Сорте грожђа са раним зрењем плодова - преглед са описом и фотографијом

За многе вртларе виноградарство је постало омиљена активност. Сјајан виноград у којем ране сорте грожђа расту са укусним, сочним и мирисним бобицама је сан многих.

Данас ћемо представити најбоље ране и ултра ране сорте грожђа са њиховим описом и фотографијама.​​

Ране сорте су у великој потражњи

Рани зрели хибриди

Сваке године узгајивачи производе нове хибриде грожђа са одличним укусом, невероватном аромом плодова и могућношћу добијања ране жетве.

Алек

Једна од најбољих врста раног сазревања. Даје великим бобицама амбер боју. Унутар бобица садржи средње густо, сочно месо са наглашеним окусом мушкатног орашчића. Жетва се вреднује за добар квалитет чувања, одличну презентацију и преносивост.

ГрожђеАлек'с Еарли

Алек-ов хибрид се узгаја и на домаћинствима и на великим плантажама за производњу висококвалитетних пића.

Еарли Астракхан

Људи ту културу називају грожђама Каттаак или грожђице Аг. Ово је столни хибрид раног сазревања, који се често може наћи на територији јужних региона Русије.

Даје велике, глобуларне бобице бледо жуте боје са дебелом кожом. Унутра се налази слатко-кисело месо са складним деликатним укусом. Четке нису густе, средње величине, у облику конуса. Грмови се одликују средњим растом. Опис: висока стопа плодности, могућност превоза на велике удаљености, добар квалитет чувања воћа.

Грожђе за рано сазревање Астрахан се узгаја у јужним регионима

Прелепе бобице овог хибрида су веома тражене међу потрошачима. Расадници су одлични за производњу висококвалитетних сорти.

Аркадиј (Настиа)

Овај хибрид би био узгајан домаћом селекцијом. Изванредна култура раног сазревања. Плод се јавља четири месеца након цветања вегетативних пупољака.

Јагоде велике величине, са увећаном његом. Зреле бобице боје јантара су веома укусне, а танак мускат укус је прореден. Групе су густе, велике масе од 500 г до 2 кг, имају цилиндрични облик.

Грозје Аркадија - најукусније од раних сорти

Ако размотритенајбоље грожђе рањеног зрења, потребно је дати предност овој посебној сорти.Жетва има одличну утрживост, одличан укус и добру транспортност.

Аркадије саднице грожђа почињу да формирају прве гроздове годину дана након садње.

Грмови су снажни, високоприносни, добро се укорењују и имају одличну зимску тврдоћу - издржавају и до двадесет пет степени мраза.

Црна без семена

Биљке раног сазревања носе црне средње јагоде.Бобице се сакупљају у гроздове, тежине 0,5 кг, не садрже јаме, за које су од велике вредности међу потрошачима.

Црна без семена - најранији осип

Грмови су отпорни на мраз, издржавају до двадесет девет степени мраза.Дакле, зими им не треба склониште.При избору раног грожђа треба обратити пажњу на овај хибрид, посебно ако се планира узгој винограда у регионима Средњег појаса.

Поред наведених предности, ова врста има добру отпорност на болести и штеточине.Ова култура не захтева никакве превентивне третмане, што је важно и за љубитеље еколошки прихватљивих производа.

Бугарска је отпорна

Рана сорта грожђа, која укључује:

 • Велики плод.
 • Одличан укус и мирис воћа.
 • Непрецизност у бризи.
 • Добар принос.
 • Отпорност на зиму - до двадесет петстепени мраза.
 • Отпорност на гљивичне инфекције.

Бугарска је отпорна - рана сорта која се не боји болести

Вицториа

Хибрид раног сазревања, добијен укрштањем еуро-амурских врста. Цијени се не само по укусу, већ и по атрактивним својствима воћа. Бобице су велике, црвене боје. Плод се јавља у року од четири месеца од почетка вегетације.

Јагоде су пријатне са благим укусом мушкатног орашчића. Они су овални или јајолични, скупљени у лабаве, конусне четке теже од 550 до 750 г. Зрело усјева остаје на грму дуго времена без губитка своје презентације и укуса.

Грожђе Вицториа се може складиштити неколико месеци

Ово је хибрид плодних плодова, који је склон преоптерећењу усјева, треба га правовремено нормализовати.

Викторија - снажна, отпорна на мраз, усев је преносив. Грожђе ретко има плијесан и оидијум.

Делигхт перфецт

Култура раног сазревања која расте, која почиње да доноси плодове у другој години живота. Мраз-грмље - издржати до двадесет седам ступњева мраза, имају добру отпорност на болести. Сорту карактерише преоптерећење грмља, тако да је неопходно да се омјери број пупољака на виновој лози.

Делигхт перфецт има свесно име

Бијеле јагоде, средње величине са меснатим и врло слатким месом. Кластери су велики, са добром пажњом достижу тежину од 2 кг.

Цардинал

\ т Веома рани тип стола је достигнуће америчке селекције. Главне предности сорте:

 • Велике плодове. Јагоде су пурпурно-црвене боје са благо задимљеним цветањем. Унутар воћа се налази сочно, веома слатко, зеленкасто-бело месо са благим укусом мушкатног орашчића.
 • Способност превоза усјева на велике удаљености и одличног квалитета одржавања.
 • Отпорност на болести.
 • Доследно високи приноси.

Кардинал Грапе има највеће бобице

Блацк Кисхмисх

Ово је табеларни хибрид раног сазревања који је постао широко распрострањен у Јерменији и Централној Азији. Црни кисхмисх плодови црних, овалног облика са меснатим, сочним и врло слатким месом.

Кишмиш црн средњи. али веома слатко

Јагоде се скупљају у растреситу велику четку са лабавом структуром у облику цилиндра или конуса. Грмови са снажним и добро зрелим виновим лозама. Вреднује се за стабилне и високе приносе.

Узгајана за свјежу потрошњу, прављење сокова и грожђица. Црни соддер се користи као залихе за узгој нових хибрида са великим ресама.

Краљица винограда

Уникатен, високодостатен тип на рано сазреваве, достигнуваве на ма | арската селекција. Добијено је укрштањем два типа - бисера Саба и Елизабете.

Краљица винограда - врло продуктивна сорта

Плодове велике овалне или округле бобице боје јантара. Плодови су прекривени јаком, дебелом корицом. Унутар садржи сочну пулпу средње густине са додацима мушкатног орашчића. Кластери су велики, средње густине у облику цилиндра или конуса.

 1. Предности: висок принос, добри виногради и зрелост грмља.
 2. Недостаци: пуцање плодова, непреносивост и брзо труљење воћа.

Маделеине Вхите

Ово је столни хибрид раног сазревања, који су произвели италијански узгајивачи. Јагоде су светло зелене, средње величине, овалне или јајоличне. Унутар воћа садржи веома укусну, меснату и слатку пулпу са складним укусом. Берриес харвестед

\ т

Вхите Маделеине има врло слатки укус

у густим цилиндричним четкама.

Грмље среднерослие. Ова култура се често користи као сток за узгој изнад раних сортних столова са висококвалитетним приносом.

Нови поклон за Запорожје

Ово је релативно нова врста великих плодова са добром отпорношћу на мраз - издржава до двадесет шест степени мраза.

Новиј поклон запорожских удара с размерами плодов

Воће са великим плодовима масе до двадесет грама. Цисте су цилиндричне, досежу 1 кг тежине, и са добром негом - 1,5 кг. Продуктивност је стабилна, просјечна. Жетва је добра са одличним укусом и добро се транспортује.

Ултра-ране сорте

Појавио сеУлтра-зрели хибриди грожђа имају јединствене агротехничке квалитете и веома су популарни међу модерним виноградарима.

Мускат Воронеж

Има велику вредност у прехрамбеној индустрији.Житарице се користе не само свеже, већ се користе и за припрему вина, сокова и сувог производа - грожђица.

Мускат Воронеж отлично плодове во северните региони

Предности:

 • Висока отпорност на болести.
 • Невероватан укус воћа са аромом мушкатног орашчића
 • 100% зрење винове лозе.
 • Повећана отпорност на мраз - до двадесет осам степени мраза.
 • Висок принос.

Ако узмемо у обзир најбоље ултраеарн сорте, Вороњешки мушкатни орах заузима водећу позицију у свим параметрима.

Руски амбер

Биљке су снажне и врло ране сазревају.Јагоде су веома укусне, боје ћилибара, мале, пријатног и мирисног меса.Ова сорта је цењена због високе отпорности на болести и штеточине, непретенциозну негу и добру отпорност на мраз - до -25 степени.

Руски ћилибар је веома декоративан и укусан

Ова универзална култура може се узгајати не само на југу, већ иу регионима средњег појаса.

Олимпијада

Култура јаког узгоја, она производи мале бобице светло жуте боје са пријатним окусом мушката.Кластери су мали, тежине до 300 г.

Олимпијада грожђанамењен за јужне ивице

Прос: бобице се не пуцају и нису оштећене осе. Висока отпорност на болести. Просечна отпорност на мраз - до двадесет два степена мраза. Претежно се узгаја у регионима са топлим климатским условима.

Фловер

Биљке су средње високе. Четке су лабаве, тежине од 250 до 350 г.

Разноврсност цвећа има најнеобичнији укус

Ако одаберете најбоље грожђе за рано дозријевање за окус бобица, онда би овај хибрид требало преферирати. Сорта цветова има високу зимску отпорност и може издржати до -28 степени. Биљке су отпорне на болести које карактеришу високи и стабилни приноси.

Елегант Овер Топ

Јединствен поглед на рано сазревање. Гроздови су мали, тежине од 300 до 500 г., Бобице су средње величине са меканим, сочним и врло слатким месом. У зрелој форми имају лагани мушкатни мирис. Просечна отпорност на мраз - до двадесет четири степена мраза.

Елегантна супер рана грожђа - проналазак за почетнике виноградара

Једна од главних предности ове културе је повећана отпорност на болести, стога јој нису потребни превентивни третмани.

Ф 14-75

Одликује се средњом висином. Мали усјеви са округлим плодовима и гроздовима средње величине - до 300 г.

Хибрид Ф 14-75 - првак продуктивности

Професионалци:

 • Одличан укус бобица са израженом аромом мушкатног орашчића.
 • Висока отпорност на болести.
 • Повећана отпорност на зиму.
 • 100% сазревање изданака.
 • Стабилан принос.
 • Непрецизност у бризи.

Кишмишки стратонаутов

Ово је средња култура која носи мале, ћилибаре боје јагоде, сакупљене у мале четке тежине и до двеста грама.

Плодови су веома слатки, сочни, са танком кожом и веома пријатном аромом.

Кишмишки стратонаутов - одлична сорта за сокове и вино

Због своје високе зимске тврдоће - до тридесет степени мраза, ова сорта је одлична за узгој у регионимаСредњи бенд иу Сибиру.

Овај хибрид је слабо отпоран на болести, па је у процесу гајења потребно превентивно лијечење - прије почетка вегетације, након цватње и на јесен - након пада лишћа.