Сорте црвеног лука, сорте лука

Многи вртлари и потрошачи једноставно третирају црвени лук са великим самопоуздањем.Ова сорта је распрострањена због својих квалитета.

Црвени лук је веома тражен међу потрошачима

Сорте црвеног лука

Позитивне особине сорти црвеног лука:

 • лијеп изглед;
 • одличан укус.

Укус сорти црвеног лука је слатко и сочно.Острвске сорте међу црвеним луком обдарене су црвеним укусом.Међу сортама црвеног лука, постоји много различитих варијанти:

 1. Цримсон балл.
 2. Греитфул.
 3. Цампилло.
 4. Брунсвицк Ред.
 5. Ретро.
 6. Блацк Принце.
 7. Иуконт.

Разноврсна црвена кугла црвеног лука је рано зрела врста луковица.Спреман је за јело за три или четири мјесеца.Луковице имају округли облик и љубичасту нијансу спољашњег и унутрашњег слоја.

Црвена кугла - рана зрела сорта

Разноврсност ове врсте производи обилне приносе и препоручује се за употребу у необрађеном облику.Узгој сорте је пожељан у облику садница, јер је сијање луковице са сјеменкама дужи и сложенији процес.

Сорта Велика сорта је хибрид, односи се на сорте просечне за зрелост.Зрење се врши на сто двадесетог дана после садње.Сијалице су исте величине. Ова врста производа се складишти дуго времена. То је главна предност ове сорте.

Цампилло лук је отпоран на болести и хладне климе. Укусне квалитете разреда разликују мекоћу и приступ употреби у свјежем изгледу.

Црвена сијалица у Браунсцхвеигу даје жетву за прву годину садње, стопа зрења је просјечна, укус је одличан.

Црвени лук ретро се односи на сорте лука које рано сазревају. Три месеца након садње материјала, формирају се велике величине сијалица. Спољни делови сијалице имају црвену нијансу и оне. које се једу бело. Конзумира се углавном свјеже, као и све врсте црвеног лука.

Црни принц је нека врста црвеног лука који има слатко-пикантни укус. Дуго се складиште и обогаћују комплексом витамина и минерала.

Иуконт брзо сазрева, даје обилне усеве и дуго се складишти. Укус у класи надмашује оштрину.

Црни принц погодан за дугорочно складиштење

Брига за црвени лук

Севок црвени лук се не разликује у избегавању других сорти лука. Слатки производи поља севка скупљају се унапријед. Главни услови за избор коначне врсте слатке луковице су ваша климатска зона и стање тла.

Култура даје приносе на пјесковитом плодном тлу. Пре него што обавите културу садње припремите земљу. Прво, морате да доделите слетањеслатки лук на којем су претходно узгајани кромпир, парадајз или махунарке.Такво ограничење лежи у стању земљишта након жетве прекурсора.Добри суседи за поврће су управо ови.Након других усева, очекивани принос усјева можда се неће појавити.Или ће производ бити слаб, не може се продавати и није погодан за људску потрошњу.

Веома је увредљиво када ваш труд пада у одвод, тако да треба обратити пажњу на садњу и прву бригу о култури.Прво, треба копати земљу.Олабављење земљишта благотворно утиче на стање тла.Садња и припрема севке је дуг процес, а брига о парцели севиона се одвија брзо и без проблема.

Избранни садни материал семена је натопљен у раствору витриола или мангана.То се ради са циљем добијања богате жетве лука и адаптације усјева.

Усјев ће бити добар ако је земља добро обучена.

Прво, пажљиво ископајте земљу, а затим очистите земљу од корова.Када се заврши ова фаза припреме, третирајте земљу од штеточина.Припрема земљишта за садњу.Засада се обавља прије дуго садње.

Да би севок спријечио од оболијевања, мора се третирати с калијевим перманганатом

Разлика у пруженој њези за плац је у које доба године се планира садња усјева.Након обраде парцеле иочишћено, полагано ђубриво.Препоручује се употреба умерене количине органских и минералних ђубрива.

Намочена севка или семе лука се саде на припремљену парцелу, чувајући удаљеност између кревета и садница.Када се појаве први избојци, редови се морају разредити од слабих и оштећених изданака.

Додатни услов за избор садног материјала је његов изглед: идентичне равне сијалице без дефеката. Када се садница клија, земља је додатно орањена током наводњавања.Вода користи топлу и умерену количину.Обилно или прекомерно заливање има негативан ефекат.

Место на коме се врши искрцавање требало би да се налази на брду.Његово место треба да буде отворено за осветљење и затворено од ветра, али лук не воли претерану топлоту.

Црвени лук као светле тачке на високом тлу

Корисне особине

Слатки црвени лук обдарени су многим витаминима и минералима:

 • витамини група А, Б, Ц;
 • Фосфор, магнезијум, хром, гвожђе, натријум и сумпор.
 • Овај производ је опремљен комплексом витамина и минерала који доприносе расту имунитета и отпорности организма на разне болести.Употреба производа вам омогућава да прилагодите рад органа за варење и повећа брзину метаболизма.

  Ако имате дијабетес мелитус или имате висок холестерол, свежа потрошња производа ће вам омогућити да се носите са овимобољења и враћају здраво стање тела.Да би се тај ефекат појавио из јела лука, додаје се храни за три лука на недељу дана.

  Горњи слој сијалице има највећу количину хранљивих материја. Само црвени лук садржи супстанцу која благотворно делује на стање целог организма.

  Црвени лук је погодан за дијабетичаре

  Осим црвеног лука, ова супстанца се не налази нигдје другдје, што објашњава потребу за редовним јелом црвеног лука. Редовном конзумацијом црвеног лука можете добити велику количину витамина и минерала, без употребе фармацеутских препарата.

  Црвени лук је производ који се конзумира углавном свјеже. Након топлотне обраде, лук губи своје корисне особине. Стога једећи лук редовно треба да буде свеж.

  У храни су популарнији лук са златном корицом. Сам по себи, производ се додаје у све врсте јела, али предности црвеног лука треба да изазову већу популарност од ове употребе. Штавише, црвени лук нема оштар укус, слаткаст је и сочан.

  Рецепти за прављење салата са црвеним луком су чести. Можете сами да размишљате тако што ћете додати своје омиљене састојке по свом укусу. Важно је да се производ користи зими и рано пролеће, када је ослабљен имуни систем људи.