Совинг Онион Сев Лунар Цалендар

Имајући лунарни календар и мало разумијевање усјева различитих култура, можете добити високе приносе. Даљи развој биљке зависи од тога када сте засадили одређену културу, када заливате и храните.

Координацијом садње лука са лунарним циклусом, може се повећати његова продуктивност

Повољни дани за сетву

Одговарајући дани за сјетву лука ове године ће бити:

  • Двадесет шестог и двадесет шестог априла;
  • двадесетог маја;
  • дана од петнаестог до деветнаестог јуна;
  • од тринаестог до шеснаестог јула;

Постоје два начина садње и узгоја лука:

  • Од семенки.
  • Употреба севока.

Сјетва је најучинковитија, јер се брже усваја и убрзава процес формирања приноса. Ако, међутим, размотримо садњу лука за зиму у отвореном тлу, онда треба користити семе јер севок неће примењивати, или неће преживети хладноћу.

Прије садње лука на овај или онај начин, треба се бавити индивидуалним карактеристикама одабране сорте: отпорност на хладноћу, толеранција на болести. Различите сорте имају различит степен издржљивости.Лук су зимски отпорне биљке, али неке сорте се не могу настанити у сјеверним дијеловима земље.

Сорте биљака имају различите карактеристике укуса ивеличине.Изаберите коју врсту лука желите да узгајате и за коју сврху: за сијалице или стрелице.Одлучивши се за разред лука, треба изабрати најпогодније дане за сјетву лука према лунарном календару и наставити до догађаја.

Лук је засађен у јесен или прољеће.Пролећни период, када је садња на лунарном календару дозвољена, је крај априла.Земља је већ довољно топла након мраза.

Погодно вријеме за садњу лука је прољеће двадесет шестог априла и двадесетог маја. Црвени лук се препоручује у пролеће или лето, у складу са препорученим датумима лунарног календара.Важност избора правог времена за садњу на пролеће на лунарном календару је непорецива.Ако се садња усјева на пролеће или пре или касније, обиљак усјева смањи, ризик од губитка усјева је висок.

Лук Севок не подноси ниске температуре, зато је посађен у априлу-мају

Њега лука

Брига о биљкама не завршава сеВажно је припремити локацију за догађај и исправно комплетирати цијели низ радњи.Севок је засађен у пролеће на отвореном терену.Слетање се врши у пролеће у априлу или мају.Изабрали сте дан садње у пролеће, треба да одаберете локацију и припремите је.

Место на којем планирате да посадите млади лук треба да се налази на брду.Земљиште за културу садње требало би да има барем малу сенку.Киселост земљишта је просечна, а плодност је висока.

Садите лук на пролећеместа где су претходно узгајани кромпир, парадајз или парадајз.У земљи на којој је растао лук, исправније је засадити још једну културу, која је доброхотна биљка.

Сваки усев узима своје корисне особине из тла, а правилна измјена биљака омогућит ће вам да сачувате плодност земље.Ако пратите сва правила, ваш сајт ће вам дуго служити.

По изклучване на земата, в којто е възлизано е посочено постројење в април, он е сделан.Припрема земљишта је да је копате.Тако ће структура тла постати лабава и погодна за сјетву.Након тога, потребно је третирати подручје од паразита и уклонити коров.

Сађење садница лука треба вршити у пажљиво растопљеном земљишту без великих грудица земље

.Тако можете подесити ниво киселости и плодности земљишта у овој области.

Пре садње семена или комплета, они се такође припремају.Сјеменке се наизмјенце намакавају у врућој и хладној води, затим у раствору мангана.Оставите на дан у хладној соби и посијајте на отвореном терену.

Избор сета се састоји у његовој припреми, сетове треба опрати, очистити од горњег чврстог слоја. Онда изаберите исти у величини и квалитету севок и сијати у земљишту.Не користи се пацијент или други недостаци севока.

Услови садње и квалитета неге су индивидуални.Када садите празилук, то није друго питање, биљкаПорилук може бити у исто време као и све друге врсте лука.Али садња леек и његова брига се разликују.

Када се сади порилук, користе се саднице.Али у неким регионима земље, приликом сијања празилука, користите семе.Бољи је посути празилук крајем фебруара и почетком марта, када се земља удаљила од мраза, али се још није много загрејала.

​​

Када се пориби празилук, саднице се прво припремају, које се сијају у посебним контејнерима, у условима стаклене баште.Зато је најбоље време крај зиме и почетак пролећа.

Када изаберете празилук као врсту лука за садњу, услови за повећање тла.Његова структура би требала бити лабава и плодна.Сама сорта није уобичајена међу љетњим становницима или великим произвођачима, али празилук има висок квалитет витамина и хранљивих материја него остале врсте лука.

Берба почиње крајем лета, када је лук спреман.Пре тога водите рачуна о садном материјалу:

  • Редовно се врши умерено заливање садног материјала.
  • Гнојити органска ђубрива у одређеним данима лунарног календара.
  • Уклоните слабе клице да не би дошло до здравих и јаких сијалица.
  • Отпустите тло око сијалица.

Правилно посадити у припремљене рупе, а сјетву треба обављати уз строго поштивање удаљености између редова и жаруља.Садница је спремна за прелазак у отворену земљу када се појављују клице, и семе након њихове примарне прераде.