Сорта грожђа Вхите Гиант

Тешко је направити избор када имате пред собом обиље грожђа.На тржишту или у продавници биће вам понуђена велика, мала, плава, црвена, бела, слатка, кисела.Вјероватно би сватко више волио велико и укусно воће.Уосталом, то је згодно: отргнуо неколико бобица и већ јео.

Тузловски див је веома популаран међу потрошачима.Благоваоница "Тузловски Гиант" или како се још назива "Вхите Гиант".Ова сорта је узгајана преласком сорти Талисман и Радисх Кисхмисх.Резултат је мирисно и укусно грожђе.Ова сорта је добила име из неког разлога, али због чињенице да гомила може досећи тежину од 1,5 килограма.У просеку гомила грожђа "Вхите Гиант" тежи 650 грама.Сама по себи, ова сорта грожђа није врло каприциозна и може се носити са свим својим проблемима.

Грожђе белог дива је нови оброк Капелиусхни В.У.веома рано време сазревања

Опис сорте белог дива

Као што је горе наведено, име „тузловски див“ му се даје с разлогом, јер има велике групе са издуженим обликом и округлим плодовима исте величине.Опис воћа је сведен на чињеницу да су бобице ове сорте прилично велике, могу се исцепити кованицом од 5 рубаља, а свака бобица тежи око 10 грама.Сочна бобица самаа месо у средини плода су 4 зрна. Листови белог дива су велики и средње величине, сецирани и петокружни. Жбуње средње јачине, у ријетким случајевима захтијева формирање. Уз добру бригу ће вам дати дивну жетву. Тузловски је средња зрела сорта грожђа: термин зрење може да варира од 115 до 125 дана на температури од 25 степени. У просеку, за сезону даје велику жетву од око 8 килограма из једног грма.

Ова сорта је вредна ваше пажње. На крају крајева, има неколико предности у односу на друге сорте:

 • рано сазријевање;
 • ова сорта има леп изглед, немогуће је не обраћати пажњу на њу;
 • једноставан за транспорт;
 • Култивација и брига вам неће отежати;
 • “Бели див” има такозвани имунитет на плијесан, филлокер и оидиум, па чак и ако његова болест захвати, лако ће се носити с таквим болестима.
 • "Гиант" грожђе отпорно на мраз.

Претња грожђа белог дива

Ако горе наведене болести за њега нису страшне, онда је сива плијесан за ову сорту велика опасност.Пчеле такође угрожавају његово постојање. Потребно је да спроведемо неопходне процедуре како бисмо му помогли да се носи са болешћу.

Мирис и мирис грожђа маме пчеле, из којих нема бекства

Узгој и правилна нега грожђа

 1. Прво што се треба придржавати да би грожђе имало добре плодове је одговарајуће земљиште. За ову сорту, ово тло језемљана или иловаста земља, која је 50 - 60% песка.
 2. Гнојиво за грожђе је важно.Органска и минерална ђубрива су погодна за тузловско грожђе.
 3. Не заборавите да залијете грожђе.Вода за грожђе, као и за било коју другу биљку, је главни извор живота.
 4. Орезивање се врши на нивоу 4-6 очију.Потребно је пажљиво померати и уклонити неразвијене изданке.Најпогоднији период за такву операцију је средина јесени, када још нема мраза, али лишће је пало са дрвећа.
 5. Ова листа захтева није тешко пратити.Они ће вам помоћи не само да спасите саднице, већ и да добијете добру жетву.

Горе наведене информације дају вам могућност да закључите да је ова грожђа непретенциозна биљка која ће вас изненадити бројем зрелих и укусних плодова.Ово је прилично неовисна биљка, тако да се проблеми с узгојем и његом не би требали појавити.