Сорта кајсија Снезхински: опис, значајке Априцот

Савремени узгајивачи суочени су са задатком производње усева који би се укоријенили и донели плодовеуслове северних региона Русије.Биљке које се осећају добро на југу и тамо производе велике приносе, не толеришу хладнију климу, па научници покушавају да добију нове сорте са побољшаним карактеристикама.Један од њих је кајсија Снезхински.

марелица Снезхински - сорта за хладну климу

Опис марелице

Ова сорта је била узгајана недавно, 2000. године.Дрво се може успешно населити на Уралу, у Сибиру иу централној Русији.Плодовање почиње 4 године након садње.Висина стабла није већа од 3 м. Пречник круне је 4–5 м. Цветови су средње величине. кајсије жуто-црвене боје, са малим тачкама.Воће тежи у просеку 20 г.Камен се лако удаљава од пулпе. Духовност је просечна.

Опис сорте Снезхински:

 • Хладна је.Издржи -30 ° Ц и производи тако плодове након тако хладне зиме.
 • Отпорно на сушу.Упркос томе, препоручује се да се дрво залије у сувом времену (средином љета често су дуге суше љети).
 • Велики плодови.Тежина једне не прелази 22 г, има заобљен облик и пријатну боју кора жуте боје у малом ретком узорку.
 • Окус.Слатки укус је једна од предностине могу се похвалити све северне сорте кајсије. Приликом дегустације фетус је добио највише бодова.
 • Годишње плодоношење.
 • Отпорност на болести. Разноврсност се не боји аверзије и лисне уши.
 • Низак раст. Не више од 3 м висине.
 • Воће се може јести након зрења, сирове или прерађене. Најчешће марелице се користе у компотима и конзервама.

Снезхински марек је одличан за прављење џема

Узгој кајсије

Основна правила за садњу дрвета:

 • Изаберите сунчани врт без промаје.
 • Пре садње, проверите ниво подземних вода. Ако се налазе близу површине земље, коренски систем дрвета може да се смочи, а кајсија ће умрети.
 • Сорта кајсије Снезхински је делимично самооплодна, због чега би за побољшање приноса требало узгајати и друге усеве који ће помоћи да се опраши (кајсија Кхабаровск или Кичигинска марелица).
 • Да би се успјешно развила сорта у централној Русији и више сјеверних подручја, потребно је загријати дрво за зиму. Тло у подножју стабла прекривено је лишћем, хумусом и пиљевином или другим импровизираним материјалима слојем од 20 цм Препоручује се да се дебло од подножја коријенског система загрије до почетка гранања. У том случају, поставите врећу за намотавање.

Набавка садница:

 • Препоручује се куповина младих стабала у специјализованим продавницама или у расадницима. Тамодетаљно описати разноликост и захтјеве за бригу о дрвећу.
 • Ако купујете саднице на тржишту, можете купити дивљину или неко друго дрво.
 • Приликом куповине, треба обратити пажњу на врсту саднице: лишће и гране не увену, корење не пресуши.Саднице немају бодље на трупу.

Правила за изтоварване

Период на изтакането е основе-пролеће.Потребно је копати.Јама за садњу 80 × 80 цм Важно је направити дренажу (може се користити дробљени камен).На дренажу се сипа хранљива смеша (хумус - 10-15 кг, пепео - 1 чаша, суперфосфат - 700 г, сумпорни калијум - 400 г).Након тога се излијева неко земљиште.Погоњен клином.У средишту јаме је засађено дрво.Даље, земља се пуни и збија тако да врат трупа стрши 4 цм изнад тла.

Потребно је залијевање (2–3 канте воде).И последња фаза - младица је везана за клин.

Загревање дрвета

Неки вртлари потпуно разбијају дрво фолијом.Покривајући материјал од кајсије, потребно је да од њега направите капу.Крајеви филма везани су за колце које се увлаче у тло, а рубови би требали лежати на тлу.Таква капа неће одлетети, а снег ће се распршити на њега, и дрво ће успешно презимити, јер ће бити заштићено од ветра и мраза.

Понекад се као изолација користи кровни материјал. У овом случају, дрво је замотано, али је остављен ваздушни јастук.На врху структуре се налази било која тканина која се може дисати.