житарице и друга храна. Пратите континуирану доступност воде. Садржи велику количину витамина који су корисни за људско здравље.

Група витамина Б који чине труп врста, заједно са количином протеина, чине ову врсту релевантном. За почетнике који узгајају ову врсту, треба схватити сложеност овог случаја. Морате бити спремни за импресивне материјалне трошкове. Поред трошкова младих животиња, трошкови хране и изградња просторија за птице ће захтијевати улагања.

Поред куће мора постојати ливада на којој је концентрисано неколико сјена.

Појединци су веома избирљиви и осјетљиви. Одржавајте температурни режим у кући, а ако планирате да задржите велику популацију, купите инкубатор. У просеку, једно полагање ће трајати око месец дана. Корисност јаја није инфериорна у односу на месо фазана. Егзотични поглед захтијева посебну пажњу и пажњу.