Сортне карактеристике белог планинског пепела Рован

користи необичне биљке.Бели орао је идеалан за оштре климатске услове Русије, јер је зимски издржљив и добро подноси сушу.Лепа црвена лишћа у јесен и црвене куглице-воће, које висе у кластерима чак и зими, задовољавају очи.Сви знају предности плода.Активно се користе као адитив за сакупљање биљака и чаја, као и за кување.

Опис сорте

У пејзажном дизајну, бобице бобица са белим бобицама комбиноване су са боровом, смрчом, јелом.Одговарајућа је и садња медју спиреја, жутика, јавора, ружа, орлови нокти.У планинским групама се користи и планински пепео како предњег тако и далеког плана.Често се ова биљка користи за садњу екрана.Главни снабдевач садница и семена су Сједињене Државе.

Постоје двије врсте ове јединствене сорте:

  • Кашмир;
  • Кена.

Размотрите њихов детаљан опис и карактеристике:

Касхмир Рован Вариети је популаран у Санкт Петербургу као украсно дрво.У другим великим градовима ово дрво је тешко наћи.Пирамидална круна и равни пртљажник са заваљеним гранама - главна карактеристика биљке.

Цвет је бледо ружичаст, а касније прелази у белу боју.У јесен, листови постају јарко црвени.На овој позадини, беле бобице,сазрели ближе средини јесени, изгледају веома импресивно.Екстерно је сличан обичном орању, али плодови се значајно разликују по снежно-белој боји и слатком укусу.

Кениаб је поријеклом из централне Кине и јужних рубова Јапана.Кина је главни снабдевач белим воћем и садницама беле рованије широм света.У средњој стази ова врста расте на највише 2 метра.Емиле Кене, кинески узгајивач, открио је ову врсту оскоруша.У част ње, ова сорта је добила име.Као и многе врсте, пепео Кена у хладним условима је биљка са 2 или 3 стабљике, па се често замењује са грмљем.Птице могу јести воће зими, а снег на црвеним лишћем и белим бобицама изгледа магично.Плодови су различити по боји од обичног пепела, као што је пепео у Кашмиру, али су много мањи.

Кенан Рован воће воће са слатким и мало киселим бобицама, што омогућава да се усев користи за кување за украшавање посуђа.

Методе оплемењивања

Постоје два начина узгоја белог оскору:

  • семе;
  • резнице.

Семена

Ова врста оскоруша је неплодна и размножава семе.У Русији постоји мањак бијелих сјеменки оскоруша, могу се донијети само са Далеког истока.То ће бити најповољнији и економичнији начин.

Семе је посађено на сунчаном месту са умереном влажношћу и киселошћу у већ оплођеном земљишту.Вриједно је садити неколико сјеменки и покрити 5 мл храњивог тла одозго.Након клијања биљке треба да изаберу најјаче.и здраве узорке и пресађују их на стално место.

Сечење

Ако постоји дрво донора, може се користити метод сечења.Идеалан за годишње избојке дугачке око 20 цм са зеленим пупољцима, ретко имају коре на деблу.

Резнице треба да буду одсечене из средњег дела дрвета, где су гране плодније.Боље је одсећи избојке у јесен, а целе зиме треба да се чувају.Резнице секу, третирају се леком "Корневин" и саде у лаганој и хранљивој земљи.

За младице се припремају бунари од 50к50к50 цм, а унапред се у јаму сипају мешавина ђубрива из водене земље, хумуса и песка у размерама 3: 2: 2.Са отвореним кореновим системом, садња се најбоље обавља у јесен.Ово ће помоћи да се укоријени у систему и да пружи прве плодове.У затвореном облику кореновог система, садња је дозвољена у пролећној сезони.

Садниј беле биљке може се купити у расадницима.Поновно засађивање дрвета добро подноси у прољеће и јесен.

Ствари које треба узети у обзир приликом садње:

  • Биљка воли топлину и светлост, неће се укоријенити на хладним и тамним местима.
  • Не препоручује се садња на влажним или ниским површинама.
  • После заслепљивања, вреди обратити пажњу на дрво и помоћи да се брже рехабилитује.

Правила неге

Редовно заливање је саставни део адаптације младог стабла на новом месту у башти.Око дебла треба очистити коров и оплодити земљу тресетом или компостом.Три путапревијање ће бити одговарајуће у прољеће, љето и након жетве. Гнојиво треба распоредити плитко, а затим ископати и сипати доста земље. На тај начин ће коријени добити максималну дозу храњивих твари.

Будите опрезни када копате у земљиште за ђубриво, јер коренски систем лежи на површини и не иде дубље. Врло је лако оштетити .

Увек је потребно уклонити избојке и избојке у право време, као и пратити болести и штеточине. Бијеле гране ровенице, на којима се појављују прирасти, благо се скраћују, а круница се разрјеђује шкарама. Неплодне гране се орезују, дајући стаблу прилику да узгаја оне које доносе плодове.

Воће треба складиштити на хладном, проветреном месту, где температура никада није испод -18 ° Ц. Воће се може чувати у замрзивачу. Усјева сакупљена крајем августа или почетком септембра.