Сорта грожђа названа Пресент Магарацха

Међу белим техничким сортама истиче се сорта грожђа Подарок Магарацха. Одгајан је од стране украјинских узгајивача 1987. године, на основу грузијске сорте Ркатсители, познате по богатству и приносу, и Магарацх хибрида са укусним бобицама и раним зрењем. Резултат њиховог рада надмашио је сва очекивања: савршено отпоран на мраз и отпоран на болести, плодан. Кушачи и хиљаде вртлара одобрили су укус грожђа. Он је непретенциозан и није хировит према типу земље. Да бисте узгајали разноврсност, не морате да чините страшне напоре: професионалац и новак ће моћи да га подједнако узгајају.

Грапес Гифт Магарацха - бунцх

Добро вино не треба увод.

Карактеристике сорте

Опис сорте почиње причом о његовој сврси. Магарацхов поклон је техничка сорта намијењена преради у бијело вино различите снаге и ракије, као и сокови и друга безалкохолна пића.

Не једе се свеже.

Детаљне карактеристике грожђа обухватају: врсту раста грмља, период сазревања плодова, њихову величину, облик и боју, величину грозда, опис болести и климатских поремећаја за које је сорта позната.

Магарацхов поклон Грм је висок, тако да га можете узгајати на луку

  1. Грмови - средњи или снажни, са сјајним петокрилним листовима.Фловерс бисекуал.
  2. Кластери средње величине, цилиндрични или понекад конични. Тежина: од 160 до 200 г. Није ломљива, али није густа.
  3. Мале заобљене бобице до 1,5-2 г. Боја: бела, са благим ружичастим нијансама, која постаје све светлија док сазрева. Јагоде су прекривене танком, али густом кожом са воскастим премазом. Месо је нежно, благо слузаво, пријатног, слаткастог укуса вина, без светлих нијанси. Садржај шећера у плодовима достиже 24%, киселине - до 10 г /л. Јагоде су врло сочне, количина сока - 85%.
  4. Термин сазревања: рани средњи, 130 дана.

    Карактеристике сорте Подарок Магарацха

  5. Принос је већи од приноса „родитеља“ сорте - до 140 кг /ха. На плодном избоју расту 2 - 3 кластера, на једном грму - до 50 пупољака. Више од 80% изданака ће добити.
  6. Настављајући опис, вреди поменути једину карактеристику која може изазвати забринутост и постати препрека за добијање обилне жетве и доброг раста: љубави према топлоти. Магарацхов дар воли сунчана и топла места. Добро расте у Крим, Астракхан региону Русије, као иу Молдавији и другим јужним регионима.
  7. Али отпоран на мраз: толерише ниже температуре до - 25 степени. Препоручује се да се не покрива или покрива потпуно: блага зима неће оштетити његову плодност. Ако прогностичари предвиђају врло хладно и сњежно вријеме, грмље прекривају даске, пластични омот и материјале за загријавање.

Чак и замрзнути грм у пролеће даје нове здраве избојке

Регенеративне способности сорте су дивне: чак и ако склониште није радило и грм је изумро, након почетка топлог пролећа брзо ће се опоравити.

Савјети за култивацију

Поред љубави према тијелу и свјетлу, дар Магарацха има и друге преференције које треба узети у обзир.

Земљу на којој разноврсност воли да расте може се описати на следећи начин: било која, иако Магарацхов дар специјалне нежности храни да изгуби хумус.Готово свако земљиште може се припремити за садњу: додати креч киселом;алкална разређена са калијумовим солима и амонијумом.Не препоручује се узгој грожђа, осим у мочварним или сланим подручјима.

Поклон Магарацх је грм већ трећу годину након садње

Поред свих других предности, сорта још увек има способност да се одупре многим болестима и гљивицама, укључујући плесани оидиум.

Упркос томе, превентивно лечење грожђа не треба заборавити, нарочито након прве садње.Да би се грожђе заштитило од оидиума (болест од које је мања вјероватноћа да ће се садашњи Магарацх бранити), прска се мјешавином колоидног сумпора и воде, отопином жељезног сулфата или опрашивањем сумпором у топлом времену (на температури од 20 ступњева).

Као и друге сорте грожђа, превенција се врши пре и после цветања, али не и током ње. ​​

Цветање сорте Подарок Магарацха пада почетком маја

Опис "Дар Магарацха" био би непотпун без спомињања штеточина.Обично грмљепестеринг тхе леафворм. Начини борбе укључују профилактички третман винове лозе и дебла на крају зимске сезоне: морају се ослободити старе коре. Сакупљена кора се не може користити за малчирање, јер се може заразити - одмах се спаљује. Са раствором плавог витриола или лекова ("Радомил", "Полицарбацин"), биљка се третира. Још један љубитељ грожђа из рода паразита - грожђасти пруритус. Помаже му прскањем "Нитрафен" (пре паузе пупољака) или сумпором (након цветања).

3 года

Појава птица је и благослов и зли напад. Хране се инсектима и глодавцима - што је њихов плус, а истовремено нису против кљуцања бобица. Да би заштитили усеве од крилатих, летњи становници користе ратцхетс, укључујући и домаће, и пуне их гомилом мрежа.

Инсектицидни препарати и замке за боце са слатким течностима које се улију у њих обрађене су осама.

Посадили биљку тако да растојање између грмља није било мање од 90 цм, а редови су били удаљени 1,5 м. Најбољи облик грма је кордон са два рамена.

Препоручени изданци за резидбу до 3 или 4 пупа.

Грожђе даје пуно сока, што чини одлично вино

Дар Маграцха са својом регенеративном способношћу, приносом и отпорношћу је право благо за љубитеље укусних десерта и јаких вина. Уз разуман приступ његовој култивацији и имплементацији једноставнихПревентивне мере, сорта ће расти и одушевити жетву својих власника дуги низ година.