Сорте парадајза: Парадајз ниским сортама

Популарност парадајза је због квалитета његовог укуса и користи. Култивација парадајза је тежак процес, који није увек праћен успехом. Ово посебно важи за почетнике вртлара. Ова тачка је лако елиминисати, ако почнете да узгајате парадајз из ниских сорти.

Низак растући парадајз је веома популаран међу баштованима

Карактеристике недовољних сорти

Парадајз са ниским растом је детерминантна група, од које грмови расту до највише једног метра у висину. Процес узгоја грмља завршава се независно, без додатне спољне помоћи.

Понекад се код ниских рајчица може наићи на оне који су полу-детерминантни - који снажно расту, али независно успоравају свој раст. Међу класификацијом детерминантних парадајза постоје сорте са супер префиксом, њихови представници не досежу ни један метар висине, док детерминанти могу достићи два.

Два типа детерминантних сорти парадајза - стандардни висок и низак раст. Први може достићи два и по метра и назива се неодређен. Узгој ове сорте је проблематичан.

Сорте рајчица са ниским растом се лакше узгајају због њихове главне карактеристике, будући да неодређене сорте захтијевајуимају вештине у правцу раста.Процеси детерминантних парадајза практично нису формирани, због чега је грм ретко и практично нема интернодије.

Парадајз са ниским растом расте до шестог цвасти. затим раст престаје и усјева почиње да сазрева. Због његовог раста дозријевање парадајза се одвија истовремено и брзо. Ниско растуће сорте парадајза - најранија брзина зрења усјева.

Ако се сорта купује са супер префиксом, раст грмова ће престати са трећом руком и стопа дозријевања плодова ће премашити детерминантне парадајзе. Ниско растући парадајз обе врсте сазријева брже, али има мање плодова.

Парадижники с детерминанти не потребуваат много за раст

.

Позитивне карактеристике

Парадајз са ниским растом се узгаја у малим стакленицима, није потребно трошити време на изградњу великих објеката.Њихова дужина је сразмерна компактности, па је могуће засадити више грмља, компензирајући мали број плодова у поређењу са неодређеним сортама.

Врсте закржљаних парадајза:

 • Жетва пете је спремна за сто пет дана након формирања првих изданака. Грм расте на осамдесет центиметара и даје црвено воће тежине сто двадесет грама.
 • Разноврсни крофни од парадајза дају плоду боје бургундије од сто четрдесет грама за два и по месеца. Буш досеже шездесет пет центиметара. Предности парадајза у његовој преносивости и дугом складиштењу.
 • Маса сваке сорте парадајзаџин може достићи три стотине и педесет грама од грма од шездесет центиметара раста.Сорта је универзална, па се може узгајати иу стакленику иу отвореном пољу.Три месеца касније жетва се бере.

Главна предност краткотрајног парадајза је њихова разноврсност, могу се узгајати и на балкону.Пошто је њихов принос увек рани, саднице расту кратко време.Постављајте парадајз са ниским растом касније од неодређених.

Парадајз Писхка производи атрактивне транспортне плодове

Представници врста имају следеће особине:

 1. Грм северњака расте до седамдесет центиметара и дајеприноси воћа тежине до сто четрдесет грама.Проклија после три месеца, универзално је.
 2. Стотиног дана зимовник носи плодове чак иу северној клими.Плод тежи двјесто грама и расте на грму високом педесет центиметара.
 3. Деведесет дана након клијања, сакупљају се плодови хибридне сорте Нортх.Његови парадајз тежи сто четрдесет грама, има одличан укус.
 4. Рана сорта акулина производи осамдесет центиметара.Тежина сваког парадајза је двеста грама.

Одредјени парадајзи су универзални.Узгајају се у свим доступним условима, погодни су за садњу на северу. ​​Нега у северним климатским условима захтева више напора у току: пасинкование, склоништа.

Томато Акулина је велика плодова сорта

Међу детерминантним сортама за отворено тло су уобичајене:

 • Плодови нежних мишева који достижу двјесто грама тежине могу се чувати мјесец и пол.Грм расте до границе од седамдесет центиметара.
 • Хибрид Аниута сазрева на 80-ти дан.Грм расте до седамдесет центиметара, сваки парадајз тежи сто двадесет грама.Отпоран је на вирусе.
 • Сорта за отворено земљиште, а слатки пољубац расте до осамдесет центиметара у висини ако се узгаја на отвореном.Свако воће тежи двадесет грама.
 • Ракетирани рајчице теже шездесет грама и дају до два килограма парадајза.Грм престаје расти, достижући осамдесет центиметара.

Ниско растуће биљке су заштићене од одређених болести које активно утичу на садни материјал у августу.Ова особина је веома позитивна, с обзиром на рањивост парадајза на болест.Што је раније садница засађена, пре ће се добити усев парадајза.

Сахалин сорта парадајза је отпорна на хладноћу и достиже висину до педесет центиметара.Брзина сазревања је три месеца.Тежина сваког воћа - сто грама, дуго се чува у састављеном облику.

Парадајз се добро развија у условима ниских температура, отпоран је на болести и није избирљив због светлости.Рани агат зауставља када достигне четрдесет пет центиметара.Сваки парадајз тежи сто грама.После стотину и десет дана усев дозријева.

Томато Снов Леопард добро подноси ниске температуре

Екстремни север фаворизује негативне условезбог своје једноставности у бризи. Тежина сваког грма у просеку достиже шездесет пет центиметара, а на стоти дан парадајз сазрева. Тежина сваког парадајза достиже осамдесет грама. Јаки сњежни леопард плодови рајчице триста грама тежине. Прихватљиво је за сјеверни регион и за стакленике.

Брзина зрења акварела стотину дана, парадајз издужен за сто грама сваки. Раст грма је суспендован.

Акварел парадајза даје издужене плодове од 100 грама по тежини

Узгој парадајза детерминанте

Ако планирате сијати парадајз са ниским растом са одличном отпорношћу на хладноћу, препоручује се сијање директно у земљиште. Погодан период за сетву је крај априла - почетак маја. Основни услов је да се земљиште на локацији већ загреје. Затворите башту и узгајајте биљку на покривач. Изолациони материјал се може уклонити у јуну.Парадајз сазрева до августа.Због директне сјетве сјемена у тлу, могуће је избјећи зарастање рајчица. Сорте отпорне на хладноћу не реагују на хладноћу када се правилно узгајају. Ако је грм оштећен, рестаурација је брза и без посљедица. Ове сорте укључују:

 • Дозријевање у коловозном висибабу, које се сије на пријелазу из априла и маја. Сваки парадајз тежи сто педесет грама.
 • Упркос контрасту температура и могућих разлика, Столипин је стабилан и одржава високе приносе. Сваки парадајз достиже сто двадесет грама, расте на грму од шездесет центиметара раста.
 • Врло рани ступањ коштања расте и до педесет центиметара, плодови су тешки шездесет грама.

Узгој парадајза са ниским растом је користан и то због чињенице да расту у кратком времену, дају стабилан усев и не требају интензивну негу.

Томато Бони - плодоносна сорта

Већина парадајза са ниским растом није пасторак и не везује се, неки се најбоље узгајају без семенки, што поједностављује бригу о биљци. Ако желите да узгајате непретенциозну сорту - посадите стандардне парадајзе. Током читавог периода раста нису забодени. Ови парадајзи имају дебели стабљик и кратак раст, тако да су отпорни. Да би се биљка заштитила од ветра, потребно је да се биљка засади на правом месту или да се веже. Ове сорте укључују:

 1. Рани раст бетте, чији је плод спреман у трећем мјесецу. Грм расте до педесет центиметара. Сваки грм даје два килограма. Сетва почиње у априлу.
 2. Жбун руже ветрова расте за највише педесет центиметара и производи плодове од сто тридесет грама. Подложан је транспорту и дозријева стотог дана након сетве. Парадајз је отпоран на хладноћу и узгаја се директно сјетвом у земљишту.
 3. Сваки грм поларног расте до висине од тридесет центиметара, а парадајз тежине сто педесет грама.

Узгој рајчица са ниским растом врши се у свим условима, како у стакленику, тако иу затвореном простору и на отвореном. Такве биљке могу безбједно растидодатно осветљење и на малом простору.Украсне биљке расту двадесет центиметара и дају парадајз са двадесет пет грама.Они су непретенциозни и брига за њих је једноставна.

Разноврсни украсни парадајз укључују Божју краву, прсте од вишања, градског становника.Последње две врсте хибрида расту од четрдесетак центиметара са плодовима од тридесет грама.

Да би се убрзао развој потоњег, производе се зрна.Први тип се приписује раном тридесет центиметарском расту са 20 грама парадајза.

Плодови чешњака рајчица дају мале издужене плодове

Типови детерминантних парадајза

За парадајз са ниским растом укључују:

 • а) трешња
 • малени плодови;
 • велике плодове;
 • су црвене;
 • пинк;
 • десерт;
 • у облику шљиве.

Међу сортама ниског парадајза, постоји много различитих врста, које се међусобно разликују по изгледу, брзини зрења и укусу.

Парадајз парадајз-поклон има просечно време зрења и расте на осамдесет центиметара.Свако воће тежи двјесто грама.Парадајз у облику су округли и издржљиви испред болести и климатских особина.

Поклон парадајз за жену је издржљива, крупно плодна сорта

Шездесет грама парадајза наранџаста крема има наранџасту боју и расте за метар, способан да доноси плодове у тешким климатским условима.

Газпачо парадајз може нарасти до четрдесет центиметара.Више негопогодни услови за узгој су метода отвореног тла и пресађивање. Зрело парадајз долази на сто двадесетог дана плодова осамдесет грама.

Кулинарски специјалист сазрева стотину дана, чији грмље досежу један метар висине. Кулинарски плодови су издужени и сваки тежи сто грама. Карактеристике - издржљивост пре болести. Семко производи велике плодове од сто педесет грама, могу се складиштити дуже вријеме и стога су подложни транспорту на велике удаљености. Грмље дозријева седамдесет центиметара на сто и други дан. Семко не реагује на неке гљивичне болести.

Грмић дугачак један метар од ружичастих образа носи плодове на парадајзу за по три стотине и педесет грама, боја плодова је ружичаста. Грмље досежу један и по метар висине.

Образи рајчица роза производе плодове масе до 300 г

Нега парадајза

Често, када се брину о ниским рајчицама, кажу да их нема потребе жртвовати и подвлачити. Али већини ових парадајза потребна је ова њега. У случају непредвиђених ситуација боље је везати парадајз. То омогућава приступ грмљу ваздуху, обезбеђује светлост од сунца и не даје приступ штеточинама.

Грмови са ниским растом не дају увек пасторке, или се мало формира. Пасонични облог нормализује оптерећење биљке. Ако не убодете биљку, нећете моћи да сазрете на време и изгубићете усев парадајза.

За све врсте парадајза потребна је одговарајућа нега: ђубрење, отпуштање земље, везивање,пасинкование, заливање, прерада. Ако се биљке са ниским растом обилато оплођују азотом или органском твари, грмље ће се почети растезати. Ово ће негативно утицати на време сазревања, количину и квалитет усева.

Храњење мора бити одабрано према својствима сваке сорте. Ако гнојиво није довољно или је брига погрешна, разумјет ћете га по изгледу: стање лишћа, грм. Писмени додатак укључује поташице-фосфорне додатке, а када се сипа парадајз, можете додати азот.

За правилну садњу препоручује се да се гради на климатским карактеристикама вашег региона. У зависности од климе, почетка топлоте и хладноће, бирајте сорту и биљку. Тиме ће се избјећи губици и непредвиђени трошкови.

Садња семена малог парадајза се прави неколико месеци пре него што усев сазри. Главна ствар је да се прецизно одреди време за узгој садница тако да се не прерасте. Растегнуте саднице развијају се дуже на отвореном пољу.