Сорте грожђа Антхони тхе Греат

Столно грожђе се узгаја за свјежу потрошњу. Стога је битно не само количина жетве и укуса, већ и очување квалитета сорте и презентације. Вртлари и аматери и даље узгајају старе сорте тестиране више од једне генерације, али сваке године укрштају двије или више врста. Дакле, све је више нових хибрида. Неке хибридне сорте се укоријењују и постају широко распрострањене, друге се брзо заборављају.

Антони Велики - величанствени узорак столног грожђа

Карактеристике и опис сваке сорте која је дата у литератури или на интернету су уопштени. Једно и исто грожђе у различитим климатским условима, на различитим тлима и са различитим агротехничким приступом је различит укус и количина зреле жетве.

Антхони тхе Греат десцриптион

Антони Велики је величанствени примјерак столног грожђа, изврсно аклиматизован у јужним и централним дијеловима Русије, у Украјини, Бјелорусији и Молдавији. Сорту је развио познати руски узгајивач Краинов В.Н. За рад на прелазу, изабран је рано зрели Талисман, сорта отпорна на болести, и ружичасто кишмишко зрачење, које се одликује сочношћу, слаткоћом и величином бобице.

Од "родитеља"сорта Антхони тхе Греат је узела само најбоље:

  • велике сочне бобице;
  • бисексуалне цвасти, које обезбеђују добро стабилно опрашивање и изглед јајника са минимумом грашка;
  • отпорност на болести грожђа;
  • отпорност на мраз;
  • мала количина семена у плодовима и друго.

Разноврсност претходне сезоне. Од појаве првих пупољака у пролеће до техничког сазревања грожђа прође 128-140 дана.

В централно Русиа и Украјна грозде, напълно на сунце, бере се од средине августа до почетка септембра.

Опис плодов и четкиц

Ова или она сорта грожђа се цијени углавном због величине четки и укуса бобичастог воћа. Сорта Анатолиј Велики заслужено је добила такво име. Његове велике овалне бобице досежу величину од 27 до 33 мм, а тежина сваке од њих варира од 12 до 18 грама. Плодови постају жути, чак и јантарни, иако сорта припада белом грожђу. Кожа је густа, али јестива, са благим воскастим премазом. Месо је сочно, меснато и слатко. Укус је складан, не цлоиинг, са разлицитим мускатским нотама. У бобицама има 3 семена.

У грозду Антхони Греат месо сочно, меснато и слатко

Антони Велике бобице су сакупљене у врло велике, средње густине. Форма је ваљкаста. Уз правилну пољопривредну праксу и погодне временске услове, кластери достижу тежину од 1500 грама. Минимум је 600 грама. Од грмља у доброј години, сакупљено је до 6 кг усева.

Јагоде до касне јесенизадржати трговачку хаљину, разликују се по повећаној лезхкост.Четке које остају на грмљу ненаплаћене, нису погођене осама.Грожђе није подложно пуцању чак и након јаке кише.Сорта Антхони тхе Греат савршено подноси транспорт, за који волимо многе узгајиваче и вртларе.

Опис грма

Грмови грожђа Антони Велики су средњи до јаки.Опис културе тврди да вино дозријева две трећине дужине за сезону.Посебност сорте је у томе што је компатибилна са многим стоковима, а биљка је добро подијељена цијепљењем.У просјеку се у једном грму Антуна Великог формира до 15-20 плодних изданака.

Цветање грожђа почиње средином јуна.Једна биљка има до 35 пупољака.Међутим, препоруча се оставити 10 очију на једној лози, а остатак подвргнути формативној резидби.Један грм захтева површину од 6 квадратних метара за потпуни развој и исхрану.

Отпор сорте

Грожђе сорте Антони Велики је отпорно на прехладу и болести.Званични опис каже да сорта издржава зимске мразеве до 23 степена испод нуле.Ако се на подручју узгоја појављују хладније зиме, уобичајено је уклонити винову лозу са носача и покрити их филмом или другим посебним материјалом.

Прскање грожђа лековима може се започети одмах након отицања бубрега

Сорта није веома осјетљива на инфекције са болестима, али треба обавити годишње превентивно прскање.Просечнопроцена отпорности Антуна Великог на болести:

  • плијесан - 5 бодова;
  • сива трулеж - 5 бодова;
  • Оидиум - 5 поена.

Опис пољопривредне технологије за успјешну култивацију сорте Антони Велики

Сорта Антони Велики, као и друга грожђа, воли сунце.Зато што га је посадио на јужну страну.Тло није захтјевно, али обилну жетву може се прикупити само на богатим површинама.Он воли влагу, али он је смирен у суши.Близина подземних вода на коренски систем није пожељна.

У пролеће или јесен засађене су 3 летње биљке.Између младица оставите најмање 2 метра удаљености.Недостатак простора доводи до губитка тежине и величине бобица.У јами за слијетање, дренажа рушевина или разбијене цигле и храњива подлога од хумуса, пијеска и тресета нужно су направљени у омјеру 3: 2: 1.Пожељно је да је земља слабо кисела или неутрална.

Брига за такву културу подврсте

Као и све врсте стоног грожђа, Антони Велики захтева редовно храњење.Опис сорте наводи да је неопходно пратити наводњавање и ђубрење:

  • током периода цветања (јун) у 10 литара воде се разблажује са 40 г азота (уреа), 80 г фосфата и 30 грама поташе;
  • слабе и слабо развијене биљке се хране органском материјом или раствором урее и амонијум нитрата.

Антони Велики захтева редовно облачење

Заливање није неопходно јер коренски систем грожђа може продрети на дубину од 5 метара.Ину сушном периоду под сваку биљку уноси се 15 литара дестиловане воде.Треба да пијете једном месечно.Ако влага често пада, није потребно додатно наводњавање.

После садње, грмови грожђа морају бити малчани са лишћем, спором травом, тресетом и хумусом са слојем од најмање 7 цм, што омогућава одржавање микроклиме испод биљке и заштиту корена од прегревања и суше.Под слојем малча не расту корови.

Обрезивање

Обрезивање је обављено од јула.Плодни изданци обрезани за две трећине.Оставља до 10 пупова.Бочне пузавице сече до 3 пупка.Грм је везан за подупирање за прозрачивање и приступ сунца кластерима.

На крају пада бичеви се скидају са носача и конзоле се притискају на тло.Гране на платну се полажу на врх и прекривају материјалом који покрива (штити од мраза, али пропушта ваздух).Можете користити дебелу врпчасту траку.

Грожђе Антуна Великог заљубило се у професионалне узгајиваче, љетне аматерске становнике и обичне потрошаче.Свијетли укус, тржишни изглед, добар квалитет чувања, продуктивност, непретенциозност у узгоју - ови квалитети чине разноликост потражње на југу и сјеверним регијама, у земљама ЗНД-а и блиском иноземству.