Сорте парадајза прихватљиве за отворено земљиште

Парадајз има велики број сорти и сорти, од којих се многе узгајају на отвореном.То укључује детерминантне сорте, неодређене и супердетерминационе врсте које се разликују по висини грма.

Томато Риддле - ниско растусата сорта за отворено земљо

Пораст парадиси на парцели

Различни типи на парадајз се лахко городат на отворениот терен.Ту спадају парадајз са ниским растом:

 • мистерија;
 • џин;
 • анастазија;
 • Роми;
 • Рио де Гранде;
 • бобцат.

Риддле је хибридна сорта парадајза, коју карактерише велика потражња.Парадајз има глатку површину и свијетле боје.Поседују високе квалитете трговачке хаљине и предиспозиције за пријевоз.Квалитет укуса је одличан и неупоредив са било којим другим хибридом.Тежина сваке је једнака сто педесет грама, сазревају за два и по месеца.Сваки кут има ниску снагу раста и одликује се брзим развојем.Сваки грм досеже четрдесет центиметара у висину. Грмови биљака одликују се обилном вегетацијом.Њима није потребна употреба подупирача.

Главна брига биљке је фокусирање на штипање, јер загонетка даје многим пасторцима у процесу раста.За парадајз треба редовно да се негује.Сваки удаљени процес има брзо навијање,дакле, сваки пасторак може дати вртлару нове грмље рајчице.Ако вам величина плода није важна, можете одбити да је ставите.

Малина малина са парадајзом - рано зрела жетва

Гиант малина се односи на велики парадајз са раном зреном.Сваки грм има висок принос.Велики плодови нису типични за хибрида, али гримизни гигант се разликује по великим плодовима.Сваки парадајз тежи седам стотина грама.Свака четкица даје шест поврћа.Сваки трећи лист се формира четком.Парадајз је розе боје, рани и укусни.Разликују се осебујном аромом.Свако поврће има овални облик који је стиснут са стране. Из једног грма добија се петнаест килограма парадајза, ако је брига о ниским биљкама исправна. Зрно најбоље сорте у четири месеца.Сорта је отпорна на болести.

Анастасија високог рајчице производи културу на веома раном датуму.Овај парадајз је детерминантан и може формирати усјев на пару стабљика.Формирање јајника се врши на сваком пар листова.Четкица формира седам парадајза.Парадајз се сипа до двеста грама тежине.Ако се добро бринете за парадајз, принос ће бити до дванаест килограма по грму.Парадајз има црвену боју и слатки укус.биљни овал са оштрим грлом.

Анастазија рајчица може доносити плодове на два трупа

Парадајз са ниским растом са просечном брзином сазревања ромског усеваузгајан је у Холандији. Зрело воће траје дуго, сваки парадајз достиже тежину од сто грама. Четкица формира двадесет парадајза.

Кратко рођени парадајз Рио де Гранде је један од најбољих парадајза који расте до висине од шездесет центиметара. Плодови су мали са слатким укусом. Сваки парадајз тежи сто двадесет грама.

Хибрид холандског порекла бобцат је сорта са високим приносом. Парадајз достиже три стотине грама тежине. Парадајз за отворено земљиште вредан непретенциозне неге, нарочито мачкица. Сорте парадајза за отворено земљиште са ниском силом раста не морају да пружају подршку. Биљка је отпорна на болести.

Одредјени парадајз расте до висине до једног метра, непретенциозни су у неги, расту без подршке и омогућују вам да узгајате велики број грмова ове сорте на отвореном тлу ваше локације.

Томато Рио де Гранде произвела малки слатки плодови

Резистентне сорте парадајза

Најбоље сорте за узгој на отвореном пољу треба да буду отпорне на прехладе. Брзо зрење парадајза штеди садни материјал од различитих гљивичних обољења. Особитост узгоја лежи у чињеници да биљка производи усеве до августа, када пламени лутуре.

Нискоразвијене сорте отпорне на хладноћу: Цримсон Гиант и Бобцат хибрид. Они се могу одмах сијати у земљиште, без изградње структуре стакленика. Нискоразтезним рајчицама треба мало бриге. Форправилну негу парадајза са ниским растом, укључујући наводњавање, облачење и брање, треба обезбедити одговарајућу култивацију. Посебна брига о малим рајчицама није потребна.

Први у смислу недостатка хировитости у погледу бриге о њима јесу стандардни парадајз. Они не морају бити ставе, већ расту само у подршци, имају највећу стопу отпорности на хладноћу.

Бетта вариант парадајз

Најбоље сорте међу стандардним парадајзом су:

  Бетта.
 • Полар.
 • Ружа ветра.
 • Северин. Волгоград.
 • Пинк Елепхант.
 • Див.
 • Хибрид.

За два и по месеца, сорта бетта сорте парадајза сазрева. Има мале грмове који достижу висину од пола метра. Парадајз је малих димензија, тежине до педесет грама. Принос сваке биљке је два килограма.

Ружа вјетра отпорна на хладноћу расте до четрдесет центиметара.Маса парадајза достиже сто тридесет грама. Укус сорте је одличан, а особине укључују мирис парадајза. За три месеца од тренутка сетве, зрна сазревају.

Поларни парадајз - краткотрајна рана сорта

Сорте парадајза за отворено земљиште обухватају поларни парадајз који брзо дозријева, спада у ниско-растуће парадајз и расте само тридесет центиметара. Тежина једног парадајза је сто педесет грама.

Скроман Северин - најбоља сорта парадајза. Расте до педесет центиметара, а парадајз нијепукотине и дуготрајно складиштење.

Могу се узгајати на отвореном простору.Сазревање средње или касније.Тежина сваког парадајза је сто шездесет грама.Ова сорта се узгаја у великим размерама, даје константно високе приносе и има пријатан укус.

Плодови ружичастог слона су мали и слатки, сазревају се у просечном временском периоду.Парадајз Гиант има велике плодове, сваки тежак око килограма.Ова сорта има висок принос упркос свим околним условима.