Сорта парадајза Блацк Принце: карактеристика и опис врсте Томато

Содержание
  1. Краткое описание
  2. Фруитс
  3. 9) Култивација

Тамно кестењасто, црно, нијанса ове сорте парадајза је његова главна особина.Ово је високородна, велика плодова сорта парадајза.Појавио се захваљујући раду кинеских узгајивача који су искористили генетски инжењеринг.Међутим, овај парадајз није генетски модификован, јер је то једноставна хибридна сорта.

Парадајз Црни принц није ГМО, већ хибрид

Кратак опис

Главне карактеристике Црног принца укључују:

  • средње касно;
  • средњи ниво;
  • неодређени тип.

Црни принц је биљка неодређеног типа.То значи да главни кљун има неограничен раст.Висина стабљике достиже два и по метра.Стога је предуслов за узгој ове сорте парадајза везивање за подршку.Али потребно је везати стабљику и четке парадајза.Воће које достиже три стотине грама тежине може ломити гране под својом тежином.

Томато бусх Блацк Принце на отвореном пољу

Воће

Црни принц, уз одговарајућу негу и повољне услове узгоја, може да донесе плодове по тежинидо 450 грама.Парадајз има раван заобљени облик са великим бројем ребара.Облик овиси о климатским увјетима, саставу тла и њези.Боја визуелно подсећа на труло.Од љубичасто-смеђе и чоколадно-црвене на врхуделови плода, глатко пролази кроз светли црвени у свом доњем делу.Боја унутрашњости парадајза је блиска црној боји.

Под егзотичним бојама скривене су изванредне особине ове сорте.

Ови парадајзи имају јединствен слаткасти укус и велику количину меснате пулпе, веома укусне.Упркос необичној боји, сорта се користи за салате, чак и као елемент декорације.Добро је за конзервацију, чак и са прилично великим плодовима.

Плод црног принца у резу - унутра је црвено-браон

Један грм сорте Црни принц може дати богату жетву од једног и по килограма до три.Да бисте постигли највећи принос сорте, морате створити одличне услове за то.Оплодити земљу пре садње.Током периода активног раста користе се биолошке облоге, штите биљке од гљивичних обољења.Црни принц се плаши превелике количине сунца.Сунчеве зраке могу лишити културу драгоцене влаге, тако да је редовно заливање веома важно.Да би се сачувала вода у земљишту, она се мулча.Једном у неколико недеља оплодити земљиште гнојем.

Прскање против инсеката не би требало да буде превише интензивно, јер парадајз може да излучује отров против њих.

Култивација

Сорта се одлично осећа иу пластеницима иу отвореном тлу.Процес узгоја Црног принца је прилично мукотрпан.Најбоље га је садити готовим садницама, јер такве биљке постају јаче отпорне на гљивичне болести.Фор стронгсаднице сеје само одабраним сјеменкама.Вртно тло треба мијешати с тресетом и хумусом у једнаким омјерима.Држите резервоар за семе прве недеље на температури од 25-29 степени.Ако је довољна влага, онда се седам дана касније појављују избојци.Први пар листова служи као сигнал за почетак роњења, садња клице у лонцима са тресетом.

Садница црног принца је увек висока

Биљка мора бити очврснута, тј. Постепено научена да снижава температуру.

Средина маја је сјајна прилика за садњу парадајза у земљи.Препоручује се примена комплексних ђубрива и ђубрива на земљиште.Према савјету искусних вртлара, у рупу можете ставити комад рибе, јер парадајз црног принца треба фосфор.Након седмог, деветог листа, појављује се цваст, након чега се на свака три листа појављује нова.Пре садње, препоручљиво је уклонити све листове осим горње четири.Тло треба да достигне почетак првог доњег листа.

Црни принц има веома јак отпор против једне од главних болести парадајза, фитоптере.

Понекад се знаци ове болести могу наћи на листовима, али готово никада на плодовима.Приликом садње парадајза треба строго пратити густину садње.Не би требало да пређе две или три биљке по квадратном метру.

Сорта Блацк Принце је погодна за узгој у стакленику

Веома је важно да се друге сорте парадајза сади једна од друге, а не на удаљеностимање од једног и по метра. Ово је неопходно како би се избегло прекомерно опрашивање различитих сорти и губитак њихових индивидуалних квалитета. Препоручује се узгој ове сорте као монокултуре.

Опис сорте открива све његове предности, али постоји један недостатак за Црног принца - немогућност дугог складиштења и транспорта. Ова сорта је подложна брзом пропадању. Зато је најбоље кухати и јести свјеже, само покупљено из грма. Деца посебно воле овај парадајз. Његов укус је тако избалансиран да не захтева сол или зачине.