Сорте кромпира које не једу колорадо Кромпир

Упркос чињеници да је проблем утицаја колорадског крумпира на плантаже кромпира широко распрострањен, резултати експерименталних истраживања су показали које сорте колорадског кромпири не једу.

Проблем на въздејството на колорадо хлебова на плантажи кромпиров е широко распространен

.

Узгој одрживих сорти

Експерименталне студије су показале да нови лист крумпира не подлеже уништењу од стране колорадског крумпира. Мере за одређивање ефеката корњачког крумпира на различите сорте кромпира показале су да сорта новог листа није погођена штеточином.

Поред ових сорти засађене су и друге сорте кромпира, које су биле контаминиране колорадојанским, па чак и сродним условима: суво вријеме и врућина, нису дозволили штеточини да оштети сорте новог листа. Једини и главни недостатак ове сорте је да је трансгена, чак ни колорадски кукуруз не једе овај кромпир.

На територији Русије, трагање за уклањањем кукуруза који је отпоран на бубе почео је 50-их година. Будући да штетник преферира сорте кромпира, узгајивачи су покушали да извуку сорту укрштену из дивљих и култивисаних кромпира. Био је заштићен од напада буба, али је имао негативан укус, те је због тога постао неприкладан за људску потрошњу.

Каснији покушај био је проналазак сорте која се након тога брзо регенеришеоштећење буба.И главни фокус истраживања био је узгој сорти са одличним укусом и способношћу да сузбије развој ларве кромпировог буба.

Постоје многе врсте кромпира који су отпорни на болести и промјењиву климу.Многе сорте преживе у суши и неће постати жртва вируса.Међутим, међу многим врстама кромпира постоји мања количина оних који нису изложени добро познатој штеточини - колорадо.

кромпири уске интернодије.Утицај на такве врсте је тешко за колорадског крумпира, тако да практично нису изложени кукцима.

Много зависи од бриге за садни материјал.Често је најбољи претходник кромпира који се назива дјевичанско тло.Важно је благовремено руковати врховима и хранити и корен и фолијар.Јаки грмови богати храњивим састојцима моћи ће да се одупру свеприсутној буби која се размножава брзином муње.

За висококвалитетну и правилну негу неопходно је квалитетно орање тла и стављање ђубрива тамо.Након тога припремају гомоље, клијају се и сијају или у цјелини или се дијеле на неколико дијелова.У другом случају, места сечења у обавезномналог се третира пепелом. Ово помаже у заштити биљке од штеточина. Можете да ставите пепео у земљу пре садње.

Када се на грмљу појаве први клице, они ископају земљу и оплоде је. У процесу раста и развоја грмља на њих се наносе спреј решења. штити од ефеката паразита и храни их витаминима и корисним супстанцама. Ово су обавезни услови који чине сорту отпорну на болести и штеточине, као што је Цолорадо штеточина.

Много тога зависи од бриге о одабраној сорти, тако да и најтврдокорније врсте могу постати жртве паразита ако се не бринете о култури.

Средно-разноврсна сорта Луговскои, когда нај-малко относатса с колорадо хроми

Карактеристике издржљивости

Издржљивост производа од кромпира на ефекте кукаца, који једу лишће грмља, је:

  • Бубе немају ларве на малим листовима, а буба неће јести такав грм.
  • Ако производ има крупно лишће и кромпир има савијен грм, онда га буба неће јести.
  • Гликоалкалоиди који се налазе у кромпиру узрокују смањење ексцитабилности.
  • И пад нивоа репродукције колорадског крумпира, који једе кромпир. Ове супстанце смањују раст инсеката и инхибирају њихову репродукцију.
  • Буба храни оне биљке које су слабе. Ако грму недостају хранљиве материје или је склон болестима, штеточина ће радо појести своје меке и њежне листове.
  • Најмање подложно штеточинипроизвод Пересвет, Луговскои, орбита, Глов.Не постоји идеално заштићена сорта од штеточина, али оне су најмање погођене њеном активношћу.

Постоји око четири хиљаде врста кромпира.Од њих само седам није оштећено од стране буба. Само овај мали дио штеточине не једе.Оваква одбојност према штеточини узрокована је чињеницом да су листови сорти крути и изостављени.

Те сорте: Јутро, Ласок, Бриански, Каменски.Ове врсте нису трансгене, добијају се уобичајеним радом одгајивача.За житеље и мале фармере ове сорте ће бити право спасење, јер значајно смањују трошење времена и труда на збрињавање садног материјала.

Сорта Бриански је отпорна на штеточине

Буба не једе ове врсте јер је не привлачи својом структуром листа.Неки се могу плашити страха да су ове сорте без укуса.Њихова позитивна својства на отпорност штеточина не престају.Не само да их буба не једе, већ су укусни и издржљиви.Жетва ових врста је у изобиљу.

Брианск кромпир се недавно узгаја.Отпоран је на штеточине и болести врста, дуго се чува.Гомољи су округли са црвеном кожом и малим очима.Садржи више скроба и има одличан укус.

Ласок је белоруски тип кромпира који има пријатан укус.Производ даје висок принос и погодан је за узгој на тлима различитих структура.Има жуту кору идобија на тежини двјесто грама.Продуктивност у оцјени је висока.По укусу заузима водеће место међу свим познатим сортама кромпира.

Ласоок је белоруски тип кромпира, који има пријатан укус

структура.

Поглед Јутро се одликује одличним укусом и високим степеном приноса.Овај производ је отпоран на сушне климе и отпоран на болести врста.

У зависности од квалитета неге која се пружа постројењу, то зависи од тога да ли ће бити изложена штеточинама или ће моћи да се одупре несрећи колорадског крумпира.