Сортни знакови вишње Магалеб Цхерри

Због високе зимске тврдоће, непретенциозности у бризи и способности да доносе плодове у свим климатским условима, Магалебскаиа вишња је стекла велику популарност међу баштованима.Ово је једна од ретких сорти, чија издржљивост износи око 200 година.

Магалебскаиа Цхерри - непретенциозно и дуговечно дрво

Сортне карактеристике

Остала имена сорте су Антипка или Магалепка.Расте на југозападу Украјине, Крим, Молдавија и исток-јужна Западњачка.

Опис културе укључује:

  • биљка у облику стабла или грмља, у одраслом добу, достиже висину од 10 м;
  • круна је густа, распростире се са опуштеним изданцима;
  • обилно цвјета сњежно бијелим мирисним цвјетовима у свибњу, а након 3 мјесеца производи усјев;
  • носи мале црне плодове;
  • тамно браон боја дебла са светло смеђим избојцима;
  • листови су заобљени, сјајни, боје салате са градским рубовима;
  • У процесу раста и развоја, биљка не производи коренасте избојке.

Ета биљка се вклучва в многих отдих, както е сталеж към да се повече отношение на други мъстър от мърина.

Плодови

Јагоде су сочне, пречника до 1 цм са киселкастим и горким укусом, погодне за конзумирање ухране. На почетку зрења имају црвену нијансу. Након зрења добијате богату црну боју. Унутар воћа се налази глатка, овална кост.

Агротехника култивације

Магалебскаиа сорта трешње брзо расте, развија се и доноси плодове у подручју на јужној страни куће или господарским зградама.

Да би се побољшао укус воћа и повећала декоративност усева бобице, треба редовно заливати.

Дрво добро реагује на комплексно храњење, које доприноси у рано прољеће и касну јесен.

Вишња Антипка припада усјевима који воле светлост, па је засађена на сунчаном, без вјетра мјесту. Може да расте и на сенци, али неће бити тако обилно да цвета и доноси плодове као што је под сунцем.

Ова биљка добро преживљава на свим врстама земљишта. Може расти и приносити годишње не само на иловачким, пјесковитим, пјесковитим, већ и каменим, сухим и сиромашним земљиштима. Најбоље место за ово дрво је место са кречом, обогаћено хумусом и умерено влажним земљиштем.

Сорта је од велике вредности у регионима са сувим летом, јер лако толерише дугу сушу.

Сјеме за узгој нових биљака се бере тек након пуног зрења. Од пулпе се одвајају специјалним машинама за сечење костију или ручно. Кости се оперу под текућом водом како би се остаци пулпе испрали, а затим осушили.

Пре сетве у пролеће или јесен, семена пролазе поступак стратификације. Темперсвеже семе одмах након сушења.За прољетну садњу период стратификације је најмање 4 мјесеца.Пролећна садња је погодна за регионе са сушном јесени и зимском снегу.

У 13 часова сваки посади по 8 бодова.Дубина улегнућа је 2-3 цм, а потом се засеје, растопи након клијања и повремено уклања корова.После 1 године, саднице ће бити спремне за пресађивање до сталног станишта.

Примена у дизајну пејзажа

Ова сорта са прелепим цветовима и плодовима се лако користи у групним засадима.Култура бобичастог воћа засађена као подрезана живица.То је јединствена и шарена декорација шумских ивица, тргова и доноси своје јединствене декоративне елементе сезонским и дрвеним грмовима.

У градским двориштима, у разним рекреативним подручјима можете упознати шарене грмове.Имајући у виду да ова биљка може лако да носи гас и прашину.Често је засађена као заштита од буке и загађења око стамбених подручја.

​​

Употреба у кухању

Жетва ове сорте је одлична сировина за производњу вина, ликера и лимунаде.Свјеже воће, иако јестиво, али без укуса.

Камен воћни с аромом бадема добио је највећу потражњу у кухању. Из ње праве слане зачине за јела средњеазијске кухиње.Ово је вриједна сировина за израду зачина под именом Махлеби.

Магалебскаиа Цхерри је прикладна за прављење вина и ликера

Закључак

ГрадеМагалебскаиа је универзална биљка, која има висок декоративни ефекат, плодност и непретенциозност у бризи.Због тога се лако користи у пејзажном дизајну, као иу кувању.