Сорте и опис коњске боје коња

Боја вуне је веома важна за постојање коња у дивљини. Коњи постоје у различитим бојама: црвена, сива, црна, пинто, увала и др. Када коњи живе у шуми, њихова боја може бити најнеочекиванија. То ће зависити од боје природе око њих или од годишњег доба. Културне пасмине коња имају разноврсне боје, због чега се издвајају из дивљине.

Коњ залива

Одијела за коње

Од чега зависи бојење? Највећи утицај има колорит коже и косе.Да бисте одредили боју коња, морате знати коју боју има коњ за очи и кожу, јер се комбинирају једни с другима, стварајући посебан окус.Узгајивачи коња броје око тридесет нијанси од четрнаест пруга. Неке од њих су карактеристичне за одређене расе, док су друге свеприсутне.

Једном су наишли коњи ексклузивних и чудних нијанси вуне. Људи су их доживљавали као вредне, чак ни не знајући за расу. Недавно су се појавиле многе племенске књиге које описују врсте пруга, у зависности од врсте животиња.

Боја почиње да се појављује у малој животињи од рођења, а боја се касније може променити. Код коња, који су још стари око шест месеци, мека и дуга коса постепено се претвара у краћу, формирајући појединачну боју. Широм светавелики број одела за коње.

Дивљи коњи имају црну боју, али на крају ногу добијају смеђкасту нијансу за косу.

Скипови обично наилазе на чоколадну боју са црвеном или било којом другом бојом.Грива и реп су угаљ, понекад са смеђим одсјајем, удови исте боје.Млади коњи имају беле ноге, али са годинама потамне.

Млади коњи имају залив одијело, ноге су обично бијеле

Постоји велика палета на темељу које је идентифициран одијело.Тамни заљев: боја тијела је богата чоколадом с црним мрљама.Лагани заљев: грива и реп су смеђи, тијело је лакше.

Боја коња ствара први утисак о животињи.И она је "модерна" и "није модерна".Ове тенденције се увек односе на власнике ергела.Нијансе смеђе, црвене, бијеле и црне боје чине основу читавог спектра боја.Прве су најпопуларније, више њих се може наћи на сликама и филмовима.

Коњи на линији фронта у изнајмљивању и спорту.Овај феномен није случајан, јер читава тајна лежи не толико у боји као у природи животиње.

Заливни коњи су веома популарни у спорту

Врсте одељка

Постоји неколико типова одела:

  • Вишња или црвена.Длака је јарко црвена.Коса таквих животиња је обично црвено-црвена, црвено-браон, понекад и трешњаве боје.Коњи који су тамнији имају трешњин тон.Присуство црне вунезглобни зглобови, на њима су видљиве мрље од бијеле косе.
  • Тамни залив. Због тамне боје, они се погрешно сматрају црним или Карак. Они се разликују од ових раса по томе што су црно-браон у врату, глави, сапи, леђима и са угљеним телом, репом, гривом и ногама, у подручју скочних зглобова, а сва преостала вуна је тамно браон. Ово показује лепоту и милост коња.
  • Светло заљев. Боја ових коња је тамно-дамаста, тако да их не-специјалиста не може разликовати од тамног дамаста. Подласаиа маскара је обично видљива на глави, репу, грива, јер у овим деловима тела постоји бела нијанса. Ноге су тамносмеђе са зебричном, на гребену је појас угљен у боји који им се преносио од дивљих предака. Очи и уста су окружени лаганим тен. Бијеле точке се појављују у подручју глутеала и препона.
  • Кестен. Коњи имају живописну и свијетлу нијансу кестењасте коже у тијелу животиње. Изгледа изванредно лепо на сунцу. Боја је равномерна и засићена. Само грива, реп и скочни зглобови могу бити различите нијансе.
  • Деер-баи. Труп таквих коња је таман изнад и испод њега је светло. Тело у пределу леђа и сапи је обојено у тамне боје, али је зона абдомена и њушке осветљена. Постоје лагане увале и тамне сорте.
  • Суцкерс. У пределу очију, уста и препона (повремено на задњици и лактовима) бели тан. Типична боја браонкаста. Примио је велики број популарних имена која су у старомприче и легенде.
  • Голден.Кожа ових коња је углавном златна или пешчана.Оно што изгледа као проклето одело.
  • Карак.Тело, грива и реп неке боје угља могу бити збуњујуће, јер постоји површна сличност са заливом и црном.У многим деловима тела постоје длаке црвене или чоколадне боје.

Примијећено је да коњем доминира увала, од које се формирају саврас, исабелла, сребро-залива, коњска одијела од коња.

Коњ тамне боје залива

Заливци имају широк спектар нијанси смеђе, готово црне и богате црвене боје. Залив и црвено одело имају сличну боју.Црна боја ових животиња је капут на ногама, као и грива и реп.На телу животиња налазе се мрље од дрвеног угља.У чистим оделима наилази много исприка.Од дивљих коња до неких залива карактерише уздужна трака на гребену и пруге на крају ногу.Одијела за мачке су уобичајена у свим пасминама, а указују и на елеганцију и атрактивност коња.

Нервни систем

Боја коња одређује одређени пигмент, чије присуство или одсуство зависи од генотипа.Лако је идентификовати 4 главне врсте боја које имају свој тип наслеђивања.Међутим, свака од њих има нијансе и варијације.Кохлер може да се састоји од две боје или да се разликује у различитим деловима тела.Већина животиња у старости почиње да сиви.Појава овог драстично се мења.Изузетакправи тамно одело.

Са годинама, залив коњ постаје лакши

Хуе је знак различитих пасмина. Боја је блиско повезана са нервним системом и могућим болестима. Сиви коњи су под ризиком од меланосаркома. Слабе кости се могу претпоставити код животиња са великом количином беле боје. Постоје докази да сива нијанса указује на њежност и слабу издржљивост. Црнци се сматрају врућим и љутим.

Насупрот томе, залив је прилично уравнотежен, издржљив и поуздан. Ове речи потврђују и чињенице да такмичари овог такмичења најчешће добијају на такмичењима.

Браон "кошуља"

Длака коња је смеђе боје са различитим нијансама. Између осталог, има много тамних длака, али то не мења целокупну слику. Ноге, грива и реп на крајевима су често црне. Сличан феномен може бити и на лицу. Са Савраском, видљива су светла подручја на телу. Бијели екстремитети код новорођених ждребади, замрачени с годинама, сматрају се нормалним.

Хорсе витх Савра суит

Боја залива одређена је геном који је пронађен у великом броју пасмина коња. Ова чињеница сугерише да је она била доминантна и код дивљих животиња.Данас, љубитељи коња све више гледају према животињама сложених боја (нпр. Оне разигране).Међутим, тамни коњи у заливу остају на врхунцу популарности. У овом оделу, људе привлаче многе карактеристике. Међу њима је и прекрасна вањштинаљубазни, лојални, мирно понашање, као и жеља да верно служе свом господару.

Сви знају израз: јахач на заливском коњу. Ови коњи, који поседују невероватну снагу и добар темперамент, увек ће бити на првој линији на тркама и на терену.