Сорте грожђа за средњи појас: Минск пинк

За виноградаре северних региона и средњих стаза, избор двадесетог века створио је разноврсне сорте које се узгајају у релативно оштрим климатским условима. Ове сорте грожђа карактеризира непретенциозност, отпорност на снижавање температуре и једна од популарних опција - "Минск пинк". Окуси воћа су цењени од стране виноградара. Јагоде су погодне за потрошњу на лицу места или за производњу вина.

Минск Пинк Грапес

Карактеристика

„Минск Пинк“ је сорта коју су 1952. године добили белгијски узгајивачи у сарадњи са Институтом за биологију Академије наука Белоруске ССР. Основа је сорта металног грожђа, која је опрашивана мешавином хибридних сорти полена. 2005. године „Минск Пинк“ је званично регистрован у Белоруском државном регистру грмља.

Спољни опис

Екстерни стандард ове табеле одговара следећем опису:

 • лишће средње величине, заобљено;
 • лист са три лопатице, благо изрезан, са оштрим зубима на ивицама сечива;
 • спољна страна лишћа је неравна, унутрашња страна је прекривена длакама које чине патину;
 • цвеће оба пола;
 • хрпа малих, једноличних ширина, високе густине;
 • маса гомиле - више од 250 грама;
 • средње плодове (тежина)2,8 грама), тамно роза боја, кожа је издржљива и танка;
 • семена су велика, по 3-4 у сваком грожђу;
 • бобице су сочне, слузаве , са добрим садржајем шећера (од 22 до 25 процената);
 • ружичасто месо, карактерисано окусом јагоде.

Потребне су велике жбуње - формације. Избоји добро сазревају, максимална дужина је до три метра (55% њих доноси плодове). На сваком изданку који се рађа плодом формирају се 1,3 цвасти. Цхубукс се укоријенио лако.

Грозје грожђа Минск Пинк на грму

Некретнине

Сорта је универзална, веома ране зрелости - период од прве лишће до сазревања плодова траје три и по месеца. У региону Витебска, жетва је сазрела почетком септембра. Сорту карактеришу високе стопе сакупљања (до 3,3 килограма по биљци). Отпоран је на плијесан и умјерено је отпоран на оидиум. Ова грожђа је склона сивој трулежи. Винова лоза се често деформише под тежином обилне жетве, тако да је потребно нормализовати број гроздова. Лош превоз превоза.

Висока отпорност на мраз и хладноћу, тип сорте - непокривен. Минимална температура која је оптерећена приликом тестирања грмља - минус 26,9 степени. Сорта се користи као култиватор дрвећа.

Царе

Било која земља је погодна за садњу, али је боље одабрати плодно (црно земљиште). Биљка у пролећном и јесенском периоду, у исто време прави ђубриво. Након што грм није оплођеннаредне три године - треба му довољно хранљивих материја од првог храњења. Сорти треба један или два превентивна третмана за гљивичне инфекције. У сјеверним предјелима грмови се савијају на површину тла за вријеме зимовања.

Обрасенниј виновиј грм Мински Пинк

Комплекс акција за збрињавање непретенциозног "ружичастог Минска" обухвата:

 • орезивање (остављајући 5 до 7 очију на изданку, од 25 до 30 на биљци);
 • Гартнери;
 • минерално ђубриво ђубриво (два до три пута годишње), а након 2-3 године - увођење органске материје (стајњак, компост).

Сорта винове лозе Минск Пинк је погодна за фарме које се налазе у северним регионима са оштријом климом. Ову опцију карактерише отпорност на смрзавање. Од засада разреда добијају се богати усјеви који одговарају за директну потрошњу у храни и производњу сока, алкохолних пића.