Сорте крушке Крушка

Вероватно у башти или на парцели сваког власника постоји место за крушку.Зато што су плодови овог стабла укусни сочни.Скоро свако их воли.Од сорти крушака издвајају се само крушке, које не захтевају опрашивање извана.Које врсте крушака ће бити описане у овом чланку.

Већина сорти крушака, као и остала воћна стабла, су унакрсно опрашене.воћке су укрштене.То значи да је за формирање воћа потребан полен других врста крушке.Овдје долазе у помоћ инсекти који носе цвијет од једног цвијета до другог.Током самопрашивања одвија се процес комбиновања женских и мушких ћелија.У овом случају, опадање плодности или плодови се уопште не формирају.Због тога је опрашивање његовог полена ограничено у биљкама.

Самопољивање крушке или других биљака помаже биљци да буде независно од временских услова за добијање сталне жетве.Самоплодне сорте крушака су погодне за подручја са неповољним климатским условима у време цветања дрвећа: хладна, јака киша, без пчела.Могу се узгајати у једном низу.Али ако су међу њима засађене крушкесорте опрашивача - то ће помоћи повећању приноса.

Да би се утврдило да ли је сорта самоплодна или не, следећи експеримент се спроводи пре цветања стабала:

 1. Једна гранчица се ставља на изолатор од газе како би се спречило опрашивање инсектима.
 2. Вештачко опрашивање цвећа са унапред припремљеном поленом од исте врсте крушке, али узето из других стабала.
 3. Друга гранчица није опрашена, већ заштићена од инсеката.
 4. Цвијеће треће гране се не затварају, оне остају за природни начин опрашивања.
 5. На свим гранама бројати цветове. Током сазревања плодова, упоређује се број плодова сваке гране, утврђујући сопствену плодност дрвета.
Ово искуство се понавља три године. Ако више нема плодова на грани крушке са само-опрашивањем него на грани са природним опрашивањем, ово је самородна сорта. Крушке које дају од 15 до 40% плодова из целе количине цвећа припадају самоносивим. Ако је само 0,4% само-неплодан тип.

Ниже ће бити описане сорте популарних самоплодних крушака.

Цхизховскаиа

Чизовскаа карактеризира висок принос

.

Ова врста се односи на сорте крушке које касне зрења, које су отпорне на јаке мразеве и многе болести. Крушка достиже висину од три метра, одликује их другачија круна. Три године касније почиње да даје прве плодове. Цхизховскаиа карактерише висок принос. Плодови су жућкасти, пола плодови са ружичастим нијансама. Плеасант Флаворингсвојства - слатка са мало киселости. Месо је трошно, жуто-беле боје. Пошто је ова сорта самоплодна, препоручује се да се у близини посади друге врсте крушке.

Нежност

Разноликост њежности је изведена преласком сорте Субјект са Клапповим Пет. Његови плодови имају тенденцију да се дуго задржавају на нултој температури.

Круши Нежност велике форме, достигне 200 грама

Зреле крушке се јављају крајем августа. Њихова боја је зелена, али трећи је обојен јарко црвеном бојом. Имају велики облик, достижу 200 грама, слатко-киселог укуса. Њежност се одликује високим приносом, отпорношћу на ниске температуре, што омогућава нормално подношење зимске хладноће.

Банкет

Касна сорта сазревања, створена на основу прелаза годишњице Корнееве са Оливиером де Серресом. Дрво са дебелом, широком круном, пирамидалном структуром, одликује се јаким лишћем.

Сама гране су кривине са правцем према горе. Листови су глатки и сјајни, тамно зелене боје, елиптичног облика.

Плодове банковне крушке карактерише велики, али правилан облик. У тежини достижу 260 грама. Боја крушке је жуто-зелена, а на сунчаној страни је нијанса малине. Воће сочно са благом пулпом, беле боје. Имају укус веома слатко и кисело.

Плодове банковне крушке карактерише велики, али правилан облик

.

Зрело воће се дешава крајем септембра. Држите их у фрижидеру или у подруму до крајаЈануарПлодови имају прилично атрактиван изглед и погодни су за посао.Они се не распадају са дрвета, нормално толеришу транспорт.Банкетска крушка почиње да доноси плодове 3-4 године након садње.Захваљујући само-плодности, дрво систематски производи обилне приносе.Сорта са умереном отпорношћу на болести.

У знак сећања на Јаковљева

Јесенске врсте крушке добијене преласком сорте Тиом са француским погледом Оливиер де Серрес.

Крушка у знак сећања на Јаковљева почиње да доноси плодове четири године након садње

Крушка се одликује добрим приносом и високом отпорношћу на красту.Дрво је мало, средње дебљине.Способан је за производњу многих изданака средње дебљине.Главни изданци су постављени паралелно са земљом.Плодови су средње величине, врло сочни, слатког окуса, жућкасте боје.Користе се у сировом облику и активно се користе као сировина за џем, компот.Плодови подносе транспорт.

Крушка у знак сећања на Јаковљева почиње да доноси плодове четири године након садње, иу седмој години можете добити пристојну жетву .Дрво је малог раста, што омогућава да се садња дебље како би се добило што више воћа од мање површине земљишта.

Рогнеда

Име крушке је дано у име полотске принцезе Рогнеде трагичном судбином.Сорта је веома популарна у вртовима у Москви.

Рогнеда отдела на мраз

Рогнеда има следните карактеристики:

 • отпорност на мраз;
 • висока отпорност на главне врсте болести;
 • брз почетак плодности (након три године);
 • осебујан укус са нотом мушкатног орашчића;
 • добра плодност (једно дрво може произвести око 50 кг воћа);
 • дивни плодови, добро очувани (скоро два месеца на хладном месту);
 • незахтјевна за пољопривредну позадину;
 • перспектива узгоја.

Сваке године дрво расте круном за 40 цм, тако да након садње морате размишљати о простору за гране за будућност. Ако је таква сорта посађена у једном реду, онда удаљеност до дебла сљедећег стабла треба бити најмање 4-5 метара.